Νέα

Λιμεναρχείο Άνδρου:«Συνεχίζουν να ισχύουν τα έκτακτα μέτρα κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κίνδυνου του κορωνοϊού».

Στο χρονικό διάστημα από σήμερα Δευτέρα 4-05 2020 μέχρι και τη Δευτέρα 18-05-2020 και ώρα 06:00, σας γνωρίζουμε ότι συνεχίζουν να ισχύουν τα έκτακτα μέτρα της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κίνδυνου διασποράς του κορωνοϊού Covid-19 ως ακολούθως:

• Απαγορεύεται εντός της Ελληνικής Επικράτειας ο απόπλους και ο κατάπλους κάθε τύπου ερασιτεχνικού σκάφους, ιδιωτικού πλοίου αναψυχής και επαγγελματικού τουριστικού πλοίου ανεξαρτήτου σημαίας. Εξαιρούνται περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και ανωτέρας βίας που αφορούν σε μηχανική βλάβη, ζημιά ή ακυβερνησία ή περιπτώσεις που σχετίζονται με την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, μεθορμίσεις και δοκιμαστικούς πλόες σύμφωνα με τις διαταγές των Λιμενικών Αρχών, εφοδιασμού πλοίων-σκαφών με καύσιμα, νερό και εφόδια και μεμονωμένοι πλόες κενοί επιβατών προς/από ναυπηγεία για επισκευή και εκτέλεση λοιπών συναφών εργασιών.

• Απαγορεύεται η μετακίνηση μόνιμων κατοίκων της ηπειρωτικής Ελλάδας και άλλων νησιών στην Άνδρο καθώς και η αντίστροφη μετακίνηση, δηλαδή η μετακίνηση μόνιμων κατοίκων Άνδρου προς την ηπειρωτική Ελλάδα και άλλα νησιά, με εξαίρεση σοβαρούς λόγους υγείας κατόπιν σχετικής επικοινωνίας και πιστοποιητικού ιατρού. Επίσης, εξαιρούνται το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, και επαγγελματίες στον τομέα της υγείας υπό καθεστώς οποιασδήποτε μορφής μόνιμης ή προσωρινής απασχόλησης, οι υπάλληλοι του δημόσιου τομέα και το προσωπικό κάθε βαθμίδας εκπαίδευσης που εργάζεται στην Άνδρο, καθώς επίσης και το τεχνικό προσωπικό που σχετίζεται με την εκτέλεση δημόσιων έργων και υποδομών για μετακινήσεις που αφορούν αποκλειστικά στην άσκηση των καθηκόντων τους.

• Επίσης, κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η μετακίνηση από/προς το νησί της Άνδρου για σκοπό παρουσίας σε τελετή (κηδεία, γάμος, βάπτιση) μόνο για συγγενείς 1ου ή 2ου βαθμού.

• Υπενθυμίζεται ότι η ιδιότητα του μόνιμου κάτοικου αποδεικνύεται με την επίδειξη είτε ισχύοντος εκκαθαριστικού φορολογικής δήλωσης είτε με τον μοναδικό αριθμό νησιώτη (Μ.Α.Ν.) είτε με βεβαίωση μόνιμης διαμονής που εκδίδεται από τον οικείο Δήμο είτε με βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης που εκδίδεται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α. .Ε.).

• Επισημαίνεται ότι πλέον επιτρέπεται η κολύμβηση, τα μη μηχανοκίνητα θαλάσσια μέσα αναψυχής και η διενέργεια ερασιτεχνικής αλιείας από ξηράς με την προϋπόθεση αυστηρής τήρησης των αποστάσεων ασφαλείας και των ενδεδειγμένων μέτρων υγιεινής.

2. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση επί των ανωτέρω, οι πολίτες δύνανται να απευθύνονται τηλεφωνικά στην Υπηρεσία μας στον αριθμό 22820 22250.

 

Ο ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ

Πλωτάρχης Λ.Σ. ΚΡΑΨΙΤΗΣ Θεόδωρος

1 Comment

  • Μπράβο και συγχαρητήρια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη όλα πάνε ρολόι
    Καλά είναι να εφοδιαστούν Τους λιμενικούς και τα υπεύθυνα πληρώματα του φεριμπότ με θερμόμετρα αυτοί που φεύγουν για τα νησιά για Δουλειά ή κάτι άλλο Και πρέπει να γίνεται απολύμανση στο facebook καθημερινώς θζNy

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio