6 Σχόλια

  • Τελικώς ο δήμαρχος με ποια πλευρά τάσσεται; Διότι στο βίντεο φαίνεται πολύ δυσαρεστημένος με την στάση των κατοίκων. Κατά τα άλλα εύγε σε όλους όσοι πήγαν στο λιμάνι. Μακάρι την επόμενη φορά (ω μη γένοιτο) να το μάθουμε γρηγορότερα για να κατέβουμε ακόμη περισσότεροι…

  • Κι εγω άμα είχα οικοπεδα στα βουνά καλυτερα να τα έκανα μαιζονέτες παρά να μου τα απαλλοτριώσει η ΔΕΗ. Αλλά καμία σχεση με το περιβάλλον αυτή η αντίδραση. Ολοι όσοι καταπατούσαν γη όλα αυτά τα χρόνια θέλουν να την κρατησουν κι ας πεθάνουμε αναπνέοντας τους καπνούς του λιγνίτη.

  • Ο Δήμαρχος υποστήριξε ότι πρέπει να επιτρέψουμε την εκφόρτωση του πλοίου, καθώς μετέφερε ανταλλακτικά για τις παλιές ανεμογεννήτριες που υπάρχουν στο Καλιβάρι από τη δεκαετία του ’90. Μάλιστα, μας έφερε να δούμε και τα παραστατικά που αποδείκνυαν ότι δεν επρόκειτο για νέες ανεμογεννήτριες (στα παραστατικά γινόταν μόνο λόγος για ανταλλακτικά ανεμογεννητριών, όχι για ποιον συγκεκριμένο αιολικό σταθμό). Ενημερωτικά, οι παλιές ανεμογεννήτριες στο Καλιβάρι, οι οποίες έχουν εγκατασταθεί εντός κατοικημένης περιοχής και έχουν ξεπεράσει το όριο ζωής τους, πρέπει να αποσυρθούν, όχι δήθεν να συντηρηθούν. Έτσι κι αλλιώς, δεν έχουν προσφέρει τίποτα όλα αυτά τα χρόνια. Όποτε υπήρξε διακοπή τροφοδοσίας του νησιού από το εθνικό δίκτυο, το εργοστάσιο της Χώρας ήταν εκείνο που κάλυψε το νησί με ρεύμα, και όχι οι ανεμογεννήτριες. Γενικά, η άποψη του Δημάρχου είναι ότι πρέπει να εγκατασταθούν οι ήδη αδειοδοτημένες ανεμογεννήτριες και να δοθεί η μάχη για να μην αδειοθοτηθούν άλλες. Ωστόσο, οι ήδη αδειοδοτημένες σύμφωνα με τα δεδομένα που έχω υπόψη, είναι τουλάχιστον καμιά 80ρια, είναι διάσπαρτες σε ολόκληρο το νησί και είναι αυθαίρετα χωροθετημένες σε εντελώς ακατάλληλες περιοχές από κάθε άποψη. Όσοι βρεθήκαμε χθες στο λιμάνι και γενικά όσοι αγωνιζόμαστε εναντίον των βιομηχανικών ανεμογεννητριών στην Άνδρο και στα άλλα νησιά και όχι μόνο, ζητάμε να ακυρωθούν όλες οι υφιστάμενες άδειες και να γίνει σχεδιασμός αξιοποίησης των ΑΠΕ από μηδενική βάση, με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, το τοπίο, τον νησιωτικό χαρακτήρα και την ευημερία της τοπικής κοινωνίας. Δεν είναι κάτι παράλογο ή ουτοπικό, απλά είναι αντίθετο στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα που έχουν μάθει να βάζουν το κέρδος τους πάνω από όλους και από όλα. Θέλουμε να πείσουμε και τον Δήμαρχό μας να υπερασπιστεί το δίκαιο της τοπικής κοινωνίας ενάντια στα αλλότρια συμφέροντα, κάτι που επίσης δεν είναι ουτοπικό. Αν ενωθούμε, δεν θα μπορεί να μας περιφρονήσει, όπως κάνει μέχρι τώρα. Η χθεσινή αντίδραση ήταν η αρχή για όλα αυτά. Κάθε κερδισμένη μάχη θα είναι και ένα ακόμα βήμα προς την τελική επικράτηση της λογικής. Αρκεί να το πιστέψουμε και να είμαστε εκεί να το διεκδικήσουμε.
    Hasta la victoria siempre. Venceremos!

  • Κύριε ΜΡ, υπαινίσσεστε ότι όλοι όσοι μαχόμαστε τις βιομηχανικού τύπου Α/Γ έχουμε κτηματικά συμφέροντα. Όλοι όσοι ήρθαν αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ (των οποίων ο μισθός έρχεται από τις τσέπες όλων μας αλλά υπερασπίστηκαν τα συμφέροντα των ιδιωτικών εταιριών με κρατική εντολή) έχουν συμφέρον να χτίσουν μαιζονέτες αντί να μπουν Α/Γ 150 μέτρων. Μήπως κάτι χάνετε στο κουβάρι της λογικής που συνδέει τα γεγονότα; Αναθεωρήστε πριν να είναι αργά. Δεν λειτουργούν όλοι με σκοπιμότητες….ευτυχώς!

  • Μπράβο σε όλες κι όλους, με ψυχή!
    Δεν μασάμε κουτόχροτο, αλλά αν χρειαστεί δαγκώνουμε και λαμαρίνα …

    Πολύ σωστά τα λέει ο Κάρολος αλλά και ο/η “pen”. Δεν έχουμε κανένα προσωπικό συμφέρον όσες και όσοι αγωνιζόμαστε ενάντια στα βιομηχανικά αιολικά σε παρθένες, προστατευόμενες περιοχές, σε νησιά και βουνά. Έχουμε κάτι το οποίο αυτοί όλοι που δρουν εξόφθαλμα για το οικονομικό συμφέρον ΤΟΥΣ, το οποίο βαφτίζουν παραπλανητικά και αυτάρεσκα “ανάπτυξη”, δεν μπορούν ή δεν θέλουν να το καταλάβουν. Αυτό που έχουμε ονομάζεται κοινωνική συνείδηση, μας απασχολεί περισσότερο το κοινό καλό από το προσωπικό συμφέρον.

    Για σκεφτείτε το λίγο … αν μπορείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio