Νέα

Ανακοίνωση του Φιλοπρόοδου Ομίλου “το Γαύριο” σχετικά με τις ανεμογεννήτριες

Ο σύλλογος μας ενεργώντας με γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων της περιοχής μας και του νησιού της Ανδρου γενικότερα, σε ότι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος για μια βιώσιμη ανάπτυξη,

Χ α ι ρ ε τ ί ζ ε ι τις κινητοποιήσεις των κατοίκων στις 23/5/2020 στο λιμάνι του Γαυρίου εμποδίζοντας την εκφόρτωση από το πλοίο «Καπετάν Χρήστος» ανταλλακτικών στοιχείων ανεμογεννητριών με προορισμό την εγκατάσταση στο Καλυβάρι , αλλά και στις 26/5/2020 το πλοίο «Παναγία Παραβουνιώτισσα» με καλώδια της ΔΕΗ;; βλέποντας τους εκατοντάδες κατοίκους συγκεντρωμένους στο λιμάνι τα χαράματα και παρά το ψιλόβροχο, γύρισε πίσω χωρίς να ακουμπήσει την προβλήτα, ως συνέχεια των κινητοποιήσεων σε άλλα νησιά όπως η Τήνος, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας μας Δυστυχώς δεν έχουν κατανοήσει οι αρμόδιοι (κυβέρνηση, υπουργεία, Δημόσιες υπηρεσίες κ.α.) ότι δεν μπορούν να παίρνουν αποφάσεις που αφορούν τον τόπο που διαβιούν οι κάτοικοι ερήμην τους. Αγνοούν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρου καθώς και την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που ζητούν αναστολή των εργασιών και επανεξέταση των αδειών. Παραγνωρίζουν τον εναρμονισμένο με το Ευρωπαϊκό δίκαιο, νόμο 4014/2011, την απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου αλλά και τις σχετικές αποφάσεις του ΣΤΕ, που ορίζουν ρητά ότι,, οποιεσδήποτε μεταβολές γίνονται στο περιβάλλον, πρέπει απαραίτητα να προηγηθεί η ενημέρωση των κατοίκων μέσω Δημόσιας Διαβούλευσης και συμμετοχή τους στις αποφάσεις. Διαφορετικά όποιες ενέργειες γίνονται είναι άκυρες και οι «απειλές» περί εισαγγελέα, όπως με μεγάλη ευκολία διαδίδονται, είναι για εκφοβισμό και οι κάτοικοι έδειξαν ότι δεν πτοούνται.

Θεωρούμε πολύ σημαντικό το γεγονός, ότι οι κάτοικοι κινητοποιήθηκαν υπερασπιζόμενοι τον τόπο τους και κατάφεραν τις πρώτες μικρές νίκες στον αγώνας τους. Θα είμαστε συμπαραστάτες με την συμμετοχή μας στους αγώνες αυτούς όπως και στο παρελθόν ο σύλλογος μας έχει πράξει.

Επίσης συμμετέχουμε στην «Κυκλαδική Κινητοποίηση» στις 31 Μαίου 2020 στις 11.00 π.μ. στα νησιά Ανδρος, Νάξος, Τήνος, Πάρος και καλούμε τα μέλη μας , τους φίλους και τους κατοίκους , να συμμετάσχουν, για την Ανδρο στον Ορμο Κορθίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio