Νέα

Η εισήγηση του Ανδρέα Χαλά στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30ης/5/2020

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Άνδρου αποφάσισε αναστολή όλων των εργασιών ακολουθώντας την απόφαση της Περιφέρειας. Η απόφαση αυτή δε χωρά ερμηνείες παρά εκκρεμεί η εφαρμογή της.

Κανείς μας δεν είναι κατά των ΑΠΕ. Πολλοί είναι ενάντια όμως στην βίαιη αλλαγή της ταυτότητας του τόπου μας χωρίς τη συμμετοχή μας. Όπως άναρχα παλουκώνουν το νησί μας και όλη την Ελλάδα είναι κάτι που θα σημάνει την καταστροφή της Άνδρου.

Πρέπει να γίνει επιτέλους ΣΧΟΑΠ Άνδρου και ειδικό χωροταξικό για τις Κυκλάδες. Πρέπει επιτέλους να οριστούν οι χρήσεις γης αυτού του τόπου και να ξέρουμε τι προβλέπεται και που.

Σήμερα η κοινωνία είναι πιο ώριμη από ποτέ και δεν είναι μόνο εδώ, είναι Πανελλαδικά. Όλοι αγωνιούν για έναν καλύτερο πλανήτη και για τα ζητήματα της ενέργειας. Αυτή η μόδα των ΑΓ όμως θα περάσει όπως πέρασε κι εκείνη των φωτοβολταικών.

Προσωπικά έχω υποβάλει μια πρόταση για υβριδικό υδροηλεκτρικό εργοστάσιο, όπου σε ένα μέρος θα φτιαχτεί ένα περιβαλλοντικό πάρκο ικανό να καλύψει τις ανάγκες της τοπικής κατανάλωσης πάνω από έναν αιώνα. (βλέπε εδώ)

Το Δ.Σ. αποφάσισε τη δημιουργία της επιτροπής αγώνα … να την ακούσει … αποφάσισε και την επιτροπή επιστημόνων … να την εμπιστευτεί.

Τηρείστε την απόφαση με κάθε τρόπο, με κάθε διάβημα διαμαρτυρίας, με επιστολές σε υπουργεία και κυβέρνηση, με επιστολές στις εταιρίες, με δημοσιότητα στον κεντρικό τύπο της Χώρας. Χρειάζεται χρόνος δουλειά και όραμα!

Όραμα δικό μας. Να μην επιτρέψουμε την ανεπιστρεπτί καταστροφή του νησιού. Να μην επιτρέψουμε σε χαλκευμένα δημοσιεύματα να αποτυπώνουν μια κοινή γνώμη που δε μας εκφράζει πραγματικά. Να μετρηθούμε … να γίνει δημοψήφισμα 3 ταχυτήτων.

–        Μόνιμοι κάτοικοι

–        Επισκέπτες του νησιού – φίλοι του με εξοχικά

–        Κάτοικοι εξωτερικού με εξοχικά

Ειδικά αυτοί οι τελευταίοι που είναι οι σταθεροί επενδυτές του νησιού προσφέροντας σε όλους μας, έναντι των επενδυτών των ΑΓ που τελικά προβαίνουν και σε αναγκαστικές απαλλοτριώσεις.

Να διατηρήσουμε αυτόν τον τόπο φιλόξενο και φιλικό σε κάθε παρούσα και μελλοντική ανθρώπινη δραστηριότητα. Να τον δώσουμε στις επόμενες γενιές καλύτερο από όπως τον παραλάβαμε.

Αυτό είναι ένα βάρος και μια ευθύνη που πολλούς μας υπερβαίνει και γι’ αυτό σας παρακαλώ όσοι έχετε θεσμικό ρόλο να είστε πολύ προσεκτικοί μα μαζί ακόμα και με την αγέννητη κοινωνία της Άνδρου, υπερπηδώντας διλλήματα που μας τίθενται επιτακτικά εξωγενώς και άλλα μικροσυμφέροντα.

Ανδρέας Χαλάς

Μέλος της επιτροπής

Αγώνα κατά των ΒΑΠΕ

1 Comment

  • Αυτά όλα θέλουν συγκεκριμένα βήματα , συγκεκριμένες ενέργειες ! Συγκεντρωθείτε όλοι κάτω από μία κεντρική συντονιστική επιτροπή !!

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio