Νέα

Στο Κόρθι για την κυκλαδική κινητοποίηση ενάντια στις ανεμογεννήτριες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις ανεμογεννήτριες  πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή το μεσημέρι 31 Μαΐου 2020, στη πλατεία του Όρμου  Κορθίου, στο πλαίσιο Πανκυκλαδικής κινητοποίησης που έλαβε χώρα  την ίδια μέρα και ώρα στα νησιά της Πάρου, Νάξου, Τήνου, Αμοργού και Σαντορίνης.

Την αντίθεσή τους στην μεθοδευμένη καταστροφή των νησιών από τις ιδιωτικές εταιρίες αιολικών οι Ανδριώτες την εξέφρασαν, όχι μόνο με τη παρουσία τους αλλά και με τις 315 υπογραφές τους κάτω από το  αίτημα για αναστολή εργασιών εγκατάστασης αιολικών μέχρι την εκπόνηση του ειδικού χωροταξικού.

Όση  ώρα ο κόσμος υπέγραφε, διαβάστηκαν κείμενα της επιτροπής αγώνα  Άνδρου, του συντονιστικού της κυκλαδικής κινητοποίησης,

το κείμενο που έχουν υπογράψει 30 σύλλογοι της Άνδρου, του περιφερειάρχη και της επιτροπής αγώνα Νάξου.

Ο Αλέξανδρος Μαβής μίλησε για το απειλούμενο Φραγκάκι και τον σχεδιασμό που πάνε να εφαρμόσουν οι εταιρείες.

Μετά τον χαιρετισμό  του  Δήμαρχου, Δ. Λοτσάρη και του Έπαρχου, Δ. Λάσκαρη πραγματοποιήθηκε ζωντανή σύνδεση με την εκδήλωση στην Τήνο και  ο επίλογος  έγινε  στη παραλία με ούζο μπύρες και μεζέ.

Σε βίντεο Vanglouk τα όσα ειπώθηκαν.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio