Νέα

Άνοιγμα δρόμων χωρίς άδεια

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΑ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.

Καταγγέλλω το απαράδεκτο φαινόμενο της απόλυτης αυθαιρεσίας και καταστροφής του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς:

Στον δρόμο από τα Σταυριά προς την Πλάκα (περιοχή Καππαριάς Άνδρου), ασυνείδητοι και καιροσκόποι, ανοίγουν χωματόδρομους (μικρούς ή μεγάλους), παράδρομους δηλαδή του πιο πάνω δρόμου, ώστε ο καθένας να συνδεθεί με το κτήμα του, με σκοπό να αυξηθεί η αξία του κτήματός του κ.λπ.

Τούτο το έγκλημα διαπράττεται χωρίς άδεια σε μια περιοχή προστατευόμενη, ιδιαιτέρου κάλλους, με αιμασίες (πεζούλες), με κτίσματα πολύ πριν του 1923 και με αρχαιολογικά ευρήματα.

Να παρέμβουν άμεσα οι αρμόδιες αρχές να διώξουν ποινικά τους άθλιους εγκληματίες και να τους ζητήσουν με οποιονδήποτε τρόπο την αποκατάσταση της ζημιάς στο περιβάλλον και στην πολιτιστική μας κληρονομία.

Ευχαριστώ

Γεώργιος Β. Λουλούδης

Οικονομολόγος

 

4 Σχόλια

  • Αυτοί οι δρόμοι δεν μας πειράζουν, γιατί ανοίγουμε κι εμείς. Οι άλλοι πάνω στα βουνά είναι οι άσχημοι που οδηγούν στις τρισκατάρατες…

  • ….ανοίγουν κι αλλού……καταστρέφοντας παλιά μονοπάτια…….κατά Κόρθι μεριά……

  • Συμφωνώ όπως υπάρχουν σε ορισμένα σημεία αρχαία Αλλά δεν μπορεί όλοι Άνδρος να είναι κάθε βήμα και να αρχαίο τα ντουβάρια μας δεν είναι αρχαία κτίστηκαν για δύο λόγους για να μαζέψουν Και να καθαρίσουν τα χωράφια τους Και έκαναν και περίφραξη γιατί υπήρχε άφθονη πέτρα
    Παραδείγματος χάρη οικολόγοι σε ένα χωριό για ένα κυπαρίσσι σταμάτησαν το δρόμο αυτό είναι παράλογο και βλακεία Και πολλά χωριά άδειασαν διότι δεν υπάρχουν δρόμοι και θα Αδειάσουν πολλά, Αλλά και θα τα κάνομε αρχαία και αυτά
    Αλλά μπορεί να αναφέρω Όπως Και πολλοί άλλοι σαν κι εμένα που ξέρουμε Τοποθεσίες που είναι παράνομες οι οικολόγοι Κάνουν τα στραβά μάτια
    Και οι δρόμοι σήμερα είναι απαραίτητη Εξυπηρέτηση συνάνθρωπο μας Απ’τη στιγμή το χωράφι είναι δικό του ή κάποιος σου δίνει το δικαίωμα να περάσει
    Αλλά όταν ο Δήμος πάει να κάνει μία δουλειά πετάγονται όλοι μπροστά και βρίσκουν διαφορά οι αρχαιολόγοι και οικολόγοι Και τίποτα δε πάει μπροστά
    Και εκεί που κάνουν τα παράνομα εξαφανίζονται
    Ας έρθει κάποιος να μου πει πως έχω άδικο θζNy

  • Oi χωματόδρομοι, εν δυνάμει ορμητικοί χείμαρροι στην πρώτη νεροποντή,θα διανοιχτούν σε όλες τις βουνοπλαγιές της Ανδρου,έτσι για να περάσουν οι τεράστιες ανεμογεννήτριες,και τα εξαρτήματα τους.
    Το τοπίο θ αλλάξει και θα μοιάζει με αυτό που βλέπουμε απέναντι στην Ευβοια,όπως περνάμε με το βαπόρι,και κάνουμε σχόλια για το πως κατάντησε έτσι η φύση και το τοπίο.
    Οταν η σημερινή εικόνα της Ανδρου,θα υπάρχει μόνο σε φωτογραφίες και παλιά φίλμς,να δω τι θα ” μοστράρουμε ” προς τα μέσα και έξω.
    Κακογουστιά, βιομηχανικά πάρκα και γδαρμένα τοπία.
    Οσοι έφαγαν το σανό,που τους τάισαν τα πρασινοπούλια, γρήγορα θα το μετανοιώσουν,όταν θα πάψουν να τους πληρώνουν τα υποσχεθέντα,όπως έγινε απέναντι στον Κάβο Ντόρο.
    Ξυπνήστε !!

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio