Νέα

Παναδριακός Καθαρισμός Παραλιών

 

Στην Άνδρο ερχόμαστε όλο και πιο κοντά με συνδετικό κρίκο την αγάπη μας για το νησί και το περιβάλλον του! Την Κυριακή 14 Ιουνίου 2020, σύλλογοι από όλη την Άνδρο, καθάρισαν παράλληλα 4 παραλίες, τον Μύλο στο Κόρθι, το Παραπόρτι στη Χώρα, και τον Φελλό και το Ατένι στην Υδρούσα.

Με συντονισμό, υλικό και υποστήριξη από το Λιμεναρχείο Άνδρου, το LIFE Andros Park, και την HELMEPA – Hellenic Marine Environment Protection Association, εθελοντές όλων των ηλικιών, κατοίκων της Άνδρου, συμπεριλαμβανομένων και αιρετών, και παραθεριστών, προσήλθαν στο κάλεσμα για καθαρισμό των συνδιοργανωτών Λέσχη Ανδρίων , Εθελοντική ομάδα νέων Υδρούσας, Ναυτικός Όμιλος Κορθίου Άνδρου, Πολιτιστικό Σύλλογο Κατακοίλου «Ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος», ΝΟΑ Ναυτικός Όμιλος Άνδρου, LIFE Andros Park με συμμετοχή του Δήμου Άνδρου και της Καΐρειος Βιβλιοθήκη, Λιμεναρχείο Άνδρου, Seda Andros, Σύλλογος Γυναικών Κορθίου Άνδρου, Andros Routes-Άνδρου Μονοπάτια, Άνδρος Κοιν.Σ.Επ., One Foot Forward, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορθίου – ΚΠΕ Κορθίου και ΑΥΛΑ – Κέντρο Παραστατικών Τεχνών.

Με το πέρας του καθαρισμού οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν από τον Seda Andros για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών καθώς και είχαν την ευκαιρία τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τις πυροσβεστικές μάνικες των οχημάτων.

Στατιστικά στοιχεία των απορριμμάτων που μαζεύτηκαν στάλθηκαν στην HELMEPA – Hellenic Marine Environment Protection Association και στο LIFE Andros Park. Συνοπτικά σε όλες τις παραλίες συμμετείχαν 112 εθελοντές, μαζεύτηκαν 59 σακούλες απορριμμάτων, βάρους περίπου 360 κιλών.

Ευχαριστούμε πολύ το “The Rock” Beach Bar, το Del’ Arte Café, τον Ναυτικό Όμιλο Κορθίου Άνδρου, για τα κεράσματα στους εθελοντές, τον AsterasRadio 92fm, για την προβολή της δράσης, και όλους τους εθελοντές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα!!! Ήταν μια πολύ ωραία πρώτη πανανδριωτική αρχή, που θα δυναμώνει κάθε χρόνο με την συμμετοχή περισσότερων συλλόγων, φορέων, εταιριών, εθελοντών και φυσικά παραλιών!

Καλό καλοκαίρι!

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio