Νέα

Αγανάκτηση … του Ανδρέα Ν. Χαλά

 

 

 

Μετά την έκκληση για ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ του Πατρίκιου Κωστή … η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ. Και αυτό για 2 και πλέον λόγους…

Δυστυχώς ανάμεσα στα πολλά ελλείμματα της Άνδρου είναι και η δημοσιογραφική κάλυψη τόσο των απλών και καθημερινών όσο και των σοβαρών και πολύ υπεύθυνων θεμάτων. Με αυτό το δεδομένο οι πολίτες έχουμε ρόλο.

Για την συνάντηση χθες 30/6/2020 με την εταιρία «ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΝΔΡΟΥ-ΜΑΡΑΘΙΑ Α.Ε.»

Αντίθετα με τα όσα μας είπε ο κ.Λαδακάκος (πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ) που έχει εισηγητικό ρόλο τόσο στη ΡΑΕ όσο και στο ΥΠΕΝ από άρθρο του 2017 θεωρεί εμπόδιο την εκπόνηση νέου χωροταξικού για τις ΑΠΕ και για την Άνδρο το 2019 σε άρθρο της Καθημερινής έχει δηλώσει «Το χωροταξικό πλαίσιο του 2008 ρύθμισε αρκετά επιτυχημένα τη χωροθέτηση αιολικών πάρκων…» και «Πράγματι σε περιοχές όπως η νότια Εύβοια ή η Άνδρος υπάρχουν ή θα υπάρξουν πολλές ανεμογεννήτριες. Όπου υπάρχει πολύ υψηλό αιολικό δυναμικό, είναι επόμενο ότι θα υπάρχουν αυξημένες συγκεντρώσεις αιολικών πάρκων, κατά μια έννοια η ίδια η φύση “χωροθετεί”. Αν θέλουμε να πετύχουμε τον στόχο του ΕΣΕΚ, μοιραία κάποιες περιοχές θα πρέπει να εξαντλήσουν τη φέρουσα ικανότητά τους». Ενώ για τις Κυκλάδες η ΕΛΕΤΑΕΝ θεωρεί «ευθύνη της Πολιτείας τώρα, να “γεμίσει” τη νέα διασύνδεση των Κυκλάδων με άφθονη καθαρή ενέργεια από νέα αιολικά πάρκα…».

Ο κ.Λαδακάκος είναι που άρπαξε την ευκαιρία και έβγαλε τελικά την είδηση πως οι πολίτες χειροκρότησαν τη λιγνιτική παραγωγή ενέργειας !!! Τούτο συνέβη μόλις παρευρισκόμενος πολίτης απηύθυνε ερώτηση προς τους 2 εκπροσώπους και τον 3ο εκπρόσωπο και πρόεδρο της ΕΛΕΤΑΕΝ τον προβληματισμό του περί των απόψεων του καθηγητού κ.Αντώνη Φώσκολου. Έξυπνο τέχνασμα του κυρίου προέδρου αλλά πρακτικά δεν έγινε κάτι τέτοιο (κι ευτυχώς που θα υπάρξουν και video, για όποιον έχει την υπομονή να τα παρακολουθήσει) ειδικά όπως αποτυπώθηκε εσπευσμένα από κείμενο ¨ανταπόκρισης¨ της εκδήλωσης από τοπικό blog με τίτλο «ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Προτιμάνε το λιγνίτη από τις ανεμογεννήτριες».

Είναι τόσα πολλά που θα μπορούσε να σχολιάσει κανείς από χθες αλλά θα αρκεστώ σε μια ενδιαφέρουσα σύνδεση στο βαθμό που μπορεί να αποκαταστήσει την υπόληψη τόσο εμού όσο και του κόσμου που ήταν χθες στη συνάντηση… Παραθέτω αυτούσιο το σχόλιο μου στην σελίδα FaceBook του ¨ενημερωτικού¨ blog καθώς δε θα είχε κανένα νόημα να το διαθέσω για πετσόκομμα στην επίσημη ιστοσελίδα όπως γίνεται κατά πάγια πρακτική.

«Το κείμενο αυτό γράφτηκε από κάποιον που απείχε από την εκδήλωση και που δεν είδε ούτε τα video που κατέγραψαν 3 κάμερες καθώς προηγείται της δημοσίευσης τους. Η συνάντηση θα έδινε πολύ υλικό για κάποιον πραγματικό δημοσιογράφο . Δεν αξίζει κανείς να πάρει από πίσω το κείμενο και να κάνει επαναλήψεις επί του ορθού. Το κείμενο αυτό ως έχει αποτελεί ΜNHMEIO 1)της παραπληροφόρησης, 2)της λειτουργίας του τύπου ως κρεατομηχανή, 3)της δολοφονίας χαρακτήρων, 4)της κατά παραγγελία κατεύθυνσης της κοινής γνώμης, 5)του διχασμού της κοινωνίας … παλιά σας τέχνη κόσκινο κύριε blogger!

Οι πηγές σας είναι? Οι σκοπιμότητες ΣΑΣ? Το κείμενο αυτό έχει εκτροχιαστεί από την πραγματικότητα.

Αξίζει να αναρωτηθεί κανείς για το εύρος των ανταποδοτικών των ΑΓ.

Εργολάβοι, υπεργολάβοι, υπεργολάβοι media, σχέσεις με διοίκηση, σύμβουλοι, κλπ … να είστε καλά που δίνεται τη δυνατότητα στον κόσμο τουλάχιστον να αναρωτηθεί, αν όχι και καταλάβει, πως λειτουργούν τέτοια πλέγματα!

Αν ήθελε κανείς να αντιπαραβάλει με πραγματική δημοσιογραφία: άρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ με πλούσια φιλοξενία απόψεων / άρθρο του GUARDIAN / κι ένα νέο blog: SAVE ANDROS»

Είναι πραγματικά πολύ προβληματικό για την κοινωνία της Άνδρου η ¨αντιπροσώπευση¨ της από τέτοια μέσα και μεθόδους!!! Χωρίς να εξετάσουμε καν το παραπολιτικό της υπόθεσης.

Η προσωπική μου άποψη έχει τεθεί στην κρίση της κοινωνίας και της διοίκησης της Άνδρου από 9/2/2020 και αφορά θέση υπέρ των ΑΠΕ για τη δημιουργία πρότυπου περιβαλλοντικού πάρκου με κύριο άξονα τη λειτουργία ΥδροΗλεκτρικού Φράγματος. ΑΠΕ δεν είναι μόνο τα αιολικά! Δέχομαι κριτική, διορθώσεις και συμπληρώσεις επί της ανωτέρω πρότασης. Αν ήμουν χρήσιμος θα ανταποκρινόμουν σε όποια πρόσκληση για εξέταση και τεκμηρίωση αυτής της προοπτικής.

Δεν επιτρέπω όμως την κονιορτοποίηση  τόσο της άποψης όσο και της προσωπικότητας μου από έως και φασιστικές πρακτικές! Αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει σε κανέναν. Έχουμε κοινωνική ευθύνη να απομονώσουμε τέτοιες πρακτικές.

 

Είναι καιρός τόσο οι πολίτες όσο και οι φορείς να πάρουμε ανοιχτά θέση για τα θέματα που αφορούν εμάς και το νησί μας. Και να μην επιτρέπουμε να μας υποτιμούν και να μας σπιλώνουν.

Να μιλήσουμε για το θέμα των ΑΓ ανοικτά κι επώνυμα!

 

Άνδρος, 1 Ιουλίου 2020

Ανδρέας Ν.Χαλάς

 

_

* Έχουν προηγηθεί τοποθετήσεις πολιτών (βλέπε εδώ κι εδώ)

**Ψηφίσματα Φορέων και Συλλόγων (σε εξέλιξη)

1 Comment

  • Αν όλοι σταματήσουν να τον διαβάζουν και να ασχολούνται μαζί του, ίσως πάψει και αυτός να ασκεί την διαστρεβλωτική του “δημοσιογραφία”. Ο τύπος έχει ήδη κάνει μεγάλο κακό σε πολλά επίπεδα, καιρός είναι όσοι ακόμα τον ακολουθούν να ξυπνήσουν.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio