Νέα

“Καλύτερα να σε χαστουκίσει η αλήθεια παρά να σε φιλήσει το ψέμα”, (μέρος δεύτερο),  του Βασίλη Πομόνη

Άρθρου προχθεσινού μέρος δεύτερο, καθόσον θα επακολουθήσει και τρίτο, για να συνειδητοποιήσουν κάποιοι, ότι η περίοδος ασυλίας τελείωσε.
Απαραίτητες διευκρινήσεις:

1) Τα άρθρα αυτά γράφονται για να δειχθεί η ανακρίβεια δημοσιεύματος σχετικού με το 6ο φεστιβάλ Άνδρου, το οποίο αναρτήθηκε σε τοπικό site στις 3 Ιουλίου

και 2) ο Μεγάλος ή σωστότερα το Μεγάλο Μανιτού, ήταν πνεύμα πανταχού παρόν και τα πάντα πληρούν, το οποίο η Ινδιάνικη φυλή των Delaware, που ζούσε στα Απαλάχια Όρη, πίστευε ότι την προστάτευε γενικώς.

Εμείς βέβαια ευτυχώς, ή δυστυχώς, δεν είμαστε Ινδιάνοι και σε κάθε περίπτωση δεν χρειαζόμαστε αυτόκλητα πνεύματα να μας προστατεύσουν.
Και ο νοών, νοείτω. Λοιπόν αρχίζουμε, ή μάλλον συνεχίζουμε:

Ανακρίβειες (εμείς θα παραμείνουμε ευγενείς) της ως άνω ανάρτησης:

 Γράφει το δημοσίευμα «αφού πρώτα ο υπεύθυνος (τον Παντελή Βούλγαρη εννοεί), είχε προαναγγείλει το 6ο Φεστιβάλ στο Facebook». Ουδέν ψευδέστερο τούτου. Η πρώτη αναγγελία έγινε από τον Παντελή Βούλγαρη στο ραδιοφωνικό σταθμό της Άνδρου ΑΣΤΕΡΑΣ 92 FM, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνέντευξης που έδωσε στο γράφοντα τη Δευτέρα 15/6. Αμέσως μετά το τέλος της συνέντευξης ο ΑΣΤΕΡΑΣ ανάρτησε στη σελίδα του στο διαδίκτυο τμήμα της συνέντευξης και για να μελαγχολήσει αυτός που έγραψε το χολερικό κείμενο κατά των συντελεστών του Φεστιβάλ και τις υποτιμητικές κρίσεις για το σταθμό, τον πληροφορώ, ότι η συνέντευξη αυτή είχε: α) απήχηση 20.224, β) αλληλεπιδράσεις 2.525, γ) likes 466 και δ) κοινοποιήσεις (αυτό είπαν οι ειδικοί ήταν το σημαντικότερο) 99. Άρα ψέματα τα γραφόμενα περί αναγγελίας από τον Παντελή Βούλγαρη μέσω Facebook!!
Πάμε παρακάτω. Επιμένει ο αρθρογράφος του δημοσιεύματος να χαρακτηρίζει το σταθμό τοπικό και ιντερνετικό. Το κάνει επειδή νομίζει ότι έτσι θα μειώσει το σταθμό! Εκτίθεται για ακόμα μια φορά επειδή ο σταθμός δεν είναι τοπικός, αλλά Παγκυκλαδικής Εμβέλειας (έτσι λέει η άδειά του) και το να έχει και ιντερνετική κάλυψη είναι ένα ακόμα δείγμα της δυνατότητάς του να ακούγεται σε όλο τον κόσμο. Ο γράφων στις εκπομπές του έχει ακροατές απ’ όλη την Ευρώπη και φαίνεται αυτό.
Αλλά ακόμα δεν φτάσαμε στην κορύφωση της επίθεσης που έγινε με το μεθοδευμένο τρόπο, που ήδη καταγγείλαμε. Η κορύφωση είναι η «καταγγελία» περί τάχα αποδυνάμωσης του Φεστιβάλ, επειδή δεν δόθηκε συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ και σε αθηναϊκή αίθουσα λαμπρού ξενοδοχείου, όπως γινόταν παλιά. Πως σοφέ μου Μανιτού θα δινόταν τέτοιας μορφής δημοσιότητα, όταν δεν επιτρέπονταν αυτού του είδους οι εκδηλώσεις? Δεν έβλεπες απ’ όλες τις τηλεοράσεις ότι όλες οι τέτοιου είδους εκδηλώσεις γίνονταν εξ αποστάσεως (τηλεδιασκέψεις κ.λ.π.)? Και εδώ αδιάβαστος, ή μήπως πολύ διαβασμένος για να επιτύχεις, όσα μύχια ελπίζεις και υπολογίζεις???
Γίνεται νύξη στο ίδιο δημοσίευμα για τα ολιγομελή σχήματα που θα μετάσχουν στο Φεστιβάλ και για τάχα «αργοπορία» στην ανακοίνωση του προγράμματος. Πως σοφό μου πνεύμα θα μπορούσαν να έχουν καταλήξει νωρίτερα οι της οργανωτικής επιτροπής, όταν δεν γνώριζαν: ούτε αν θα γίνουν φεστιβάλ στην Ελλάδα (ο ίδιος ο Μητσοτάκης είχε πει ότι δεν θα γίνουν), ούτε πόσα άτομα θα μπορούν να σταθούν πάνω στη σκηνή, ούτε πόσοι θεατές θα μπορούν να μπουν στο θέατρο, ούτε πως θα καθίσουν όσοι μπουν???!!!! Και τι ήθελες να έχουν κλείσει πολυμελή σχήματα, για να μην μπορούν αυτά να έρθουν μετά και να πληρώνουν οι οργανωτές ρήτρες για τις ακυρώσεις?? Για να βγεις μετά να κατηγορείς για διασπάθιση χρημάτων, τα οποία στο τέλος – τέλος δικά τους είναι και μόνο από τις τσέπες των γνωστών χορηγών βγαίνουν, χωρίς η Αυτοδιοίκηση να έχει βάλει ποτέ ούτε δεκαράκι!!!
Συνεπώς οι άνθρωποι, που οργανώνουν το φεστιβάλ και εξ ιδίων χρηματοδοτούν, μάλλον καλλίτερα από σένα γνωρίζουν!! Και για να γνωρίζουν και όσοι εύκολα κρίνουν: Πάνω από 60.000,00 ευρώ το χρόνο (κατά μέσον όρο), μπαίνει μέσα το Φεστιβάλ. Και απ’ αυτά η τοπική κοινωνία δεν επιβαρύνεται το παραμικρό, αφού ούτε ο Δήμος, ούτε άλλος φορέας του Δημοσίου συνεισφέρει. Θα τους ζητήσουμε λοιπόν και τα ρέστα σοφό πνεύμα??
Αυτά προς το παρόν. Δυστυχώς πρέπει να γράψουμε ακόμα κάποια πράγματα για να αποκατασταθεί η αλήθεια. Γι’ αυτή τη συνέχεια να περιμένουμε μέχρι τη Δευτέρα.
Μέχρι τότε να μένουμε ήρεμοι, πρώτα να σκεφτόμαστε και μετά να μιλάμε, ή να γράφουμε και για να μην ξεχνιόμαστε: αντί ανωνύμων σχολίων μόνο επώνυμες δημοσιεύσεις.

Έρρωσθε!!
Βασίλης Πομόνης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio