Νέα

Η σινεφίλ κυρία Ευγενία Ραπτάκη και ο νέος προτζέκτορας της Κινηματογραφικής Λέσχης

Με μία δωρεά της Έφης Ραπτάκη,  στη μνήμη της μητέρας της Ευγενίας, η Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου απέκτησε τον καινούριο της προτζέκτορα που τόσο πολύ είναι αναγκαίος για τις προβολές μας, μιας και ο δεκάχρονος παλιός τα τελευταία χρόνια παρουσίαζε προβλήματα και ήταν πολλές οι φορές που παρουσία θεατών σταματούσαμε τη προβολή.

Η κυρία Ευγενία Ραπτάκη με τις κόρες της Άννα και Έφη στην Άνδρο του 50

Γράφει για τη μητέρα της η Έφη Ραπτάκη:

« Η μητέρα μου, αγαπούσε πολύ το σινεμά. Όταν ζούσαμε στην Άνδρο ήταν μια από τις λίγες διασκεδάσεις μας και από τις πρώτες αναμνήσεις που έχω ήταν που η μαμά  έπαιρνε μαζί της εμένα και την αδελφή μου, χωρίς να ξέρει ακριβώς αν η ταινία ήταν κατάλληλη ή αν θα καταλαβαίναμε τι γίνονταν στο έργο, κι εμένα μου αρκούσαν οι εξωτικές σκηνές που έβλεπα και οι λαμπεροί ηθοποιοί.

Έκανα πολύ κλάμα στο έργο «Νιαγάρας»  όταν πέσανε στον καταρράκτη οι ήρωες και μετά φοβόμουν να κάνω βουτιές στην Καμάρα. Ένα έργο που είχε ενθουσιάσει όλα τα παιδιά ήταν «Ο βαρώνος ατσίγγανος», είχαμε μάθει και το μεταγλωττισμένο τραγούδι και κάναμε παράσταση στην πλατεία. Τα έργα τότε χωρίζονταν σε αισθηματικά, ιπποτικά, καουμπόικα και ελληνικά μελοδράματα η κωμωδίες. Πολεμικά δεν θυμάμαι πολλά, ίσως ο πόλεμος ήταν πρόσφατος και ο κόσμος δεν ήθελε να τον δει στη οθόνη.

Όταν εγκατασταθήκαμε μόνιμα στην Αθήνα, η μαμά βρήκε την ευκαιρία να πηγαίνει όποτε και όσο ήθελε σινεμά. Πηγαίναμε στον κοντινό μας «Άρη» , σινεμά γ’  προβολής στην Αχαρνών και βλέπαμε ταινίες 2-4 το απόγευμα, εάν το έργο δεν μας άρεσε η μαμά με ρωτούσε: «τι λες, δεν έχεις πολύ διάβασμα σήμερα, δεν πάμε σ’  άλλο ένα;   Άλλο που δεν ήθελα κι εγώ, πηγαίναμε βιαστικά στην «Ρίτα», πλατεία Αγίου Παντελεήμωνος να προλάβουμε το έργο 4-6.

Χαίρομαι που υπάρχει η λέσχη του σινεμά στο νησί μας και παίζει έργα παλιά  και καινούργια. Συνεχίζω να έχω την μαγεία του σινεμά στην ζωή μου και θυμάμαι τις στιγμές που το μοιραζόμουν με την μητέρα μου και την αδελφή μου»

 

                                                                   Έφη Ραπτάκη

 

Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην Έφη, από όλους εμάς που θέλουμε να υπάρχει τον χειμώνα  σινεμά στην Άνδρο και ένα ευχαριστώ στον κόσμο που ήρθε στο σινε αυλή το καλοκαίρι και θα μπορούμε το χειμώνα να νοικιάζουμε ταινίες.

Οι προβολές αρχίζουν με όλα τα προβλεπόμενα λόγω covic-19 μέτρα, το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020 στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Άνδρου και όχι μόνο!

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio