Νέα

Ψήφισμα Δ.Σ. Καϊρείου Βιβλιοθήκης για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κουλουβάτου

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Καϊρείου Βιβλιοθήκης συνήλθε σε
έκτακτη Συνεδρίαση μόλις πληροφορήθηκε το θλιβερό άγγελμα του
θανάτου του

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΟΥΛΟΥΒΑΤΟΥ
Αγαπητού σε όλους και ευεργέτη της Καϊρείου Βιβλιοθήκης και
ομόφωνα αποφάσισε:
α) Να εκφράσει τα συλλυπητήριά του προς την οικογένεια του.
β) Να αναρτηθεί μεσίστιος η σημαία στο κτίριο της Βιβλιοθήκης μέχρι
την ημέρα της ταφής.
γ) Να παρακολουθήσει εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβούλιου την
κηδεία του.
δ) Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τύπο.

Άνδρος 14 Οκτωβρίου 2020.

Ο Πρόεδρος

Λεωνίδας Γ. Καμπάνης.

 

Ο Κωνσταντίνος Κουλουβάτος, γόνος μιας από τις οικογένειες που θεμελίωσαν τον ελληνικό Τουρισμό, με τα ξενοδοχεία ΑΜΑΛΙΑ, έφυγε την  Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020 σε ηλικία 62 ετών. Η οικογένεια του είχε ιδρύσει τα ξενοδοχεία ΑΜΑΛΙΑ, από το όνομα της μητέρας του Κωνσταντίνου Κουλουβάτου, σε Σύνταγμα, Ναύπλιο, Ολυμπία, Πρέβεζα, Καλαμπάκα και Δελφούς.  Ήταν παντρεμένος με την Ανδριώτισσα Μίνα Μωραΐτου, υπεύθυνη του Μουσείου Ισλαμικής Τέχνης.

Στις 4 Μαϊου 2020,  ο Κωνσταντίνος Κουλουβάτος, είχε δημοσιεύσει ένα άρθρο για τα δρώμενα στον Τουρισμό, την εποχή του κορονοϊού, με τον τίτλο: “Αναπόφευκτη η λαίλαπα στον τουρισμό”.

Χαρακτηριστική της ξαφνικής είδησης του θανάτου του αγαπημένου σε όλους Κωνσταντίνου, είναι η ανάρτηση του Μηνά Γκούμα: “Είθισται να γράφουμε σπουδαία λόγια για κάποιον που φεύγει από την ζωή αλλά πως να μην πεις έστω και δυο λόγια για τον Κώτσο τον γλυκό μας. Άνθρωπος με ήθος, τίμιος, απίστευτο χιούμορ, κοινωνικός, αγαπητός σε όλους, χειμαρρώδης, γλεντζές και γαλαντόμος, ευχάριστα φωνακλάς, καλός γιος, σύζυγος, πατέρας, φίλος και εργοδότης. Αμφιβάλλω αν υπάρξει ποτέ κάποιος να πει το παραμικρό κακό για τον Κωνσταντίνο. Τον έβλεπες και άνοιγε η καρδιά σου, επιζητούσες την παρέα του που απολάμβανες στο φουλ διότι ήξερε να ζει την κάθε στιγμή και που μοιραζόταν με τους γύρω του. Δεν θα υπάρξει άλλος σαν και αυτόν, ήταν μοναδικός. Θα μου λείψει αφάνταστα. Αιωνία σου η μνήμη γλυκέ και αγαπημένε μου φίλε”.

“Ο Κωνσταντίνος Κουλουβάτος, ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και μέλος του διοικητικού συμβουλίου επί σειρά ετών, πρόεδρος των ξενοδοχείων Αμαλία που έχουν γράψει ιστορία στον ελληνικό τουρισμό, θα μείνει για πάντα στη μνήμη όλων μας, ως υπόδειγμα αγωνιστή και επιτυχημένου επιχειρηματία, απαράμιλλου ήθους” , αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΕΤΕ.

από:  https://parallaximag.gr

Αφήστε ένα σχόλιο