Νέα

Πλήθηναν και πεινάνε οι πάπιες και οι χήνες στο ποτάμι του Παραπορτίου

Διπλασιάστηκαν φέτος οι πάπιες και οι χήνες στο ποτάμι του Παραπορτίου σε σύγκριση με τη περασμένη χρονιά και η εξήγηση η μία είναι ότι το ζευγάρι των κύκνων γέννησε νωρίς και  με τα δύο νεογέννητα έφυγαν νωρίς για τ’ Άχλα και δεν χρειάστηκε ο κύκνος να υπερασπίζεται την οικογένειά του καθαρίζοντας την περιοχή από άλλα ενοχλητικά πτηνά. Άλλη αιτία είναι ότι οι χήνες οι ασπρόμαυρες με τα κόκκινα λειριά  είναι καλές μανάδες και τα χηνόπουλά τους, στην αρχή τα κρύβουν καλά στις καλαμιές και επιβιώνουν στο τέλος πολλά.

Πλήθυναν λοιπόν και τώρα που έφυγαν  οι περίοικοι που κάτι τους έριχναν, έχουν ανάγκη τροφής. Πέρσι με 5 τσουβάλια καλαμπόκι,  η Μαρία Βενετίκη βοήθησε την εκτροφή τους, φέτος, όποιος θέλει, μπορεί να αγοράσει απ΄ όπου θέλει και να με ειδοποιήσει να πάω να τα φορτώσω για να τα ταΐζω.

Βοηθήστε λοιπόν γιατί ο χειμώνας θα είναι πάλι δύσκολος και ο Vanglouk έχει να  πληρώνει και τις μπεζίνες για τις περιπλανήσεις του…

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio