Νέα

Το νέο ειδικό σχέδιο για τον Πολιτιστικό Προγραμματισμό του Δήμου Άνδρου

Ο Δήμος Άνδρου είναι από τους πρώτους και από τους λίγους δήμους της χώρας που προχώρησε στην κατάρτιση ειδικού Σχεδίου για τον Πολιτιστικό Προγραμματισμό του. Με την ολοκλήρωση του Έργου αυτού, ο Δήμος θα έχει στη διάθεσή του ένα σημαντικό εργαλείο πολιτιστικής πολιτικής και αναπτυξιακού σχεδιασμού, αλλά και μια μέθοδο εργασίας για την αποτελεσματική λειτουργία του σε θέματα πολιτισμού. Παράλληλα, μέσω επιχειρησιακού σχεδιασμού, δημιουργείται ένα δομημένο διεκδικητικό πλαίσιο, διαμορφώνεται η γενικότερη στρατηγική του Δήμου, καθορίζονται οι επιμέρους στόχοι και δράσεις που πρέπει να υλοποιηθούν και προσδιορίζονται οι απαιτούμενοι πόροι για την υλοποίηση τους.

Σύντομα ολοκληρώνεται η πρώτη φάση του Έργου στη διάρκεια της οποίας γίνονται συναντήσεις και συζητήσεις της Ομάδας Έργου με πολλούς εμπλεκόμενους στο πολιτιστικό περιβάλλον του νησιού (συλλόγους και σωματεία, αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ, επιστήμονες και ερευνητές, κ.ά.), συμπληρώνονται ερωτηματολόγια και συλλέγονται πληροφορίες σχετικά με τη δραστηριότητα που αναπτύσσεται στο νησί, ενώ, παράλληλα, καταγράφονται οι απόψεις και οι προτάσεις όλων, αναφορικώς με ενέργειες και παρεμβάσεις που εκτιμάται ότι θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της πολιτισμικής ταυτότητας της Άνδρου.

Πρόκειται για την συνέχεια μιας σειράς συναντήσεων και ενεργειών που είχε εγκαινιάσει ο Δήμος Άνδρου, από τον Οκτώβριο του 2019 έως και τον Φεβρουάριο του 2020, προκειμένου να εδραιωθεί ένα πλαίσιο ενιαίου και ανοικτού διαλόγου με τους φορείς πολιτισμού και των τριών Δημοτικών Ενοτήτων του νησιού.

 

Η διά ζώσης επικοινωνία διακόπηκε λόγω της πανδημίας, αλλά συνεχίζεται καλύτερα οργανωμένη μέσω του Σχεδίου για τον Πολιτιστικό Προγραμματισμό του Δήμου.
Ο Δήμος Άνδρου ευχαριστεί θερμά όλους όσοι έχουν ανταποκριθεί μέχρι στιγμής στο κάλεσμά του και ενημερώνει ότι προχωρά άμεσα στην κατάρτιση του Μητρώου Πολιτιστικών Φορέων Άνδρου στο πλαίσιο του οποίου επιδιώκεται η συστηματική από εδώ και στο εξής επικοινωνία και συνεργασία του Δήμου με τους φορείς αλλά και η δικτύωση των φορέων μεταξύ τους.
Επισημαίνεται ότι η συμβολή σας στην ολοκληρωμένη χαρτογράφηση του πολιτιστικού περιβάλλοντος θα ενισχύσει τις δυνατότητες διαχείρισης, προβολής και ανάδειξης του πολιτιστικού αποθέματος της νήσου Άνδρου, και θα αυξήσει σημαντικά το βαθμό συντονισμού των διαφορετικών ομάδων ενδιαφέροντος για την υλοποίηση συνεργειών με συναίνεση στις τοπικές προτεραιότητες.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio