Νέα

Πάει και η περιοχή του Στενού! Μπουλντόζες στο Φραγκάκι άρχισαν να δουλεύουν για εγκατάσταση αιολικών

Δυστυχώς η καταστροφή της νότιας και πλέον παρθένας προστατευόμενης -μόνο θεωρητικά απ΄ότι φαίνεται-περιοχής της Άνδρου ξεκίνησε την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020 και προχωρά με ταχείς ρυθμούς. Η εταιρεία του βιομηχανικού αιολικού σταθμού στο Φραγκάκι ξεκίνησε τις εκσκαφές μερικές εκατοντάδες μέτρα από την φωλιά του προσταυευόμενου Σπιζαετού παρότι:

Ισχύουν οι ομόφωνες αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και του Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου για αναστολή εργασιών των αιολικών.

Εκκρεμεί εκδίκαση προσφυγής στο ΣτΕ κατά της άδειας εγκατάστασης.

Εκκρεμεί αίτημα αναστολής εργασιών στο ΣτΕ.

Εκκρεμούν καταγγελίες με πλήρη και αναλυτική τεκμηρίωση προς όλους τους αρμόδιους φορείς για το απαράδεκτο της συγκεκριμένης χωροθέτησης

Εκκρεμεί απάντηση των αρμοδίων υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε σχετικό αίτημα του Προγράμματος Life Bonelli East Med για την προστασία του Σπιζαετού στην ανατολική Μεσόγειο

Η εταιρεία έχει τροποποιήσει (μεγαλώσει) τις ανεμογεννήτριες χωρίς να τροποποιήσει την άδεια ως όφειλε και προχωρά με την παλαιά.

Η εταιρεία ενώ διατυμπανίζει πως σέβεται την άποψη των τοπικών κοινωνιών, έχει μηνύσει έντεκα φορείς εντός και εκτός Άνδρου με τεράστια κοινωνική συνεισφορά και αναγνώριση.

Ενώ στα άλλα νησιά υπάρχει ενωμένο μέτωπο κατά της βιομηχανοποίησης των τοπίων τους η Άνδρος παραμένει ολογωρούσα και διχασμένη. Είναι πολύ κρίμα που ανεπίστρεπτες βλάβες τεράστιας, προτόγνωρης κλίμακας πάνω στο χειροποίητη και ανεκτίμητης αξίας κυκλαδικό τοπίο συμβαίνουν σα να βρισκόμαστε σε καθεστώς αποικιοπρατίας. Τέτοιες εγκληματικές χωροθετήσεις δεν επιτρέπονται σε καμιά πολιτισμένη χώρα.

Κρίμα που η πιο παρθένα, η πιο κυκλαδίτικη περιοχή της Άνδρου αρχίζει καταστρέφεται, Άγιος Στέφανος , Αγία Μόνη , Μονή Ζωοδόχου Πηγής Φλετρών, Νυμφοσπήλαιο, Αη Γιάννης, Ράχη Κορθίου και όλες οι  παραλίες  θα έχουν πια φόντο γιγαντιαίες ανεμογεννήτριες  για χάρη της πράσινης ενέργειας!

4 Σχόλια

 • O COVID -19 Θερίζει στην κυριολεξία Ζωές και καταστρέφει περιουσίες.
  Αυτοί απτόητοι, ενεργούν βάσει σχεδίου, που αποσκοπεί σε ατομικό και μόνον όφελος.
  Τους βολευουν τα περιοριστικά μέτρα και το μούδιασμα του κόσμου, που δεν ξέρει τι του ξημερώνει.
  Ο λύκος στην αναταραχή και την αναμπουμπούλα χαίρεται…

 • Πραγματικά πιστεύω ότι κάποιος που ξεκιναει ενα εργο στην Ελλάδα πριν 10-15 χρονια ειχε σχεδιάσει οτι θα γινει πανδημία μετά απο 10 χρόνια ακριβως την ωρα του χτησίματος και το σχέδιο του επετεύχθη! Παρέα με το Σώρρο και το Μπιλ Γκειτς. Αρε Ελλάδα ποτε δε θα πας μπροστά. Ποτέ. Πρωταθλητισμό στο λαϊκισμό κανουμε μόνο.

 • Mάσκες παντού!!!.

  Και να που μερικοί πέταξαν τις μάσκες, και φαίνονται πλέον τα συμφέροντα σε τοπικό και ατομικό επίπεδο.
  Και που να ιδείς και την συνέχεια……

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio