Νέα

Απελευθέρωση γερακίνας που είχε βρεθεί τραυματισμένη


Την Τρίτη 3/11/2020 η τοπική ομάδα του προγράμματος LIFE Άνδρου κινητοποιήθηκε για την απελευθέρωση Γερακίνας(Βuteo buteo), που βρέθηκε τραυματισμένη στο νησί.
Το τραυματισμένο αρπακτικό πουλί εντοπίστηκε από περαστικούς, τέλη Αυγούστου, και η τοπική ομάδα περίθαλψης άγριων πουλιών του προγράμματος LIFE, έσπευσε άμεσα και πρόσφερε τις απαραίτητες πρώτες βοήθειες στην άτυχη γερακίνα. Το τραυματισμένο πουλί στάλθηκε κατόπιν στο κέντρο περίθαλψης άγριας ζωής ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής και, μετά την πλήρη ανάρρωση, έφτασε η στιγμή για την απελευθέρωση στο φυσικό του περιβάλλον.
Η τοπική ομάδα LIFE του Δήμου Άνδρου ενημέρωσε και προσκάλεσε το δημοτικό σχολείο Όρμου Κορθίου, να παρευρίσκεται στην απελευθέρωση της γερακίνας που πραγματοποιήθηκε στην παραλία Μύλος στον Όρμο Κορθίου.
Στο σχολείο είχε δοθεί σχετικό εκπαιδευτικό υλικό για την προετοιμασία των μαθητών και πραγματοποιήθηκε επιτόπια ενημέρωση για το φυσικό περιβάλλον και τις προστατευόμενες περιοχές του νησιού, τα είδη άγριων ζώων και πουλιών του τόπου μας, για τον ρόλο τους στο οικοσύστημα και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε σε περίπτωση που βρεθούμε αντιμέτωποι με παρόμοιο περιστατικό τραυματισμένου πουλιού.
Η απελευθέρωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και η τυχερή Γερακίνα επέστρεψε στον τόπο της.

 

1 Comment

  • Εύχομαι καλές πτήσεις στην γερακίνα !
    Συγχαρητήρια στην ομάδα διάσωσης.
    Τo νου σας παιδιά, όταν θα μπουν οι Α/Γ στο Στενό θα πέσει πολύ δουλειά … καλή δύναμη!

Αφήστε ένα σχόλιο