Νέα

Χορηγία από την εταιρία “ΕΝ.ΤΕ.ΚΑ – Φιλιππίδης” για μέρους των μελετών για το Πολιτιστικό Κέντρο Γαυρίου


Ο Δήμος Άνδρου είναι στην ευχάριστη θέση να αναγγείλει την αποδοχή χορηγίας μελετών από την εταιρεία “Ενεργειακή Τεχνολογία & Κατασκευές” (ΕΝΤΕΚΑ – Φιλιππίδης)  για την ανακατασκευή του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Γαυρίου σε πολιτιστικό κέντρο. Το εμβληματικό νεοκλασικό κτίριο του Γαυρίου, από τα λίγα της περιοχής και πραγματικό τοπόσιμο, μετά από την ολοκλήρωση των απαραίτητων μελετών θα μετατραπεί στο πολιτιστικό κέντρο της περιοχής.
Το κτίριο πέρασε από πολλές δυσκολίες τα τελευταία χρόνια. Πολλοί υποσχέθηκαν πολλά, αλλά έγιναν λίγα. Αρχικά η διοίκηση Σουσούδη έδωσε ένα μικρό ποσό για να γίνει προμελέτη από τον αρχιτέκτονα Ανδρέα Χαλά . Η προμελέτη ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε κλειστό ηλεκτρονικό αρχείο στον Δήμο Άνδρου. Έκτοτε όλα σταμάτησαν.
Η σημερινή διοίκηση ανάμεσα στις πρώτες προτεραιότητες ήταν το πολιτιστικό κέντρο Γαυρίου. Ολοκληρώνοντας τον πρώτο χρόνο της θητείας της, απευθύνθηκε στην εταιρεία ΕΝΤΕΚΑ που έχει εγκαταστήσει τις 3 ανεμογεννήτριες νέου τύπου στην θέση Αγ. Ονούφριος Καλυβαρίου. Ζήτησε χορηγία την ολοκλήρωση και ωρίμανση της μελέτης για την μετατροπή του Σχολείου σε πολιτιστικό κέντρο.
Η εταιρεία ανταποκρίθηκε αμέσως και έστειλε επιστολή με την οποία δεσμεύεται για την ολοκλήρωση και ωρίμανση μέρους των μελετών του πολιτιστικού κέντρου Γαυρίου. Και η χορηγία ήρθε προς έγκριση στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020.
Στην συνεδρίαση της επιτροπής σύσσωμη η συμπολίτευση έκανε αποδεκτή την χορηγία. Έκπληξη προκάλεσε το γεγονός της αρνητικής ψήφου του πρώην Δημάρχου Θ. Σουσούδη (παρόν = άρνηση). Και ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη η ψήφος του δημοτικού συμβούλου Σ. Τσαούση ο οποίος ψήφισε θετικά και δύο μέρες αργότερα, ζήτησε να αλλάξει την ψήφο του σε αρνητική.
Επισημαίνουμε ότι ο κ. Τσαούσης, όπως και ο κ. Σουσούδης, είχαν στα χέρια τους την πλήρη εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής από τις προηγούμενες ημέρες. Άρα ο κ. Τσαούσης είχε την δυνατότητα να σκεφτεί και να συζητήσει με την ομάδα Καπάκη στην οποία ανήκει, ώστε να αποφύγει τις αστείες παλινωδίες εκ των υστέρων με τις οποίες εξετέθη ανεπανόρθωτα.
Ο κ. Τσαούσης, που κόπτεται στα Δημοτικά Συμβούλια για τον πολιτισμό, δεν έκανε τον κόπο να διαβάσει την εισήγηση και να έρθει προετοιμασμένος στην Επιτροπή. Προσήλθε αμελέτητος. Αιφνιδιάστηκε. Αυτοσχεδίασε ζητώντας δύο μέρες μετά… ανάκληση της ψήφου του! Κρίμα γιατί μέχρι σήμερα παρά τα όσα λέει περί πολιτισμού ο κ. Τσαούσης έχει φέρει στο συμβούλιο μόνο την πολιτιστική πρόταση για τις βεγγέρες!
Τον αφήνουμε στην κρίση σας!

Να σημειώσουμε επίσης πως προσκόμματα στην εκπόνηση της πλήρους μελέτης έφερε και ο αρχιτέκτονας Ανδρέας Χαλάς, ο οποίος αρνήθηκε να καταθέσει τα σχέδια της προμελέτης στην μελετητήρια που αναλαμβάνει να ολοκληρώσει και να ωριμάσει την μελέτη, αν και έχει πληρωθεί από την προηγούμενη διοίκηση για αυτά.

Η αιτιολογία του “ πως δεν παραδίδει το έργο του σε ιδιωτική εταιρεία που θέλει το κακό της Άνδρου”!

Κατανοούμε πως η ενωμένη αντιπολίτευση Καπάκη – Σουσουδη δεν θέλει να γίνει κανένα έργο στο νησί. Ξέρουν πως με την ολοκλήρωση και ωρίμανση της μελέτης θα υπάρξει και χρηματοδότηση για την κατασκευή του έργου.

Η διοίκηση του Δήμου Άνδρου περιμένει τους επόμενους μήνες την ολοκλήρωση και ωρίμανση της μελέτης και εν συνεχεία την χρηματοδότηση της. Στον σχεδιασμό της διοίκησης είναι ένα μέρος του κτιρίου να γίνει ΜΟΥΣΕΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ.
Η σημερινή διοίκηση παρέλαβε ως συνέχεια της προηγούμενης πλήρως αδειοδοτημένα τα αιολικά πάρκα σε ΦΡΑΓΚΑΚΙ και ΜΑΡΑΘΙΑ, τα οποία ωρίμασαν και έλαβαν τις απαραίτητες άδειες, χωρίς καμία αντίδραση από τον Θ. Σουσούδη ως Δήμαρχο και τον Γ. Καπάκη ως Κυβερνητικό Στέλεχος της προηγούμενης επί 5ετία Κυβέρνησης και με την στήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Η σημερινή διοίκηση του Δήμου, είναι η πρώτη Δημοτική Αρχή που έχει ξεκινήσει νομικές ενέργειες απέναντι στην άναρχη εγκατάσταση ανεμογεννητριών ( Κοπελούζου – Μυτηλιναίου κτλ ). Μέσα σε αυτό το πλαίσιο κάνει ότι μπορεί καλύτερο ώστε το νησί να διεκδικήσει όσο το δυνατό περισσότερα ανταποδοτικά. Ξεκινά με την μελέτη του Πολιτιστικού Κέντρου Γαυρίου και σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλα.
Κόντρα στις αντιξοότητες και στα προσκόμματα ορισμένων ελπίζουμε το Πολιτιστικό Κέντρο Γαυρίου να έχει προχωρήσει κατασκευαστικά εντός της τρέχουσας τετραετίας και να αποτελέσει χώρο πολιτισμού για την όλη την ευρύτερη περιοχή.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

4 Σχόλια

  • Οι ιθαγενείς-δημότες σε ένδειξη ευγνωμοσύνης θα παραχωρήσουν αδιαμαρτύρητα ΓΗ και ΥΔΩΡ στους ευγενικούς ξένους που καταξοδεύτηκαν να υλοποιήσουν τμήμα της μελέτης.

  • Αναμενόμενες κινήση από τον κίτρινο παπαγάλο του νησιού να τους ανακηρύξει σε ευεργέτες του νησιού τους ΑΠΕτζήδες και από τους ΑΠΕτζήδες μετά την χορηγία σανού και από την διοικούσα αρχή να δεχτεί γιατί μπορεί να θάβει το νησί με τα τσιμεντένια τέρατα νομίζει ότι θα τους ηρωποιήσει.
    Αναμενόμενη κίνηση από τους δημότες της Άνδρου να περιποιηθούν καταλλήλως ρίχνοντας μαύρο στην σημερινή διοίκηση που ξεπουλάει τα πάντα

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio