Νέα

Μια απάντηση του Δημοτικού Συμβούλου Σπύρου Τσαούση στον κ. Λοτσάρη

 

 

Αξιότιμε κ. Λοτσάρη,

Ελπίζω ότι είστε καλά και ασφαλής.

Δε συνηθίζω να σχολιάζω δημόσια και να απαντώ προσωπικά. Εντελώς συμπωματικά είχα αναγκαστεί να απαντήσω ξανά σε ένα συκοφαντικό προς το πρόσωπό μου δημοσίευμα του διαχειριστή της ιστοσελίδας «Εν Άνδρω» (https://androstiszoismas.blogspot.com/2020/02/blog-post.html?_sm_au_=itHf7Nk7VH7nK5jNML8tvK34L00HF).

Διαβάζοντας το χθεσινό δελτίο τύπου που εκδώσατε κύριε Λοτσάρη, είναι αλήθεια ότι αναγνώρισα στο ύφος του την αισθητική και την πολιτική συμπεριφορά που κομίζετε και στα Δημοτικά Συμβούλια. Ωστόσο κάποιες χαρακτηριστικές λέξεις του κειμένου και το κρεσέντο επιθετικών προσδιορισμών και σημείων στίξης, δεν σας κρύβω ότι με προβλημάτισαν και μου θύμισαν έντονα τη γραφή του διαχειριστή της ιστοσελίδας «Εν Άνδρω». Το εκλαμβάνω όμως ως τυχαίο γεγονός.

Αναφέρεστε στο πρόσωπό μου, λέγοντας: «αστείες παλινωδίες εκ των υστέρων με τις οποίες εξετέθη ανεπανόρθωτα… Προσήλθε αμελέτητος. Αιφνιδιάστηκε. Αυτοσχεδίασε… Τον αφήνουμε στην κρίση σας!» Τι δράμα, πόση λογοτεχνική ένταση κύριε Λοτσάρη! Νιώθω τυχερός που δεν ζούμε στο Μεσαίωνα μήπως και με αφήνατε κάπου αλλού.

Μετά αναλογίστηκα βέβαια ότι ο Δήμαρχος του νησιού του πολιτισμού, μέσα σε μόλις ένα χρόνο έχει διαγράψει τον πρώτο του Δημοτικό Σύμβουλο, έχει στείλει εξώδικο σε επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης, έχει στείλει εξώδικα σε πολίτες, έχει καταδώσει επιλεκτικά 13 συμπολίτες του στις Αρχές, προσβάλλει και ειρωνεύεται συνεχώς τους συναδέλφους του στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η συναίνεση κύριε Λοτσάρη είναι κουλτούρα, δεν είναι προγραμματική δήλωση.

 

Να διευκρινίσω λοιπόν τα εξής:

α) Την Παρασκευή 20/11 πράγματι έστειλα την ψήφο μου, ως αναπληρωματικό μέλος, και εκ παραδρομής ανάμεσα στα άλλα θέματα, ψήφισα και σε αυτό θετικά. Το αναγνώρισα και δεδομένου του ΣΚ που μεσολαβούσε, σας ενημέρωσα την Κυριακή. Μου απαντήσατε την Δευτέρα ότι δεν αλλάζει η ψήφος μου. Το αποδέχτηκα ευγενικά, σας ευχαρίστησα και σας είπα ότι σε κάθε περίπτωση η βούλησή μου παραμένει δεδομένη και η επικοινωνία μου έγινε πριν η απόφαση ανέβει στο Διαύγεια. Ανεβάσατε την απόφαση στο Διαύγεια με την εκ παραδρομής ψήφο μου (η οποία δεν έχει καμία απολύτως επίδραση στο έργο σας αφού στα επτά μέλη της Ο.Ε., έχετε τα πέντε και περνάτε όλες τις αποφάσεις όπως επιθυμείτε) και όλα καλά. Σιγά την ανεπανόρθωτη έκθεση κύριε Λοτσάρη. Αναρωτιέμαι τι είναι όταν π.χ. εισηγείστε αναβολή για τα Σιλό και όλη σας η παράταξη σας αγνοεί και ψηφίζει αντίθετα.

Να υπενθυμίσω στους πολίτες της Άνδρου, ότι η Οικονομική Επιτροπή συνεδριάζει από το Μάρτη με emails και μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα, δίχως ζωντανό διάλογο (κάτι που θα καθιστούσε αδύνατες τέτοιες καταστάσεις) ενώ πρακτικά έχει εξελιχθεί στο πιο σημαντικό συλλογικό όργανο. Στο Δημοτικό συμβούλιο αγνοούνται οι απευθείας μεταδόσεις, τα βίντεο των συνεδριάσεων – ιδιαίτερα εκείνα που λέτε απαράδεκτες εκφράσεις, έτσι ώστε η ιστοσελίδα «Εν Άνδρω» να αποτελεί το μοναδικό μέσο μαζικής εξημέρωσης του νησιού.

Το φως της διαφάνειας και της λογοδοσίας δεν έχει νικήσει το σκοτάδι κύριε Λοτσάρη, όπως ισχυριστήκατε ανάβοντας τα φώτα στη γλίστρα του Γαυρίου.

 

β) Αναφέρετε ότι κόπτομαι στα συμβούλια για τον πολιτισμό. Η μόνη μου επισήμανση στο τελευταίο Δ.Σ. ήταν ότι ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Γιαννίσης φέρνει τα θέματά του πολύ συχνά, εκτός ημερήσιας διάταξης:

α) την επιχορήγηση του Ναυτικού Μουσείου διότι είχατε χάσει την προθεσμία υποβολής και πήρατε παράταση

β) Τη συμμετοχή του νησιού στο δίκτυο «Βιώσιμη Πόλη» χωρίς να έχουμε καμία ενημέρωση

γ) την αναστήλωση του Πύργου του Αγίου Πέτρου διότι επικαλέστηκε την έντονη σεισμική δραστηριότητα στο Νότιο Αιγαίο,

όπως και άλλα παλαιότερα. Σε όλα τον στήριξα.

 

γ) Αναφέρετε ειρωνικά: «ο κ. Τσαούσης έχει φέρει στο συμβούλιο μόνο την πολιτιστική πρόταση για τις βεγγέρες!»

Επειδή εσείς προσωπικά κύριε Λοτσάρη λέτε εμένα αμελέτητο και με εγκαλείτε ότι κόπτομαι για τον πολιτισμό, επιτρέψτε μου να σας παραθέσω κάποιες έρευνες για την ιστορία και την πολιτισμική κληρονομιά του νησιού μας, μέσα στο 2020. Ένας μεγάλος λάτρης του πολιτισμού, όπως εσείς, ελπίζω ότι θα βρει κάποιο ενδιαφέρον:

 

https://www.androsportal.gr/agridia-i-periochi-ton-agron-to-chameno-chorio-to-feoydo-ton-giorgoy-glynoy-spyroy-tsaoysi-thanasi-karpoyzi/

 

Λέτε επίσης κύριε Λοτσάρη ότι έχω φέρει στο συμβούλιο μόνο την εισήγηση για τις βεγγέρες (εννοώντας την Ανδριώτικη Βεγγέρα). Τι ειρωνεία στ’ αλήθεια! Όταν στις 13 Μαΐου 2020 σας έστειλα εισήγησή μου για τα «Μικρά Πανεπιστήμια της Άνδρου» στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το Δημοτικό Σχολείο του Γαυρίου, τύπου Καλλία. Παρόλο που προσφέρθηκα για άλλη μια φορά να το αναλάβω, ακόμα αγνοείται η εισήγησή μου από εσάς και τον κ. Γιαννίση.

https://www.androsportal.gr/toy-spyroy-tsaoysi-ta-mikra-panepistimia-tis-androy/

 

Τέλος κύριε Λοτσάρη, από εσάς και τον διαχειριστή της ιστοσελίδας «Εν Άνδρω» δεν περιμένω να καταλάβετε την αξία της Ανδριώτικης Βεγγέρας ως άυλο πολιτιστικό αγαθό διότι δεν μεγαλώσατε στο νησί, δεν έχετε τέτοιες παραστάσεις και βιώματα. Από την αρχή λοιδορείτε την προσπάθειά μου με διάφορους χαρακτηρισμούς, και είναι ενδεικτικό ότι παρόλο που έχει αγκαλιαστεί από το σύνολο του νησιού, ο κ. Γιαννίσης ξεχάστηκε να φέρει την εισήγησή μου στο συμβούλιο και εδώ και 11 μήνες ούτε ένα τηλέφωνο δεν έχω λάβει για το αν χρειάζομαι κάτι.

Ο διαχειριστής της ιστοσελίδας «Εν Άνδρω» στην κρεατομηχανή με τα ανώνυμα και ψευδώνυμα σχόλια που έχει εισαγάγει στο νησί μας έφτασε σε σημείο να ανεβάσει βίντεο με τον Χίτλερ, στοχοποιώντας για πολλοστή φορά την προσωπικότητά μου. Να τον χαίρεστε τον πολιτισμό σας!

 

Εξαντλείστε λοιπόν κύριε Λοτσάρη το όραμά σας για το νησί, ως επαγγελματίας αμειβόμενος αυτοδιοικητικός, και αφήστε όσους αγαπάμε και ασχολούμαστε από μικρά παιδιά με την Άνδρο, στο πλαίσιο της προσφοράς και του εθελοντισμού.

Κλείνοντας θα ήθελα να πω, ότι λυπάμαι πραγματικά που μέσα από τέτοια δελτία τύπου και το εν γένει ύφος της διοίκησής σας, εκφράζονται και οι αγαπητοί αντιδήμαρχοι Αθηνά Μακρή, Δημήτρης Γιαννίσης, Νίκος Μουστάκας, Δημήτρης Τηνιακός.

 

Αξιότιμε κ. Λοτσάρη,

Αλλάζοντας τις χορδές στο λαούτο μου, έπαιξα ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια του Θανάση Παπακωνσταντίνου.

«Μάσκα δεν έχω να γυρνώ στο καρναβάλι ετούτο

μόνο μια απόχη να τρυγώ

της θάλασσας την πονηριά και της σιωπής τον πλούτο»

 

 

Με εκτίμηση,

Σπύρος Τσαούσης

Δημοτικός Σύμβουλος Άνδρου

2 Σχόλια

  • Μπράβο κ. Τσαούση.
    Αίσχος και ντροπή για την δημοτική αρχή για το δελτίο τύπου και συμφωνώ μαζί σας κύριε Τσαούση, είναι γραμμένο από τον διαχειριστή της ιστοσελίδας που το μόνο που ξέρει πάρα πολύ καλά να κάνει είναι να διχάζει το νησί εδώ και χρόνια.

  • Μπράβο κε Τσαούση! Η αλήθεια σας, φωτίζει την κακή κατάσταση που έχει επέλθει το νησί μας! Κάποια στιγμή πρέπει να σταλεί αναφορά στην ΕΣΗΕΑ, και για τον ”κύριο” δημοσιογράφο, που μόνο τοξικότητα παράγει στο νησί.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio