Νέα

Ο Σύλλογος Μαινήτων για τη σωτηρία του τέμπλου της Παναγίας της Βέργης ευχαριστεί…

” Εδώ και τρία χρόνια ο Σύλλογός μας σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων  έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια συντήρησης του ξυλόγλυπτου τέμπλου του Ιερού Ναού Γενέθλιου Παναγίας (Βέργης) στις Μαίνητες.

Σε πρώτη φάση, έγινε με έξοδα του Συλλόγου πλήρης απεντόμωση του εσωτερικού του ναού από πιστοποιημένη εταιρεία προκειμένου να καταπολεμηθούν το σαράκι και οι τερμίτες.

Ακολούθως το Τμήμα συντήρησης Αρχαιοτήτων (κ.κ. Α. Ψούχλου & Π.Τσίκνα) εκπόνησε ειδική τεχνική έκθεση-μελέτη για την συντήρηση του τέμπλου και ανέλαβε την συντήρησή τους στο εργαστήριο της ΕΦ. Α Κυκλάδων στην Αθήνα.

Έχουν επιστραφεί και βρίσκονται όλες στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άνδρου,περιμένοντας την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης του τέμπλου,προκειμένου να ενατοποθετηθούν συντηρημένες πλέον στις αρχικές τους θέσεις.

Τώρα είμαστε στην ευχάριστη θέση να βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο υλοποίησης αυτού του δύσκολου εγχειρήματος, που αφορά την συντήρηση του τέμπλου.

Η αποκατάσταση των σαθρών τμημάτων του τέμπλου ανατέθηκε στον κ. Κώστα Μωράκη , υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του κ. Γιάννη Σταϊκόπουλου Προϊστάμενου Συντήρησης Αρχαιοτήτων ΕΦ.Α Κυκλάδων και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα της μελέτης συντήρησης.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους ενίσχυσαν οικονομικά την προσπάθειά μας αυτή.

Ευχαριστούμε θερμά επίσης τον κ. Γιάννη Σταϊκόπουλο, Προϊστάμενο του Τμήματος Συντήρησης για την πολύτιμη βοήθειά του, χωρίς την οποία θα ήταν πολύ δύσκολο να τα καταφέρουμε.”

                    Το Δ.Σ. του Συλλόγου Μαινήτων

 

Συγχαρητήρια και πολλές ευχαριστίες στο Σύλλογο Μαινήτων και για το έργο αυτό! 

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio