Νέα

Καταστροφή του μονοπατιού 17

Πριν

 

Όταν οι περισσότεροι από εμάς παρακολουθούμε σιωπηλώς την καταστροφή του ανδριώτικου τοπίου, η στάση μας αυτή δίνει δικαίωμα και αφήνει το περιθώριο για ιδιοτελείς πράξεις καταστροφής του κοινού αυτού αγαθού από μερικούς άλλους.

Πριν

Έτσι εκτελείται αυτή τη περίοδο η μη αναστρέψιμη καταστροφή του μονοπατιού 17 στον ποταμό των Λειβαδίων.

Το μονοπάτι αυτό που διέσχιζε πριν λίγο ένα από τα μοναδικά αλώβητα σε κοντινή κατοικήσιμη περιοχή τοπία, καταστρέφεται αυτή τη περίοδο κάτω από την σιωπή μας. Επιτελείται εδώ και μερικές εβδομάδες καθαρισμός ; η άνοιγμα δρόμου ; σε μήκος του μονοπατιού με τεράστια ανοίγματα που φτάνουν σε μερικά σημεία μέχρι τα 6 μέτρα.

Έτσι επιτελείται ξερίζωμα δέντρων, θαμνωδών φυτών και καλαμιών, καταστροφή ξερολιθιών και ότι άλλο μπορεί να πάρει ο εκσκαφέας στο πέρασμα του.

 

Μετά

Καταθέτω την διαπίστωση μου ώστε να κρίνει ο καθένας τη θέση που πρέπει να πάρει για ν’ αποτρέψουμε μια ακόμα μη αναστρέψιμη καταστροφή του τοπίου και του περιβάλλοντος.

Εύα Τουρτόγλου-Βοny

 

Μετά

2 Σχόλια

  • Είναι απορίας άξιο πώς τόσες μέρες μετά την δημοσιοποίηση του θεματος ΟΛΕΣ οι υπηρεσίες είναι άφαντες. Μήπως οι ίδιες μπουλντόζες από το πουθενά που αλεσαν το Φραγκακι και μετα κανείς δεν είδε, κάνεις δεν άκουσε και κανείς δεν έδωσε εντολή…..έδρασαν και πάλι; Δήμος, αστυνομία, εισαγγελέας, τεχνικές υπηρεσίες δήμου κι επαρχείου και τμήμα περιβάλλοντος από την Σύρο, πού είναι; Κανείς; Ούτε ένας ;

  • Καλησπέρα,
    σημερα περασα παλι απο το μονοπάτι για να διαπιστώσω οτι βγήκανε, σαρώσανε και αφήσανε επί τόπου ογκους απο χωματα, κλαδιά και μπαζα. Εκτός από την μη αναστρεψιμη καταστροφή του μονοπατιού, δυστυχώς επίκειται και συνέχεια. Με πρώτη γερή βροχή όλα αυτά τα υλικά θα παρασυρθούν στον ποταμό με τις συνέπειες που γνωρίζουν καλά οι Λειβαδιανοί.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio