Νέα

Δήμαρχος Τήνου: Υπάρχει ξεκάθαρη βούληση των πολιτών της Τήνου κατά των ανεμογεννητριών και αυτό είναι που προέχει αυτή τη στιγμή.

Xθές, συμμετείχα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου η πλειοψηφία (δυστυχώς ΟΛΟΙ οι περιφερειακοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας) επέλεξε να με καταδικάσει πολιτικά ως λαϊκιστή γιατί δήθεν επιρρίπτω ευθύνες στην Περιφέρεια κι όχι στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή και στην Κυβέρνηση για το θέμα των ανεμογεννητριών.

Θα ήθελα λοιπόν και δημοσίως να ξεκαθαρίσω τη θέση μου γιατί οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους:

Σε μια μικρή κοινωνία όπως η δική μας όλοι γνωριζόμαστε πολύ καλά. Προσωπικά, την πολιτική μου και ιδεολογική μου τοποθέτηση δεν την έκρυψα ποτέ.

Σε κάθε περίπτωση όμως είμαι Δήμαρχος της Τήνου και αυτό υπερβαίνει κάθε άλλη θέση ή προτίμηση.

Είναι ξεκάθαρο, όπως έχω πει από την πρώτη στιγμή ότι το ζήτημα των ανεμογεννητριών εξαρτάται από τη Νομοθετική Βούληση της Κεντρικής Διοίκησης και λιγότερο της Αυτοδιοίκησης.

Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι ανεξάρτητα από το παρελθόν και τις όποιες ευθύνες των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών, αυτή τη στιγμή υπάρχει ξεκάθαρη βούληση των πολιτών της Τήνου κατά των ανεμογεννητριών και αυτό είναι που προέχει αυτή τη στιγμή.

Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα μπορούσε και με ουσιαστική νομική βάση να μην δώσει άδεια διέλευσης των φορτηγών, αλλά δεν το έκανε. Αντιλαμβάνομαι και σέβομαι την επίκληση της απόλυτης αυτονομίας των διοικητικών υπηρεσιών, αλλά  τί σημαίνει αυτό σε πολιτικό επίπεδο; Γιατί εάν ισχύει αυτό, τότε ποιος θα πρέπει να βγάζει ανακοίνωση όταν η Περιφέρεια μετά από το ενδιαφέρον και την  πολιτική διαχείριση των αιρετών εκπροσώπων της καταφέρνει να διασφαλίσει τη χρηματοδότηση ενός έργου π.χ από ευρωπαϊκά προγράμματα; Οι αιρετοί ή οι επικεφαλής των διοικητικών υπηρεσιών που «έτρεξαν» τις διαδικασίες; Γιατί εγώ προσωπικά όταν «παίρνουμε» ένα έργο τη συμβολή των αιρετών της Περιφέρειας αναδεικνύω, όπως οφείλω. Και εάν και αυτό δεν γίνεται αντιληπτό, υπάρχει και η γνωστή σε όλους, πολιτική ευθύνη. Σε κάθε περίπτωση, λίγη ειλικρίνεια δεν βλάπτει…

Είναι επίσης βέβαιο ότι τη δεδομένη στιγμή πέρα από θεωρητικές διακηρύξεις όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας. Σε κάθε περίπτωση σέβομαι απολύτως ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σηκώνει τα χέρια ψηλά και λέει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο. Ο καθένας ό,τι μπορεί. Όχι όμως και μαθήματα θεσμικής ευθύνης και σοβαρότητας. Γιατί η ευθύνη και η σοβαρότητα έχουν αξία όταν συνοδεύονται από ουσιαστική συνεργασία και κυρίως αποτελεσματικότητα. Αυτά τα λίγα και καλές γιορτές σε όλους

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio