Νέα

Αχ αυτοί οι ποιμένες της Άνδρου!

Γι’ αυτό όλοι περιμένουν οσονούπω την  εκρηκτική  ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα την νήσον, διότι ποιμένες και κτηνοτρόφοι εφαρμόζουν καινοτόμες σε παγκόσμιο επίπεδο ιδέες στην ανάπτυξη των ζώων τους.

Μετά το κάψιμο των βουνοκορφών, τα συρματοπλέγματα στα μονοπάτια , τη βοσκή σε ξένα εδάφη, σειρά παίρνουν τα ρέματα και τα ποτάμια, στη κοίτη του ποταμού των Αποικίων, κτηνοτρόφος που πάντα βάζει τη βόσκηση των ζώων του στον αυτόματο,  έβαλε  δύο σειρές πλέγματα κάθετα στο ποτάμι , μία σειρά  πλέγμα ακριβώς κάτω από το γεφύρι των Αποικίων και άλλη μία 50 μέτρα πιο κάτω, ούτως ώστε τα  κοπάδια του μεσονυκτίου  που κατεβαίνουν στο ποτάμι να μη ακολουθούν τη κοίτη του ποταμού και τα χάσει αλλά από τον  δρόμο κανονικά ν’ αλωνίζουν σ’ όλο το χωριό.

Ο ανεγκέφαλος όμως ιδιοκτήτης δεν σκέφτηκε ότι τέτοιο καιρό, μία μπόρα μπορεί να φουσκώσει τα νερά, που θα κατεβάσουν τους ξερούς κορμούς  από πιο πάνω, που θα πέσουν στα σύρματα, θα γίνουν μία άμορφη μάζα που σιγά σιγά θα μεγαλώσει και θα στρέψει το νερό εκτός κοίτης. Ψιλά γράμματα, η πρόοδος στο νησί  θέλει θυσίες.

 

2 Σχόλια

  • Αν επισκεφθειτε την διαδρομη με αριθμο επτα (7) απο την Αγια Τριαδα Σταυροπεδας και μεχρι τον αρχαιολογικο χωρο Ζαγορας θα διαπιστωσετε ενα ακομη μεγαλειο του παραλογου. Αρκετα πλεγματα τοποθετημενα ως φρακτες με κινδυνο τραυματισμου των επισκεπτων οι οποιο ειναι ουκ ολιγοι, εργο των γνωστων αγνωστων της περιοχης σε αντιθεση προς τους εθελοντες που μεριμνου για την προσβασιμοτητα στον χωρο.

  • Socrates John Bazakis
    Ποιος ξέρει? Μπορεί να θέλει να κάνει φράγμα……

    Freddy Farkas
    Πονάνε τα μάτια μου

    Koukoy Roukou
    Κλασική συνταγή. Αφήνουμε τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα αμόρφωτους- μη σκεπτόμενους.
    Τους ταιζουμε εύκολο χρήμα από επιδοτήσεις τους φουσκώνουμε τα μυαλά. Τους κάνουμε τεμπέληδες και απατεώνες τους παίρνουμε στο τέλος τη γη τους… Δείτε περισσότερα

    Konstantinos Galiasos
    Koukoy Roukou αχ αυτό το α’ πληθυντικό

    Koukoy Roukou
    Konstantinos Galiasos απαραίτητη η χρήση του για να δηλώσει ευγένεια.

    Ειρήνη Καρασταμάτη
    Αυτό με τα ζώα τα μη δεσποζομενα είναι πληγή… όσο και αν ακούγεται παράξενο ήρθαν στην αυλή μου και έφαγαν τίς γαρυφαλιες. Δεν ορίζουμε τίς περιουσίες μας. Απλά και μόνο πληρώνουμε τους φόρους.

    John Kalogerogiannis
    Ειρήνη Καρασταμάτη δυστυχώς έτσι είναι. Πάλι καλά που ήταν γαρυφαλλιές… για φανταστείτε να ήταν καρποφόρα δέντρα που έχουν πιό αργή ανάπτυξη? Βέβαια, δε φταίνε τα τετράποδα, αλλά τα δίποδα που είναι και τα χειρότερα…

    Vaso Mane
    Ελπιζω να εχει ενημερωθει ο προεδρος του χωριου και να πραξει αναλογος οσο για τα αδεσποτα ειναι μεγαλος μπελας και στο δικο μου μπαινουν και τα τρωνε ολa

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio