Νέα

Το Ίδρυμα Δ. & Λ. Μωραΐτη Άνδρου χορηγός της ιστορικής έκδοσης: «Τρεις Φιλικοί, έπαρχοι στην Άνδρο. Από το επαναστατικό σχέδιο στην κρατική διοίκηση (1822 – 1825)»

Το Ίδρυμα Δημητρίου & Λιλίκας Μωραΐτη Άνδρου με χαρά ανακοινώνει την έκδοση του βιβλίου

«Τρεις Φιλικοί, έπαρχοι στην Άνδρο. Από το επαναστατικό σχέδιο στην κρατική διοίκηση (1822 – 1825)»

του κ. Δημήτρη Δημητρόπουλου από το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

Όπως αναφέρεται και στο εισηγητικό κείμενο του συγγραφέα, το Ίδρυμα Δ. & Λ. Μωραΐτη Άνδρου από το 2014 χορήγησε όχι μόνο την έρευνα, που οδήγησε στη συγγραφή αυτού του σημαντικού ιστορικού βιβλίου για την περίοδο 1822 – 1825 του νησιού μας, αλλά και την έκδοση αυτή καθεαυτή.
Αισθανόμαστε υπερήφανοι που με τη χορηγία μας αυτή συμβάλαμε σημαντικά στο να αναδειχθούν σημαντικά ιστορικά γεγονότα της περιόδου 1822 – 1825 του νησιού μας μέσα από τα μάτια των τριών Φιλικών Επάρχων της Άνδρου, των Γεωργίου Κλήρη, Κωνσταντίνου Ράδου και Ήβου Ρήγα, όπως επίσης και πως με χρήματα, πλοία αλλά και προσωπικές θυσίες οι Ανδριώτες πρόγονοί μας συνέβαλαν στον αγώνα για την απελευθέρωση του έθνους.
Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου από το Ίδρυμα Δ. & Λ. Μωραΐτη Άνδρου και το Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών θα γίνει το καλοκαίρι του 2021.

Εκ μέρους του Δ.Σ.,

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Νίκος Σιγάλας

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio