Νέα

Και μία κλειστή επιστολή για το κλειστό γυμναστήριο του Γαυρίου

Στις 11/11/2019, καταθέσαμε προς τον Δήμο Άνδρου , το τοπικό Γαυρίου και την Τεχνική επιτροπή, επιστολή με αριθμό πρωτοκόλλου 12234, με την οποία  ζητούσαμε να εξεταστούν μια σειρά από ζητήματα σχετικά με τον περιβάλλοντα χώρο του “τριγώνου” Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου Λυκείου Γαυρίου. Την υπέγραψαν και οι τρεις Σύλλογοι Γονέων καθώς και οι Σύλλογοι Διδασκόντων, των τριών σχολικών μονάδων.
Βασικό και επιτακτικό μας αίτημα, ήταν και παραμένει η δημιουργία χώρου απρόσκοπτης κίνησης πεζών, μεταξύ των μονάδων ώστε η άφιξη και αναχώρηση των παιδιών να γίνεται σε ασφαλή πλαίσια. Εδώ και έναν χρόνο, απάντηση δεν έχουμε λάβει.
Θεωρώ, πως στα πλαίσια της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, πέριξ του κλειστού, είναι ευκαιρία να ικανοποιηθεί το αίτημα μας, και να γίνει μια προσπάθεια ώστε οι οποιεσδήποτε παρεμβάσεις να έχουν ως προτεραιότητα την προσέγγιση του χώρου από πεζούς και όχι από οχήματα.
Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν κάποιες προδιαγραφές σχετικά με θέσεις στάθμευσης κλπ, αλλά θα ήθελα να δω μια μελέτη που προσεγγίζει περισσότερο την “φιλοσοφία” του κυρίου Χαλά, σχετικά με μια ενιαία βόλτα γονέων, παιδιών με ποδήλατα, καρότσια κλπ.
Ας μην συνεχίσουμε στον λανθασμένο δρόμο. Φυσικά και είναι εξαιρετικά τα νέα για το κλειστό γυμναστήριο Γαυρίου, ας δώσουμε όμως για μια φορά την ευκαιρία σε αυτόν τον χώρο, που έχει τόσες δυνατότητες, να αντιμετωπιστεί σαν μια “οντότητα”.
Προσβλέπω σε ανοιχτές πόρτες και ανοιχτά αυτιά!

Ένας Γαυριώτης

1 Comment

  • Μέχρι να αποβιστούν άλλες 2-3 ανεμογεννήτριες του Φιλιππίδη … καμιά 60αριά της ΔΕΗ … ίσως κι άλλες παρακαλείσθε να περιμένετε! Μέχρι τότε συνίσταται ατομική ευθύνη.
    #menoume asfaleis

Αφήστε ένα σχόλιο