Νέα

Έτοιμη για λειτουργία η αίθουσα διδασκαλίας στο Γυμνάσιο Λύκειο Γαυρίου, χορηγία του Ιδρύματος Δημητρίου & Λιλίκας Μωραΐτη Άνδρου

To Ίδρυμα Δημητρίου & Λιλίκας Μωραΐτη Άνδρου μετά την χορηγία υγειονομικού εξοπλισμού προς το Κέντρο Υγείας Άνδρου λόγω των αναγκών του από τη νόσο covid-19, ανταποκρινόμενο και στις ανάγκες του Δήμου Άνδρου εξαιτίας του ιδίου λόγου (covid-19) προέβη σε νέα χορηγία με αποδέκτη αυτή η φορά την εκπαίδευση στο νησί μας, τομέα που βρίσκεται πάντα στις προτεραιότητες του Ιδρύματος και των μελών του Δ.Σ.

Παραλαβή αίθουσας στην εγκατάσταση ΕΡΜΗΣ HEAVY LIFTS ΑΕ στον Ασπρόπυργο, CEO της εταιρίας Γιάννης Μανώλαινας, Πρόεδρος Ιδρύματος Νίκος Σιγάλας

Με χαρά ανακοινώνουμε ότι άμεσα ικανοποιήθηκε από πλευράς του Ιδρύματός μας αίτημα του Δήμου Άνδρου για την παροχή συνδρομής στην εύρεση επιπλέον χώρων για την στέγαση των μαθητών του Γυμνασίου – Λυκείου Γαυρίου, ώστε να καλυφθούν στεγαστικές ανάγκες του σχολείου και παράλληλα να αποτραπούν κατά το δυνατόν οι κίνδυνοι μετάδοσης του ιού covid – 19 μέσω της επίτευξης μεγαλύτερης απόστασης μεταξύ των μαθητικών θρανίων.

Αποβίβαση των 2 φορτηγών στο λιμάνι του Γαυρίου με το Superferry II της εταιρείας Golden Star Ferries

Ο Δήμος Άνδρου έχοντας διερευνήσει τις ανάγκες της άνω σχολικής μονάδας και τις προδιαγραφές και προϋποθέσεις, που ο Νόμος θέτει για την στέγαση μαθητών, διατύπωσε προς εμάς αίτημα για την αγορά και τοποθέτηση στον χώρο του σχολείου προκατασκευασμένης αίθουσας 36 τ.μ. (6 χ 6) , κατασκευής από πάνελ με θερμομόνωση, αποτελούμενης από μεταλλικό φέροντα οργανισμό, πλήρως εξοπλισμένης και θερμαινόμενης από 2 συσκευές air condition (ψύξη – θέρμανση), ανάγκη την οποία αδυνατούσε να καλύψει άμεσα από ιδίους πόρους.

Αντιδήμ Γαυρίου:   Αθηνά Κοζανίτη, Πρόεδρος  Ιδρύμ Μωραΐτη,  Νίκος Σιγάλας,   τ. Δήμ Υδρούσας Κυριάκος Θωμάς, Δντης Γυμν Λυκ Λεωνίδας Λούπεση

Το Ίδρυμα Δημητρίου & Λιλίκας Μωραΐτη Άνδρου, παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε (covid – 19, lockdown), ανταποκρινόμενο άμεσα στο αίτημα του Δήμου Άνδρου επιμελήθηκε και χρηματοδότησε την κατασκευή, τη μεταφορά και την τοποθέτηση της αίθουσας, ενέργειες τις οποίες επιμελήθηκε προσωπικά ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος κ. Νίκος Σιγάλας.

 

Τοποθέτηση της αίθουσας στο προαύλιο του Γυμνασίου – Λυκείου Γαυρίου

Το Γυμνάσιο – Λύκειο Γαυρίου είναι το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα μέσης εκπαίδευσης στο νησί μας και αριθμεί 186 παιδιά. Η συγκεκριμένη αίθουσα κατασκευάστηκε με την πρόβλεψη να ενωθεί στο μέλλον με τις υπάρχουσες κτιριακές εγκαταστάσεις του Γυμνασίου – Λυκείου Γαυρίου.

Κατά την τοποθέτηση της αίθουσας, τον Δήμο Άνδρου εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος κα Αθηνά Κοζανίτη, ο Αντιπρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Γαυρίου κ. Αντώνης Γιαννακαρώνης, όπως επίσης και ο Διευθυντής του σχολείου κ. Λεωνίδας Λούπεσης.

Τοποθέτηση της αίθουσας στο προαύλιο του Γυμνασίου – Λυκείου Γαυρίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος ευχαριστεί τις εταιρείες Ερμής Heavy Lifts ΑΕ και ιδιαίτερα τον CEO της εταιρείας κ. Γιάννη Μανώλαινα, όπως επίσης την εταιρεία Golden Star Ferries και ιδιαίτερα τους ιδιοκτήτες κ.κ. Δημήτρη και Γιώργο Στεφάνου για τις εκπτωτικές τους χορηγίες.

φωτογραφία : Λίνα Λάμπρου

 

Τη συναρμολόγηση επιμελήθηκε με δικό της συνεργείο στο χώρο τοποθέτησης η κατασκευάστρια εταιρεία Ευρωεμπορική Α.Β.Ε.Ε.

φωτογραφία : Λίνα Λάμπρου

Ιδιαίτερες ευχαριστίες, επίσης, στον τέως Δήμαρχο Υδρούσας κ. Κυριάκο Θωμά που πρώτος ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Νίκο Σιγάλα για την ανάγκη του σχολείου αλλά και για τη μεσολάβησή του με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, για να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο αίτημα.

φωτογραφία : Λίνα Λάμπρου

Το Ίδρυμά μας που πάντα επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα που αφορούν την εκπαίδευση των παιδιών της Άνδρου, σεβόμενο τη γνωστή ευαισθησία των Κληροδοτών και Ιδρυτών Δημητρίου & Λιλίκας Μωραΐτη σε θέματα παιδείας ανταποκρίθηκε στο αίτημα αυτό θετικά με την ευχή μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό να ωφεληθούν και να διευκολυνθούν στο καθημερινό τους έργο.

Εκ μέρους του Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Νίκος Σιγάλας

1 Comment

  • Συγχαρητήρια Νίκο Σιγάλα για την ευγενή προσφορά σου και το έμπρακτο ενδιαφέρον σου, στην νεολαία του νησιού μας.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio