Νέα

Έπαρχος Άνδρου: Η Ίδρυση Αναπτυξιακού Οργανισμού στους Δήμους είναι το εργαλείο ανάπτυξης και εξασφάλισης πόρων

Η κυβέρνηση έδωσε τη δυνατότητα σε Περιφέρειες και Δήμους, να ιδρύσουν Αναπτυξιακούς Οργανισμούς (συνεργαζόμενοι ή μη μεταξύ τους) με τη μορφή ανώνυμης εταιρίας, προκειμένου να μπορέσουν να βοηθήσουν τις κοινωνίες τους την επόμενη ημέρα μετά την πανδημία.

Η επόμενη ημέρα θα είναι πολύ πιο απαιτητική σε σχέση με το παρελθόν. Για να συνεχίσουμε, θα χρειαστούμε απορρόφηση Εθνικών και Ευρωπαϊκών πόρων. Επίσης σημαντικό είναι, πως ανοίγεται μια προοπτική μέσα από μια νέα πηγή, μια πολύ μεγάλη γραμμή χρηματοδότησης, το Ταμείο Ανάκαμψης. Εκεί θα χρειαστεί ο μέγιστος αριθμός ετοιμότητας, προκειμένω να αντλήσουμε το μεγαλύτερο δυνατόν αριθμό πόρων. Η δημιουργία Αναπτυξιακών Οργανισμών κρίνεται άκρως αναγκαία, και αυτό γιατί το πρόβλημα υποστελέχωσης στο Νότιο Αιγαίο είναι μεγάλο και οριζόντιο. Η Περιφέρεια και τριάντα από τους τριαντατέσσερις Δήμους είναι υποστελεχωμένοι .

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ήδη προχώρησε στη σύσταση ‘Αναπτυξιακού Οργανισμού, είναι ο πρώτος που πήρε ΑΦΜ από όλες τις Περιφέρειες, και θα μπορέσει μέσα στο 2021 να ξεκινήσει τη λειτουργία του, και να φέρει τα πρώτα του αποτελέσματα. Την συγκεκριμένη στιγμή, η πρόταση συνεργασίας του Δήμου Άνδρου με τον Δήμο Μυκόνου και Δήμο Τήνου δεν είναι μόνο η μεγάλη μας ευκαιρία να συνεργαστούμε και συμπορευτούμε με τα γειτονικά νησιά . Είναι ο μονόδρομος προς την εξωστρέφεια, την τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, την ανάπτυξη και την οικονομική άνθιση του τόπου μας.

Η «Ισχύς εν τη ενώσει» μόνο θετικά μπορεί να αποφέρει.

Ακουστήκαν πολλά για τον Αναπτυξιακό Οργανισμό στο Δημοτικό μας Συμβούλιο. Υπάρχουν οι υπέρμαχοι και οι πολέμιοι, αλλά δεν θα σταθούμε σε αυτά. Ο αρνητισμός για οτιδήποτε και η ξεπερασμένη παλαιοπολιτική , είναι εύκολο να επαναλαμβάνεται αλλά δεν απαντάει στις σύγχρονες προκλήσεις της εποχής. Ο νέος Αναπτυξιακός Οργανισμός θα έρθει να βοηθήσει τα νησιά μας, την κοινωνία και την οικονομία της περιοχής μας και να αντλήσει το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό πόρων.

Δεν πρέπει να χάσουμε ούτε μια ημέρα από την πρόοδο!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ
Π.Ε ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

1 Comment

  • Πολύ ενδιαφέρουσα παρέμβαση! Είναι η πρώτη φορά που έπαρχος χώνεται τόσο απροκάλυπτα στα εσωτερικά των δήμων. Δεδομένης και της λατρείας επαρχου-δημαρχου αλλά και της κοινής κατιουσας πορείας στην κοινή τη γνώμη, είναι να μην απορεί κανείς για την προσπάθεια χειραγώγησης της ψήφου της αντιπολίτευσης η οποία να θυμίσουμε ότι εκφράζει την ισχυρή πλειοψηφία των δημοτων-ψηφοφορων της Άνδρου. Δεν χρειαζόταν επιβεβαίωση του χαμηλού πολιτικού αναστήματος του ανδρός, το γνωρίζαμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio