Νέα

Στην Άνδρο η καφεστίαση ποτέ δεν παθαίνει!

Μετά τις οργισμένες αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις τους Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη «όποιος επιχειρηματίας της εστίασης θέλει να παραδώσει τα κλειδιά της επιχείρησής του εγώ τα παίρνω», η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) κάλεσε του επαγγελματίες εστίασης και καφέ να παραδώσουν τα κλειδιά των καταστημάτων τους, την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, σε μια συμβολική κινητοποίηση ζητώντας από την Κυβέρνηση ουσιαστικά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεών τους.

Και πράγματι την Τετάρτη  το πρωί μέχρι το μεσημέρι στις 2,  σε όλη την Ελλάδα, σε όλες τις πόλεις και στα νησιά , επαγγελματίες του κλάδου παρέδωσαν τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους σε καθορισμένα από πριν μέρη δίνοντας μαζί και υπογεγραμμένη υπεύθυνη δήλωση:

«Υπεύθυνη δήλωση πρώην επαγγελματία Εστίασης

Οι επιχειρήσεις Εστίασης σε κάθε γωνιά της Ελλάδας βάζουν οριστικά λουκέτα. Καθημερινά, οι συνάδελφοι παραδίνονται σ ένα βάναυσο πόλεμο. Το τοπίο είναι θολό, τίποτα δεν ξεκαθαρίζεται και τα δελτία τύπου δεν αποτυπώνονται στην πραγματικότητα.

Με υποσχέσεις δεν αντιμετωπίζεται ο όλεθρος, δεν πληρώνονται οι απαιτήσεις. Δεν είναι δυνατόν να λειτουργούμε μόνο για να συντηρούμε τις θέσεις εργασίας, να στοιβάζουμε τιμολόγια και λογαριασμούς. Να συσσωρεύουμε χρέη και να βλέπουμε τις θυσίες και τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής να εξανεμίζονται.

Οι φωνές μας δεν ακούγονται δεν ευαισθητοποιούν τους κυβερνώντες. Η Εστίαση βρίσκεται πολλά χρόνια στην εντατική και αργοπεθαίνει . Απαιτεί διάσωση.

Ο εμπαιγμός δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν βάζουμε πλάτη άλλο, καταντήσαμε από νοικοκυραίοι επαίτες. Οι οικογένειές μας στηρίζονται σε μας. Έχουμε δικαίωμα στην επιχειρηματικότητα.

Το ποτήρι ξεχείλισε, η οργή και η αγανάκτηση δεν μπορεί να κρυφτεί πλέον. Αδυνατούμε να συνεχίσουμε. Τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά. Η κοινωνία δεν θα απολαμβάνει πια τις υπηρεσίες μας.

Σας παραδίδουμε λοιπόν με πόνο, τα κλειδιά των επιχειρήσεων μας. Ξεκλειδώστε τη φυλακή μας. Επιχειρήστε εσείς, αφού θεωρείτε ότι αυτό είναι εφικτό. Εμείς, πνιγήκαμε στον ωκεανό της αδιαφορίας, της εγκατάλειψης, των υποχρεώσεων , των δανείων, των οφειλών, της φτωχοποίησης . Πάρτε τα κλειδιά κι’ ανοίξτε το οξυγόνο. Θέλουμε να ζήσουμε.

Υ.Γ Η πόρτα είναι κλειδωμένη 2 φορές. Τα λουλούδια θέλουν πότισμα, έχουν μαραθεί και το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κομμένο, χρειάζεται επανασύνδεση. Αν χτυπήσει το τηλέφωνο καλύτερα μην το σηκώσεις. Οι λογαριασμοί βρίσκονται στο πρώτο τραπέζι δεξιά πίσω από την πόρτα.

Καλή επιτυχία και καλές δουλειές.

Ονοματεπώνυμο επαγγελματία………………..

Διακριτικός τίτλος επιχείρησης…………………

Πλήρης Διεύθυνση…………………………………..»

 

Στην Άνδρο ο Σύνδεσμος Καφεστίασης κανόνισε η παράδοση των κλειδιών και των δηλώσεων να γίνει στις 11 η ώρα στη πλατεία Καΐρη.

Στις 10 και μισή έφτασε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, στη πλατεία , εκεί και ο γραμματέας και ο VangLouk,

πήγε 11 η ώρα και κανείς δεν ήρθε, μήπως είναι νωρίς; μήπως είναι αργά; μήπως έπρεπε να σταλούν προσκλήσεις και όχι μηνύματα στην ομάδα στο facebook πριν μια βδομάδα;

πήγε 11 και μισή, ουδείς στον ορίζοντα, μήπως έχουν δουλειές και ας έχουμε lockdown; μήπως γίνονται κρυφά σεμινάρια ευγενικής εξυπηρέτησης ή μαθήματα μαγειρικής;

12 παρά η ώρα, ήμουν βέβαιος πια, η εστίαση στην Άνδρο δεν αργοπεθαίνει, δεν έχει χρέη στο ρεύμα, στο νερό και στο νοίκι, ούτε καμία άλλη υποχρέωση την  πνίγει,  ούτε θα την πνίγει. Δεν μας δείχνουν  αδιαφορία, όλα καλά πάνε, μας φτάνουν όσα μας πετούν και εδώ που τα λέμε, αν μας έδιναν  και μία ισόβια μηνιαία  επιστρεπτέα προκαταβολή πασάδες με facebook  θάμασταν στο νησί.

12 η ώρα ο Πρόεδρος έστειλε μήνυμα στην ομάδα καφεστίασης:

“Καλημέρα.

Σας ενημερώνουμε ότι, εγώ ο Κίμων Κατενίδης σαν Πρόεδρος και

ο Βαγγέλης Καλαδάμης σαν γραμματέας του Συνδέσμου Καφεστίασης Άνδρου παραιτούμαστε.

Ευχαριστούμε πολύ για την στήριξη και την συμμετοχή σας όλα αυτά τα χρόνια. Καλή δύναμη και καλή τύχη.”

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio