Νέα

Τελικά τη Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου θα συζητηθεί το χωροταξικό στο Δημοτικό Συμβούλιο Άνδρου

Λόγω κωλύματος  του μελετητή , η ιδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το χωροταξικό θα γίνει  την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021.

Μοναδικό θέμα αποτελεί η ενημέρωση-συζήτηση και κατάθεση προτάσεων επί του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Στην συνεδρίαση θα συμμετέχει και ο μελετητής κ. Γεώργιος Τσεκούρας προς πλήρη ενημέρωση όλων.

Να σημειωθεί ότι η σχετική μελέτη θα παραληφθεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αποτελεί το γενικό πλαίσιο και εν συνεχεία θα ακολουθήσει εξειδίκευση του Χωροταξικού Σχεδιασμού ανά Νησί.

Η σχετική διαδικασία έχει ξεκινήσει ήδη από το 2015 όταν ο τότε Έπαρχος και σημερινός Δήμαρχος Δημήτρης Λοτσάρης πραγματοποίησε στο Ξενοδοχείο «ΠΕΡΡΑΚΗΣ» συγκέντρωση ενημέρωσης και διαβούλευσης γύρω από την μελέτη.  Σ αυτήν συμμετείχε ο Δήμος, πρώην Δήμαρχοι, κοινωνικοί και επαγγελματικοί φορείς όπως  εκπρόσωποι του Συλλόγου Μηχανικών, του σωματείου ενοικιαζομένων δωματίων, του συλλόγου Αλιέων και πολλοί άλλοι

Εν συνεχεία κλήθηκαν οι φορείς σε διαδοχικές συναντήσεις στο Επαρχείο Άνδρου και με την συνδρομή της Τεχνικής Υπηρσίας του Επαρχείου έγινε καταγραφή προτάσεων και πατατηρήσεων.

Υπήρξε σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία κατεγράφησαν οι απόψεις του Δήμου.

Τέλος, οι απόψεις των φορέων μέσω της ανωτέρω διαδικασίας, του Δήμου και του Επαρχείου κατατέθηκαν στον μελετητή.

Από τα μέσα Ιανουαρίου η μελέτη βρίσκεται σε φάση διαβούλευσης και μπορεί ο καθένας να υποβάλλει τις απόψεις και τις προτάσεις του.

Χαιρετίζουμε το με καθυστέρηση 7 χρόνων!!! ενδιαφέρον του Γιάννη Καπάκη για την εν λόγω μελέτη.

Να του θυμίσουμε όμως ότι ως Κυβερνητικός Παράγοντας ΔΕΝ έκανε απολύτως τίποτα για να εξασφαλίσει τους αναγκαίους χρηματικούς πόρους ώστε η μελέτη να μην καρκινοβατεί για 7 χρόνια.

Δεν κατέθεσε ποτέ κάποια συγκεκριμένη πρόταση και δεν συμμετείχε σε καμία διαδικασία.

Ξαφνικά στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο θυμήθηκε μια μελέτη που μετά από 7 χρόνια απουσίας του βρίσκεται στην τελική της φάση.

Ελπίζουμε, έστω κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, να υποβάλλει στο Δημοτικό Συμβούλιο συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις.

Εκ του Δήμου

4 Σχόλια

  • Όπως θα γίνει η απευθείας μετάδοση της αυριανής εκδήλωσης για τα πεπραγμένα του Δήμου, θα πρέπει άνευ ετέρου να γίνει και απευθείας μετάδοση της σχετικής συνεδρίασης του Δ.Σ. Για το ότι είναι χρήσιμο να ακούσουμε τις διάφορες απόψεις, δεν νομίζω ότι χρειάζεται συζήτηση.

  • Αιφνιδιάστηκα με το ύφος της Ανακοίνωσης αυτής του Δήμου Άνδρου για το ανεπίτρεπτα επιτιμητικό σχόλιο κατα του κύριου Ι. Καπάκη και τον τραγικά ανεδαφικό καταλογισμό ευθυνών σε αυτόν για την Μη Έγκαιρη θεσμοθέτηση του Χωροταξικού Σχεδίου για την Άνδρο !! Λόγω λοιπόν της προσωπικής μου εμπειρίας και Συμμετοχής – τόσο στην Ημερίδα για την παρουσίαση και συζήτηση της Ε.Χ.Μ. στο Ξενοδοχείο “ΠΕΡΡΑΚΗ” τον Νοέμβρη του 2015 , στην συνέχεια δε ως ίσως ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Ανδριώτης Μηχανικός – Μελετητής και μέλος του Σ.Μ.Α. και του Σ.Α.Δ.Α.Σ. που υπέβαλα εμπεριστατωμένο Κείμενο Προτάσεων στην προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Επαρχείου Άνδρου κυρία Ευλαλία Κερετζή (μπορεί η ίδια να το επιβεβαιώσει) και επιπλέον ως συνεργάτης του κύριου Καπάκη και υποψήφιος το 2019 με την “Ανδρο Της Ζωής Μας” (όπου διέθεσα το σύνολο των Μελετών μου και επικαιροποίησα αρκετές εξ’ αυτών). Επομένως και η δική μου δουλιά πιστώνεται στον κοινό δημοτικό συνδυασμό και τους 4 εκπροσώπους του στο Δημοτικό Συμβούλιο ΚΑΙ ο Δήμαρχος κος Λότσαρης έχει πλήρη επίγνωση των γεγονότων αυτών και επομένως Δεν δικαιολογείται να αναφέρεται υποτιμητικά σε ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΡΑΞΑΝ – και όχι σε αυτούς που “αερολογούν” ή συκοφαντούν !!!
    Τελικά δε το 80% των Προτάσεων που κατέθεσα τότε – το 2015 – ενσωματώθηκαν στην Β1- Φάση του Ε.Χ.Π.Σ. Άνδρου και μπορείτε να το διαπιστώσετε (σελ. 300 +), επιβραβεύοντας με τιμητικά.

  • Eίναι εύκολο σε κάθε χωριό και κάθε κάτοικος να καταθέσει το πρόβλημά του, με την βοήθεια και των μηχανικών. Δεν είναι ανέφικτο, απλά οι εκλεγμένοι σύμβουλοι δεν θέλουν να μπουν στον κόπο ή ενδιαφέρονται για δικές τους εξυπηρετήσεις. Ο δήμαρχος πριν λήξει η ζωντανή αναμετάδοση (26/2/2021) έφυγε νωρίτερα για να προλάβει το πλοίο??? Αυτή η καραντίνα!!!
    Όσο για τις Α/Γ μάλλον πρέπει να υπάρξει καθολική ψηφοφορία από όλους μας αν τις θέλουμε ή όχι???

Αφήστε ένα σχόλιο