Νέα

Ένας απόπατος πάνω από τη κέλα του χοίρου!

Τα τελευταία προς τη ρεματιά σπίτια του Μεγάλου Χωριού της Καππαριάς  είναι τέσσερα διώροφα και τα τέσσερα ερειπωμένα.

Είναι αριστοτεχνικά κτισμένα το ένα δίπλα στο άλλο, πάνω από τον όλο σκαλιά στενό  δρόμο,  χρονολογούνται  από τον Μεσαίωνα, όπως και όλο το Μεγάλο Χωριό, είναι τα πρώτα σπίτια που εγκαταλείφτηκαν και τώρα γκρεμίζονται το ένα μετά το άλλο.

Το πρώτο προς την ανατολή, κοντά στους δύο περιστεριώνες, είχε στο ισόγειο και λιοτρίβι και η μεταλλική βίδα  στέκι όρθια μέσα στα χαλάσματα. Στην ανατολική άκρη του δεύτερου πατώματος και κολλητά στο τελευταίο ημικυκλικό δωμάτιο είναι κτισμένος ο στενός απόπατος (τουαλέτα),  που αποτελείται μόνο από ένα κάθισμα από δύο σανίδια με μία τρύπα  μεγάλη στη μέση και άλλη μία πιο μεγάλη τρύπα στη πέτρα του πατώματος , ώστε τα προϊόντα της ανάγκης  να πέφτουν ενάμιση μέτρο στο κάτω πάτωμα όπου είναι η κέλα που ήταν κλεισμένος για εκτροφή ο χοίρος!

Άλλο να στο λένε, άλλο να το διαβάζεις  και άλλο  να βλέπεις όλη τη τότε διάταξη της τροφικής αλυσίδας που ήταν διαδεδομένη σε όλο το νησί!

1 Comment

  • Οι τεχνίτες της πέτρας χωρίς τα σημερινά εργαλεία και οι αριστοτεχνικές κατασκευές τους που δυστυχώς αφέθηκαν να καταστραφούν. Κρίμα………

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio