Νέα

Η αντίδραση του Δήμου Άνδρου στους δασικούς χάρτες

Ο Δήμος Άνδρου – ταυτιζόμενος απόλυτα με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – ζητά από την Κυβέρνηση αναθεώρηση του ΠΔ του 2016 και εναρμόνιση του με το νόμο του 1979. Αναλυτικά ο Δήμος Άνδρου ζητά:

  • Να αναμορφωθεί το ΠΔ 32/2016 και να εναρμονιστεί με το Ν.998/1979 όσον αφορά στον χαρακτηρισμό των χορτολιβαδικών, φρυγανικών οικοσυστημάτων ως μη δασικών.
  • Να τακτοποιηθεί το μαζικό φαινόμενο που προέκυψε από τους δασικούς χάρτες των ιδιοκτησιών μικτής μορφής, οι οποίες δεν δύνανται να μεταβιβαστούν.
  • Να παγώσει η διαδικασία και να ξεκινήσει άμεσα ένας ευρύς δημόσιος διάλογος μεταξύ της Κυβέρνησης, των φορέων της Αυτοδιοίκησης, των επιστημονικών και κοινωνικών εταίρων, με στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και κράτους.

Να σημειώσουμε πως οι δασικοί χάρτες που στηρίχτηκαν στο ΠΔ του 2016 και δημοσιεύθηκαν χθες 3/3/2021 χαρακτηρίζουν την Άνδρο σε ποσοστό 80% ως δασική ή χορτολιβαδική! Κάτι εντελώς λάθος μιας και είναι γνωστό πως οι κατά καιρούς αεροφωτογραφίες από το 1945 έως και σήμερα απλώς πιστοποιούν την εγκατάλειψη των αγροτικών εκτάσεων. Ουδέποτε στην ιστορία αυτές οι εκτάσεις υπήρξαν Δάση

Σήμερα, εν μέσω πανδημίας, οι ιδιοκτήτες καλούνται να επωμιστούν ένα δυσβάστακτο οικονομικό κόστος (παράβολα, μηχανικοί, δικηγόροι κτλ) για να προστατεύσουν την ιδιοκτησία τους.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ταυτιζόμενοι πλήρως με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ζητάμε από την Κυβέρνηση να παγώσει κάθε σχετική διαδικασία και να προχωρήσει σε ειλικρινή διάλογο με τους Κυκλαδίτες, ώστε από κοινού να σχεδιάσουμε το μέλλον των νησιών μας.

Άνδρος 4/3/2021

 

2 Σχόλια

  • ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΠΡΩΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΕΡΙΣΕΨΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΟΧΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΟΥΜΕ ΤΡΕΞΙΜΟ ΑΓΧΟΣ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΟΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΚΤΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΤΙ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ ΟΧΙ ΔΙΚΑΙΟΥ . ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΚΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΔΑΣΙΚΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΙΔΡΩΤΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥ ΖΗΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΣΑΠΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΓΚΑΡΙ .ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ .

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio