Νέα

Ξεκινά την Παρασκευή 5/3 η περίοδος υποβολής ενστάσεων και για τον δασικό χάρτη της Άνδρου

 

 

Με την ανάρτηση του  δασικού χάρτη των Κυκλάδων αρχίζει την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021  και τελειώνει την Πέμπτη 17 Ιουνίου  η περίοδος κατά την οποία μπορούν να υποβληθούν αντιρρήσεις από τους ενδιαφερομένους ιδιοκτήτες γης.

Η υποβολή αντιρρήσεων γίνεται μέσω της ιστοσελίδας της «Ελληνικό Κτηματολόγιο»Α.Ε. στη διεύθυνση https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/InfoDasika_Page.aspx .

Ηλεκτρονικά τον δασικό χάρτη της Άνδρου μπορείτε να τον δείτε και να τον μεγεθύνετε πάρα πολύ   στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Κτηματολογίου ΕΔΩ

Πλήρεις οδηγίες για την ηλεκτρονική υποβολή των ενστάσεων περιέχονται στο εγχειρίδιο υποβολής ενστάσεων για τους δασικούς χάρτες  όπως έχει προσαρμοστεί σύμφωνα με την  146776/2459/3-11-2016 απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος
Με τη συμπλήρωση της φόρμας αντιρρήσεων, θα υπολογίζεται το τέλος που αντιστοιχεί και θα εκδίδεται το έντυπο πληρωμής του σε τράπεζα. Το τέλος αυτό ξεκινάει από τα 10 ευρώ (για έκταση έως 100 τ.μ.) και αυξάνεται κλιμακωτά.

Με την ανάρτηση των δασικών χαρτών, πάντως, χιλιάδες πολίτες στην ελληνική επικράτεια  διαπίστωσαν ότι η περιουσία τους άλλαξε χρήση από τη μια μέρα στην άλλη και έχει χαρακτηριστεί δάσος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Αστυπάλαια της οποίας το 90% του νησιού εμφανίζεται στον δασικό χάρτη, που αναρτήθηκε πρόσφατα ως δασική περιοχή και η δημοτική αρχή τρέχει και ζητά με επιστολή την παρέμβαση του Πρωθυπουργού.

Αλλά και ο χάρτης της Άνδρου σε σύγκριση με αυτούς της Τήνου και της Μυκόνου είναι πιο δασικός, ίσως λόγω της επερχόμενης πράσινης ενέργειας!

7 Σχόλια

 • Όπου υπάρχει πρωτογενής τομέας (γεωργία, κτηνοτροφία,κλπ) οι α/γ αποκλείονται.
  Και ξαφνικά μαθαίνουμε πως η γη που με κόπο δούλευαν οι πρόγονοι μας από άκρη σε άκρη του νησιού είναι δάσος!
  Ίσως και να ήταν υλοτόμοι τελικά … να έκοψαν όλα τα δέντρα για να φτιάξουν ξύλινα σκαριά και σάλπαραν για αλλού!

 • Επειδή η υπόθεση υποκρύπτει σοβαρά ποσά για την υποβολή ένστασης, αμοιβές μηχανικών κλπ, μήπως θα έπρεπε να ασκήσει μια ΑΓΩΓΗ ο Δήμος κατά της (αμαρτωλής) ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε και όσων εκτελώντας με απόλυτη προχειρότητα αυτή την εργασία βάζουν σε ταλαιπωρία και έξοδα τους πολίτες; Κι όλα αυτά εν μέσω κρίσης υγειονομικής και οικονομικής!

 • Easy money! Μία με τα τέλη για τις ενστάσεις, μία με τις “δασικές” εκτάσεις που θα είναι ανοικτές για εκμετάλλευση μόνο από τους μεγαλοεπενδυτές, κάποιοι θα κάνουν καλή μπάζα.

 • Dimitrios Kokkinis
  Και να, για άλλη μια φορά φαίνεται το αποτέλεσμα την διαχρονικής έλλειψης μακροχρόνιας στρατηγικής για την Άνδρο, με αναλογική ευθύνη όλων μας, δημοτικών αρχών, συλλόγων, μονίμων κατοίκων, και απανταχού Ανδρίων… Το νησί της Άνδρου έχει προσφέρει τόσα δυνατά μυαλά σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής (Πολιτικό, Επιστημονικό, Επιχειρηματικό, Ερευνητικό, Πολιτιστικό), στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, και όμως δεν έχει καταφέρει να θέσει ένα κοινό μακροχρόνιο όραμα για το νησί που καλλιέργησε αυτό τον πλούτο… Είναι προφανές ότι έχουμε χάσει το δάσος και κοιτάμε το δέντρο… Μήπως είναι άλλο ένα καμπανάκι να αφήσουμε προσωπικά συμφέροντα και να δούμε την συνολική εικόνα για να μπορέσουμε να παραμείνουμε στο νησί μας και να προσελκύσουμε και άλλους να έρθουν και να δημιουργήσουν σε αυτό;

 • Οι άθλιοι οι έφτιαξαν αυτούς τους χάρτες, αν έκαναν την δουλειά που τους ανατέθηκε σοβαρά, θα έβρισκαν από τα αρχεία της εφορίας ως τι έχουν μεταβιβαστεί αυτές οι εκτάσεις και δεν θα φτάναμε να εμφανίσουν την Άνδρο ως άλλο Αμαζόνιο. Αλλά αυτό απαιτούσε δουλειά, όχι μια αεροφωτογραφία κι όποιος θέλει λέει ό,τι μα….α του κατέβει. Πάλι καλά που δεν έφτιαξαν τους δασικούς χάρτες με φωτο από δορυφόρο!

 • ΕΧΟΥΝ ΛΑΘΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ! ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΜΑΣ ΕΚΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ!

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio