Νέα

Δασικοί χάρτες : Παράταση έξι μηνών στην υποβολή αντιρρήσεων και 50% μείωση της δαπάνης της

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, είχαν σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, o υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης και οι υφυπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς και Γιώργος Αμυράς, προκειμένου να εξετάσουν ζητήματα που έχουν προκύψει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν άμεσα για την επίλυση των προβλημάτων που κληρονομήθηκαν από τον νόμο 4389/2016 της προηγούμενης κυβέρνησης, οι διατάξεις του οποίου έχουν καταπέσει με αποφάσεις του ΣτΕ, τόσο σε ό,τι αφορά τις οικιστικές πυκνώσεις όσο και τις εκχερσωμένες εκτάσεις.

Για τον λόγο αυτόν η κυβέρνηση ψήφισε τον Μάιο του 2020 τον νόμο 4685/2020, ενώ το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα καταθέσει άμεσα νομοθετική ρύθμιση και θα προχωρήσει σε οριζόντιες παρεμβάσεις για την επίλυση των σφαλμάτων που έχουν προκύψει στο είδος χαρακτηρισμού της γης.

Μεταξύ αυτών, είναι η οριζόντια παράταση έξι μηνών για την υποβολή αντιρρήσεων από τους πολίτες επί του περιεχομένου των δασικών χαρτών και η μείωση του τέλους άσκησης αντιρρήσεων κατά 50%.

Η παράταση δίνεται λαμβάνοντας υπόψη αφενός τις ειδικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας και αφετέρου την ανάγκη να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος για εσωτερικές και οριζόντιες διορθώσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες του θεματικού περιεχομένου των δασικών χαρτών, χωρίς ταλαιπωρία και κόστος για τους πολίτες.

2 Σχόλια

  • Τι παραταση και μείωση τέλους; Να βάλουν τον κ…ο τους κάτω να φτιάξουν σωστά τους χάρτες, λαμβάνοντας υπόψιν συμβόλαια δεκαετιών και κάνοντας αυτοψίες….Αυτό θα κουράσει βέβαια τους κοπριτες που έλυσαν τα προβλήματα τους με ερμηνεία αεροφωτογραφιών. Για όσα στοιχεία πήραν από εργολάβους μελετητές, να τα ελέγξουν και σε περίπτωση λαθών να πάρουν πίσω τις αμοιβές τους. Έτσι θα τσεπωσει το δημόσιο το χρήμα που ονειρεύεται να αρπάξει από τους πολίτες που απορούν γι αυτό που τους συμβαίνει.

  • Θα πρέπει να πάρει αναβολή και το κτηματολόγιο. Αν είναι να δημευσουν τις περιουσίες μας, κάνοντας τις δασικές εκτάσεις, τουλάχιστον να μην έχουμε έξοδα κτηματογράφησης, ούτε έξοδα για την εκπόνηση τοπογραφικων

Αφήστε ένα σχόλιο