Νέα

Ψήφισμα του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου για τον θάνατο του μαέστρου Κώστα Θ. Ευαγγελάτου

ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου
σήμερα 8 Απριλίου 2021 συνήλθε εκτάκτως με τη
θλιβερή είδηση του θανάτου του Μουσικοσυνθέτη Κώστα Θ. Ευαγγελάτου
φίλου του ΜΟΥ.Σ.Α. και
Μαέστρου της Χορωδίας της Τραπέζης της Ελλάδος
και αποφάσισε:
1) Να εκφραστούν τα συλλυπητήρια του συλλόγου στη
βαρυπενθούσα οικογένεια.
2) Να δημοσιευτεί το παρόν στον τοπικό τύπο.

Το Δ. Σ. του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου

 Ο Κώστας Θ. Ευαγγελάτος γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει ανώτερα θεωρητικά και σύνθεση (πτυχία ωδικής και αρμονίας στο «Ελληνικό Ωδείο» με τον συνθέτη Μιλτιάδη Κουτούγκο, αντίστιξης, στο «Ορφείον Ωδείον», φούγκας και δίπλωμα σύνθεσης στο Ωδείο «Ν. Σκαλκώτας» με τον συνθέτη, αρχιμουσικό και -τότε,  Γεν. Διευθυντή της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών- Γιάννη Ιωαννίδη), καθώς και διεύθυνση χορωδίας στον τριετή κύκλο σπουδών στο «Εθνικό Ωδείο» με τον μαέστρο και διευθυντή της Χορωδίας της ΕΡΤ Αντώνη Κοντογεωργίου. Είναι επίσης πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε.).
Είναι -ή έχει χρηματίσει- καλλιτεχνικός διευθυντής και καθηγητής ανωτέρων θεωρητικών και σύνθεσης σε διάφορα ωδεία και μουσικές σχολές, καθώς και μαέστρος διαφόρων χορωδιακών και οργανικών συγκροτημάτων.
   Δίδαξε σε διάφορα σεμινάρια σχετικά με την μουσική της Aναγέννησης (16ος αιώνας -ύφος Palestrina).
   Συμμετείχε σαν μέλος ομάδων εργασίας του Υπουργείου Παιδείας για την κατάρτιση των προγραμμάτων σπουδών στα Μουσικά Σχολεία (ανωτέρων θεωρητικών, ορχήστρας και χορωδίας), της επιτροπής αξιολόγησης μουσικών βιβλίων για την Μέση Εκπαίδευση, και της κριτικής επιτροπής για τους Σχολικούς Μουσικούς Αγώνες (ορχήστρας και χορωδίας) του ίδιου Υπουργείου.
    Την περίοδο 1980-1983 χρημάτισε βοηθός μαέστρου (του καλ/κού διευθυντή της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών Γιάννη Ιωαννίδη) στη Χορωδία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σαν Διευθυντής διαφόρων χορωδιακών και οργανικών σύνολων έχει συμμετάσχει σε πλήθος συναυλιών και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Σήμερα είναι Διευθυντής της Μικτής Χορωδίας του Συλλόγου Υπαλλήλων της Τραπέζης της Ελλάδος και της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Αργυρούπολης. Από το 2006 ίδρυσε και διευθύνει την ορχήστρα “Chorus Instrumentalis”.
   Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών, της International Federation of Choral Music (IFCM)  καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Διευθυντών  Χορωδιακών και Οργανικών Συνόλων
(ΠΑ.Σ.ΔΙΕ.Χ.Ο.Σ).
   Συνθέσεις του για πιάνο, χορωδία, μουσική δωματίου, και ορχήστρα έχουν παιχτεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό από ελληνικά ή ξένα οργανικά ή φωνητικά σύνολα.
   Έχει συγγράψει και μεταφράσει διάφορα θεωρητικά βιβλία σχετικά με τη μουσική. Το πιο πρόσφατα εκδοθέν βιβλίο του (ά έκδοση Οκτώβριος 2000, β΄ έκδοση 2003) με τίτλο «ΑΝΤΙΣΤΙΞΗ 16ου ΑΙΩΝΑ» και υπότιτλο «ακολουθώντας τα χνάρια του Giovanni Pierluigi da Palestrina» (εκδόσεις  Κ. ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ – Χ. ΝΑΚΑΣ), έτυχε θερμής υποδοχής από την ελληνική μουσική εκπαιδευτική κοινότητα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio