Νέα

Διαμαρτυρία για δρομολόγια ΚΤΕΛ Ραφήνας

Σας γράφω για να διαμαρτυρηθώ για την λειτουργία των ΚΤΕΛ Ραφήνας. Συγκεκριμένα επειδή χρειάστηκε να ταξιδέψω για την Άνδρο με πρωϊνό δρομολόγιο, συνειδητοποίησα με οδυνηρό τρόπο ότι για να ταξιδέψει κανείς με το μοναδικό πρωϊνό πλοίο – αν δεν έχει αυτοκίνητο – πρέπει να πάρει το ΚΤΕΛ των 5.40 το πρωί καθώς ο απίστευτα έξυπνος προγραμματιστής των ΚΤΕΛ έχει έτσι προγραμματίσει τα δρομολόγια ώστε το λεωφορείο να φτάνει στο λιμάνι 15 λεπτά ΜΕΤΑ την αναχώρηση του πλοίου. Όταν διαμαρτυρήθηκα μου απάντησαν σκαιότατα ότι δεν υπάρχει υποχρέωση σύνδεσης ΚΤΕΛ με το μοναδικό πλοίο. Μου κάνει επίσης αλγεινή εντύπωση ότι δεν έχω υπόψη μου κάποια διαμαρτυρία για το θέμα, λες και είναι υποχρεωμένοι ηλικιωμένοι κυρίως άνθρωποι να ταλαιπωρούνται ή να πληρώνουν υπέρογκα κόμιστρα για ταξί.

Ένας  επιβάτης

 

1 Comment

  • Έχει συμβεί και σε μένα. Μάλιστα όταν το ΚΤΕΛ έφτασε στο Lidl έξω από το λιμάνι, ο οδηγός κατέβηκε να πάρει τσιγάρα από διπλανό ψιλικατζίδικο! Όταν διαμαρτυρήθηκα ότι θα χάσουμε το πλοίο αφού ήδη ήμασταν οριακά, λόγω της αναχώρησης του ΚΤΕΛ λίγα λεπτά πριν τις 7 (δρομολόγιο 6:45 για πλοίο 7:50), μου απάντησαν το ίδιο ακριβώς: ότι δηλαδή δεν υπάρχει υποχρέωση του ΚΤΕΛ για σύνδεση με τις αναχωρήσεις των πλοίων, κι ότι αν τηρούσαν τα όρια κυκλοφορίας θα έκαναν 1:30 ώρα τα δρομολόγια να καλύψουν τη σχετική απόσταση. Το προηγούμενο ΚΤΕΛ εκείνη την εποχή προγραμματισμένο στις 6:15 το οποίο οριακά δεν προλάβα κινούμενος με συγκοινωνία (λόγω έναρξης μετρό στις 5:30 με δρομολόγια κάθε 10 λεπτά).

    Πολλές φορές λέμε ότι η Άνδρος απέχει 2 ώρες από την Αθήνα. Ωστόσο αν πρέπει να κινηθείς με συγκοινωνία (ΚΤΕΛ Ραφήνας), ανάλογα με του πού πας στην Άνδρο (π.χ. ΚΤΕΛ για Χώρα ή Κόρθι), το ταξίδι μπορεί να διαρκέσει έως και 6 ώρες πόρτα-πόρτα.

Αφήστε ένα σχόλιο