Νέα

“Περί μηχανισμών…” του ανεξάρτητου Δημοτικού Σύμβουλου Γιάννη Μπακέλα,

Το τελευταίο διάστημα απασχόλησε έντονα την τοπική μας κοινωνία το γεγονός της ανταλλαγής επιστολών μεταξύ του δημάρχου Άνδρου και του εφοπλιστή κ. Γιαννούλη Καμπάνη.

Σε αυτές τις επιστολές ο κ. Καμπάνης απευθύνεται με αυστηρούς χαρακτηρισμούς κατά του κ. Λοτσάρη καθώς και του κ. Μπασαντή, “στενού” συνεργάτη του και διαχειριστή του site «Eν Άνδρω». Οι φράσεις που έκαναν εντύπωση ήταν: «εγώ σαφέστατα σε έβγαλα με τους γνωστούς μηχανισμούς που εσύ ενέκρινες» και στο τέλος η προειδοποίηση «θα ξεσπάσει τεράστιο σκάνδαλο, λάβε τα μέτρα σου». Άραγε τι είδους μηχανισμούς ενέκρινε ο κ. Λοτσάρης που όταν αποκαλυφθούν θα ξεσπάσει μεγάλο σκάνδαλο;

Πολλά τα ερωτήματα που προκύπτουν για τον δήμαρχο και ανύπαρκτες οι απαντήσεις, τόσο απέναντι στους πολίτες  της Άνδρου, όσο και σ’ αυτούς που πορεύτηκαν μαζί του από την πρώτη στιγμή. Όταν κλήθηκε δε, να απαντήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο για όλα, σαν έτοιμος από καιρό προσπέρασε το θέμα με γνωστούς επικοινωνιακούς τακτικισμούς, αφήνοντάς μας για άλλη μια φορά άναυδους με τη στάση του.

Θυμίζω ότι ο κ. Λοτσάρης στις προεκλογικές του ομιλίες, έλεγε ότι “ο τρόπος που εκλέγεσαι δείχνει το πώς θα διοικήσεις”, καθώς και ότι “κάποιοι φρόντισαν να κάνουν την τοπική αυτοδιοίκηση μία κακόφημη γειτονιά, στην οποία νέοι και άφθαρτοι άνθρωποι ενεργοποιούνται με δυσκολία”.

Δυστυχώς, οι περισσότεροι που πιστέψαμε και στηρίξαμε εκείνη τη νέα υποτίθεται προσπάθεια, διαψευστήκαμε σύντομα και με απόλυτο τρόπο. Προς έκπληξη όλων, αμέσως μετά τις εκλογές ένας άλλος μηχανισμός – το λεγόμενο «διευθυντήριο» – σχεδίαζε την επόμενη μέρα της διοίκησης του Δήμου μας…

Τελικά μόνο τυχαία δεν ήταν η ξαφνική στροφή σε όσα προεκλογικά έλεγε ο κ. Μπάλλας, τα επινίκια της δεύτερης Κυριακής με τον κ. Γιαννίση και η είσοδος του κ. Λοτσάρη στο Δημαρχείο την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του με τον κ. Θωμά και τον κ. Μπασαντή στο πλάι του.

 Θα αναφερθώ με λεπτομέρειες στο άμεσο μέλλον για το τι έγινε τότε και πώς κάποιοι αγνόησαν την εντολή του κόσμου. Εκμεταλλευόμενοι το νέο εκλογικό νόμο, που αποκαλούν χωρίς συστολή «τραβεστί»στα Συμβούλια, επανάφεραν στην εξουσία πρόσωπα και συνδυασμούς που είχαν απορριφθεί προ πολλού από τους Ανδριώτες, μέσω της εκλογικής διαδικασίας. Έτσι αλλοιώθηκαν στην πράξη και διαπαντός όλα όσα επικοινωνούσαμε στον κόσμο που ακολούθησε το εγχείρημα.

 Στη σημερινή εποχή της επικοινωνίας και των αχαλίνωτων ηλεκτρονικών κυρίως μέσων, οι πληροφορίες κινούνται με απίστευτη ταχύτητα και τα πολιτικά γεγονότα αποκτούν προσωρινό χαρακτήρα. Κάποιοι λοιπόν με εμπαθείς «αναλύσεις» παραπληροφορούν και υποβαθμίζουν την κριτική σκέψη.

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί η έπαρση και η  αλαζονεία της εξουσίας, όπου η δημοτική αρχή ενεργεί χωρίς λογοδοσία, χωρίς ενημέρωση, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι ήρθε στην εξουσία αυτοδίκαια και όχι ως εκπρόσωπος ενός συγκεκριμένου σώματος, με το οποίο είχε την ηθική και πολιτική υποχρέωση να συμπορεύεται.

 Το αίσθημα της προσωρινότητας της εξουσίας, φαίνεται να αγχώνει τη διοίκηση Λοτσάρη και την ωθεί σε μία συμπεριφορά που δεν έχει προηγούμενο στα πολιτικά δρώμενα του νησιού μας.

Μπακέλας Ιωάννης

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Άνδρου

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio