Νέα

Ξεκίνησαν τα μαθήματα βυζαντινής Μουσικής από τον ψάλτη κ. Απόστολο Μαρκόπουλο στη Μεσαριά και τα Λάμυρα

Το απόγευμα της Κυριακής 3 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 6, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μεσαριάς, τελέστηκε Αγιασμός από τον π. Δημοσθένη και τον π. Φιλάρετο επί τη ενάρξει των μαθημάτων της βυζαντινής μουσικής που θα πραγματοποιούνται στους ενοριακούς Ναούς της Μεσαριάς και των Λαμύρων από τον ιεροψάλτη των Λαμύρων κ. Απόστολο Μαρκόπουλο.

Φωτογραφίες : Γιάννης Ξανθός

Η ανακοίνωση για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα : 

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ & ΑΝΔΡΟΥ

 ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

   Από την Ιερά Μητρόπολη γνωστοποιείται ότι στους Ενοριακούς Ιερούς Ναούς του Αγίου Νικολάου Μεσσαριάς και της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λαμύρων, τα απογεύματα εκάστου Σαββάτου, και από ώρας 6:00 μ.μ. έως 8:30 μ.μ., θα παραδίδονται μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής, από τον εκ Κωνσταντινουπόλεως ορμώμενο Μουσικολογιώτατο Ιεροψάλτη κ. Απόστολο Μαρκόπουλο.

            Τα μαθήματα απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από 12 έως 20 ετών και σε ενήλικες, με απώτερο σκοπό αφενός μεν οι μαθητές και μαθήτριες να εντρυφήσουν μέσα στον θησαυρό της ζώσης Βυζαντινής Μουσικής Παράδοσης και να κοινωνήσουν το εκκλησιαστικό ήθος και ύφος, αφετέρου δε να στελεχωθούν τα αναλόγια των Ναών μας με νέο αίμα, που θα παραλάβει συνειδητά και υπεύθυνα τη σκυτάλη της ιεροψαλτικής τέχνης και της εκκλησιαστικής διακονίας για να υπηρετήσει τη Λατρεία του Τριαδικού Θεού μέσα στον χώρο του Ιερού Ναού και εκτός αυτού, στην ανοικτή θάλασσα της κοινωνίας και στην προσφορά προς τον πλησίον, καθώς η Ψαλτική τέχνη, εκτός από έκφραση της πίστης, αποτελεί παίδευση εν Χριστώ και ευχαριστιακή προσευχή.

            Ο κύκλος των μαθημάτων, που θα ξεκινήσουν το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μεσαριάς,  θα ολοκληρωθεί την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου.

            Τα μαθήματα των μηνών Οκτωβρίου, Δεκεμβρίου, Φεβρουαρίου, Απριλίου και Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μεσσαριᾶς, ενώ τα μαθήματα των μηνών Νοεμβρίου, Ιανουαρίου, Μαρτίου και Μαῒου στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως τοῦ Σωτῆρος Λαμύρων.

Ώρες μαθημάτων:

Τμήμα ενηλίκων: 18:00 έως 19:00

Τμήμα παιδιών: 19:00 έως 20:30

Τηλέφωνα για δήλωση συμμετοχής:

Π. Δημοσθένης: 6974471048

Π. Φιλάρετος: 6983702822

Κ. Απόστολος Μαρκόπουλος: 6977766182

            Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ συγχαίρει τους εμπνευστές της αξιέπαινης αυτής πρωτοβουλίας,  καλεί τους Ανδρίους καί ιδιαίτερα τους νέους να την αγκαλιάσουν και εύχεται πλήρη επιτυχία των σκοπών της.

 

                                                          Άνδρος, 1 Οκτωβρίου 2021

το βίντεο από το 2020:

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio