Νέα

Κινηματογραφίσεις στο Σχολείο Ξερολιθιάς

Με αμείωτο ενθουσιασμό και αποτελεσματικότητα συνεχίστηκε για δεύτερη (7/11) και τρίτη (8/11) ημέρα το 1ο Σχολείο Ξερολιθιάς της Άνδρου. Η πρωινή δημιουργική εκπαίδευση γίνεται με την καθοδήγηση εξειδικευμένων τεχνιτών, του Κορθιανού Ηρακλή Γαύρα και του Μεσαριανού Γιάννη Παπαδόπουλου από την Άνδρο, καθώς και του Δημήτρη Λαγού και της αρχιτέκτονος Ελένης Παγκρατίου από το Ζαγόρι.

Στις απογευματινές συναντήσεις, την δεύτερη ημέρα του Σχολείου, η ομάδα είχε την ευκαιρία να ακούσει για την γεωγραφία των ξερολιθικών κατασκευών (Ξερολιθικές εμπειρίες από το Ζαγόρι / Ελένη Παγκρατίου, Νερόμυλοι του Αιγαίου /Ιουλία Παπαευτυχίου, Ξερολιθικές κατασκευές στην Κρήτη /Γιώργης Πετράκης)∙ την τρίτη ημέρα, οι Ada Ακοβιτσιώτη-Hameau, Γραμματέας της Διεθνούς Εταιρείας για την διεπιστημονική μελέτη της ξερολιθιάς, και ο Γιάννης Τσιαούσης, εμπνευστής και Πρόεδρος του Σωματείου «Άνθη της Πέτρας» κάλυψαν με τις εισηγήσεις τους το θέμα του πολιτισμού της πέτρας (H τέχνη της ξερολιθιάς ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά και Άνθη της Πέτρας: έργα και ημέρες, αντίστοιχα).
Οι απογευματινές συναντήσεις (16.00-18.00) πραγματοποιούνται στην εμβληματική αίθουσα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορθίου και είναι ελεύθερα προσβάσιμες μέσω ZOOM, για όποιον ενδιαφέρεται, μέσω του συνδέσμου: https://aegean-gr.zoom.us/j/94919085128?pwd=QmhuSkpCVU0zU0RhNTdtQjVlZ0U2QT09. Το πρόγραμμα, καθώς και άλλες πληροφορίες σχετικά με το Σχολείο, δίνονται στον ιστότοπο του έργου: http://www.lifeterracescape.aegean.gr/.
Οι εργασίες του Σχολείου, μαζί με άλλα σημαντικά ξερολιθικά κτίσματα του νησιού, καταγράφηκαν, κατά τις δύο τελευταίες ημέρες, από το κινηματογραφικό συνεργείο της ομάδας Periplus του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου, στο πλαίσιο δημιουργίας ντοκιμαντέρ σχετικό με το έργο LEFE TERRACESCAPE.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio