Νέα

Γεώργιος Σταματίου Κουλούρης, ο ανιδιοτελής ψάλτης του Πιτροφού!

” Ο Γεώργος Κουλούρης γεννήθηκε στις 17 Απριλίου το 1944 και έφυγε λίγες ημέρες μετά τον θάνατο της αγαπημένης του Αργυρούλας,
7 Δεκεμβρίου του 2020.
Ο Γιώργος ήταν παιδί της παπαδοκόρης Ζαγαναριώτισας Ευαγγελίας Σπέρτου και του Πιτροφιανού Σταματίου Κουλούρη.
Ο Γιώργος από μικρός, ήταν κοντά στον αγαπημένο του παππού παπά – Γιώργη , που είχε και το όνομά του. Ο παππούς του , παπά Γιώργης Σπέρτος, του έμαθε την τέχνη της ψαλτικής, που τον συνόδευσε στην ζωή του όχι ως επάγγελμα αλλά ως προσφορά τόσο στον Θεό και στις ενορίες του Πιτροφού Αγίου Παντελεήμονα και Τιμίου Σταυρού , όσο και στις υπόλοιπες(40) εκκλησίες του χωριού.
Στα 26 του παντρεύεται την Αργυρώ 22 ετών από τον πάνω Πιτροφό , κόρη του Αντωνίου Γονέου και της Ειρήνης Κουλούρη. Από τον γάμο τους απέκτησαν την μοναχοκόρη τους Στέλλα. Ο Γιώργος βιοποριζόταν από το επάγγελμα του μαραγκού.
Ποτέ δεν δέχθηκε αμοιβή για την ιεροψαλτική του ιδιότητα, ούτε από την εκκλησία αλλά ούτε από τους συγχωριανούς του!  Αυτό δεν τον επηρέασε όμως να μην είναι πάντα συνεπής στο προσωπικό του καθήκον. Πάνω από 60 χρόνια υπήρξε ο ανιδιοτελής ψάλτης του χωριού Πιτροφού!
Ο Γιώργος πάντα με το χαμόγελο , θυμάμαι, να καλοδέχεται τα παιδιά του γυμνασίου κοντά του στο ψαλτήρι και με την ενθάρρυνση του μακαριστού παπά – Μιχάλη, μάθαιναν την ψαλτική τέχνη στα παιδιά του Πιτροφού. Η σεμνή και ταπεινή, μοναστηριακή φωνή του , συνέδεε τους πιστούς με το Θείο!
Ευχαριστούμε τον Γιώργο για την προσφορά του και ας είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους εμάς!
Ας προσπαθήσουμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, αλληλέγγυοι, τόσο για το κοινό καλό του χωριού μας, όσο και γενικότερα στην κοινωνία μας. Ο Γιώργος με την στάση του μας δίδαξε, αληθινή ανιδιοτελή αγάπη για τον Θεό, αληθινή ανιδιοτελή αγάπη για τον άνθρωπο, αληθινή ανιδιοτελή αγάπη για τον Πιτροφό!
Ας διδαχτούμε και εμείς ΌΛΟΙ από τον Γιώργο και ας ευχηθούμε να βρεθούν μιμητές του, γιατί το χωριό μας θέλει τέτοιους ανθρώπους με μικρό εγώ και μεγάλο ΕΜΕIΣ! Αιωνία τους η μνήμη!
Υ. Γ. Ευχαριστώ πολύ την Στέλλα Κουλούρη για το φωτογραφικό υλικό που μου έδωσε.”
Γιώργος Λάβδας

 

1 Comment

  • Αγαπητοί κύριοι της Λέσχης, όταν γίνεται μία αναδημοσίευση πρέπει να αναφερθεί και το μέσον που πήρατε την δημοσίευση όπως ο νόμος ο 2121/1993 και ο 4481/2017 Ορίζουν. Παρακαλώ να αναδημοσιευθει ως κοινωποίηση ακριβώς όπως είναι στην νόμιμη σελίδα “Πιτροφός Άνδρος Ντοπιολαλιές”.

    Φιλικά Γιώργος Λάβδας

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio