Νέα

Ο Γιάννης Σαραβάνος εύχεται καλό κουράγιο στου λιγοστούς των χωριών της Άνδρου

Τις τελευταίες ημέρες έχω γίνει αποδέκτης πολλών παραπόνων και διαμαρτυριών από τους λιγοστούς μόνιμους ηρωικούς κατοίκους – φύλακες των μικρών χωριών μας.
Συγκεκριμένα η ΔΕΗ κάνοντας συντήρηση του δικτύου και αντικαθιστώντας τις κολώνες προβαίνει σε διακοπή της ηλεκτροδότησης καθημερινώς για πολλές ώρες. Αποτέλεσμα είναι να μένουν τα σπίτια χωρίς θέρμανση και χωρίς τηλέφωνα.
Έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί ο καιρός που τα καυσόξυλα έλυναν το πρόβλημα της θέρμανσης. Τα χωριά κατοικούνται από ηλικιωμένους και από ασθενείς και η ηλεκτροδότηση είναι απαραίτητη.
Κατόπιν επικοινωνίας που είχα με τον αντιδήμαρχο ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΗΝΙΑΚΟ ενημερώθηκα ότι σήμερα 19/1/2022,  είναι η τελευταία ημέρα συντήρησης και το έργο τελειώνει εδώ, ελπίζω να είναι έτσι γιατί έρχεται Σαββατοκύριακο – χιονιάς. Τουλάχιστον να προλάβουμε αυτή την κακοκαιρία.
Το πρόβλημα των τηλεφώνων σήμερα είναι ξεχωριστό και αφορά την COSMOTE. Έχει γίνει παρέμβαση και είναι σε εξέλιξη η αποκατάσταση.
Τα ευχηθώ να πάνε όλα όπως μου τα λένε και να ευχηθώ καλό κουράγιο στους ακρίτες μας. Ότι προκύψει μπορούν να απευθύνονται στους συλλόγους και στον πρόεδρο της κοινότητας. Το ζήτημα είναι οι υποσχέσεις να γίνονται πράξη και να λαμβάνονται υπ’ όψιν όλοι οι παράγοντες που επηρεάζονται από κάθε δραστηριότητα.
Και το λέω αυτό γιατί μπορούσε η ΔΕΗ να κάνει την συντήρηση τον Νοέμβριο που δεν υπήρχε ανάγκη θέρμανσης. Άλλωστε οι κολώνες είναι στο νησί από το καλοκαίρι και περιμένουν και οι επισκέπτες έχουν φύγει από τον Οκτώβριο.
Καλή ξεχειμωνιά.
Γιάννης Σαραβάνος
Πρόεδρος Συλλόγου  Λαρδιάς “Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος”

Αφήστε ένα σχόλιο