Νέα

Μαθήματα κτισίματος ξερολιθιάς στο μονοπάτι για Ζαγορά

 

Παρόλο τον άσχημο καιρό του “Φιλίππου” με μποφόρια, χιονοπτώσεις και πολύ κρύο, ξεκίνησε κανονικά το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022 το δεύτερο στην Άνδρο Σχολείο Ξερολιθιάς, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο  του έργου LIFE  TERRACESCAPE.

Το Σάββατο το πρωί, τους   μαθητές που κατάφεραν και ήρθαν από Αθήνα,  Ίο, Σύρο, Μυτιλήνη, Κω και  Άγραφα, καλωσόρισε η υπεύθυνη του προγράμματος   κ. Θεοδώρα Πετανίδου,  Kαθηγήτρια Οικολογίας και Οικογεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου, στο Κέντρο  Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορθίου, όπου κάθε απόγευμα  γίνεται η θεωρητική κατάρτιση με παρουσιάσεις από ειδικούς  και μετά  συζητήσεις που αφορούν την εργασία πεδίου.

Η πρακτική εργασία τούτη τη φορά  γίνεται στο μονοπάτι προς την Ζαγορά  όπου  οι ντόπιοι μαστόροι της πέτρας   Ηρακλής Γαύρας  και Γιάννης Παπαδόπουλος δείχνουν το τρόπο αποκατάστασης πεσμένων ξερολιθιών και τρεις ομάδες μαθητών τις ξανακτίζουν. Το διάλειμμα για καφέ γίνεται στο σκεπαστό  προαύλιο της Αγίας Τριάδας που παραχώρησε ο παπα Δημήτρης ο Στεφάνου.  Υπάρχει κέφι στην ομάδα και όλοι ελπίζουν ότι μέχρι το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 που  τελειώνει το σχολείο, θα ανέβει η θερμοκρασία και θα πάψει ο κρύος αέρας για να γίνεται πιο ευχάριστα η δουλειά.

Περρισότερα για το 2ο σχολείο ξερολιθιάς εδώ

 

 

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio