Νέα

Τρίτη 15/3, η ταινία “Ο χαφιές” του Ζαν Πιέρ Μελβίλ με τον Ζαν Πολ Μπελμοντό

Τρίτη, 15 Μαρτίου8:15,  Δημοτικό Θέατρο Άνδρου
 Ο χαφιές
Γαλλική αστυνομική ταινία του 1963 | Α/Μ | Διάρκεια: 108′ ,
σκηνοθεσία Ζαν Πιέρ Μελβίλ
 με τους: Ζαν Πολ Μπελμοντό, Μονίκ Ενεσί , Ζαν Ντεσαγί ,  Σερτζ Ρεγκιανί.
Le Doulos (1962) directed by Jean-Pierre Melville • Reviews, film + cast • Letterboxd
Ο Μορίς αποφυλακίζεται και προετοιμάζει ένα νέο χτύπημα, μια ληστεία τράπεζας μαζί με τον συνεργό του, Ρεμί. Παράλληλα, ζητά τη βοήθεια του Σιλιέν. Ο Σιλιέν έχει το παρατσούκλι «ο χαφιές», καθώς όλοι τον φοβούνται διότι πιστεύουν ότι είναι καταδότης της αστυνομίας.
Η αποτύπωση του γαλλικού υπόκοσμου γίνεται με μαεστρία από τον κορυφαίο σκηνοθέτη του γαλλικού film-noir, Ζαν Πιέρ Μελβίλ  . Κλέφτες και αστυνόμοι σε λεπτές ισορροπίες και ανάμεσά τους ο ρυθμιστικός παράγοντας είναι ένας, ο πληροφοριοδότης. Κάτι που φαίνεται ότι θα συγκινεί γενεές και γενεές, αν αναλογιστούμε τις ταινίες που έχουν γυριστεί μέχρι σήμερα.
Η ηθική του σήμερα όμως δεν ταιριάζει καθόλου στην ιστορία μας που έρχεται από το μακρινό 1962, όπου γνωρίζεις ποιες είναι οι θέσεις και τα πιστεύω των αντι-ηρώων μας, εκτός ίσως από αυτές του Μπελμοντό  , οι πράξεις του οποίου σε αφήνουν μέσα σε μια σύγχυση και δεν ξέρεις προς ποια πλευρά κλίνει. Ωσότου έρθει το τέλος…

1 Comment

  • Η προβολή δεν έγινε λόγω μη προσέλευσης θεατών. Οι καιρικές συνθήκες έχουν αλλάξει τις συνήθειες των κινηματογραφοφιλων

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio