Νέα

Το Παιδικό Μουσείο Exploration ταξιδεύει στην Καΐρειο Βιβλιοθήκη!

 

Η μουσειοσκευή του Παιδικού Μουσείου Exploration πρόκειται να ταξιδέψει στην Καΐρειο Βιβλιοθήκη στο πλαίσιο της δράσης «ΒΙΒΛΙΟ: Τα φύλλα που μιλάνε. Το Παιδικό Μουσείο Exploration ταξιδεύει στις βιβλιοθήκες της Ελλάδας». Η μουσειοσκευή θα ταξιδέψει τον μήνα Απρίλιο και συγκεκριμένα την εβδομάδα από Δευτέρα 4 Απριλίου έως και Παρασκευή 8 Απριλίου. Παιδιά και εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την ιστορία του βιβλίου στην Καΐρειο Βιβλιοθήκη.

Καθετί που έκανε, σκέφτηκε, κέρδισε ή δημιούργησε η ανθρωπότητα, όλα αυτά βρίσκονται, σαν μια μαγική παρακαταθήκη, στις σελίδες των βιβλίων. Αποτελούν εκλεκτό κτήμα των ανθρώπων.
Τόμας Καρλάιλ

Από την εποχή την βραχογραφιών έως τα σημερινά ψηφιακά eBooks, το βιβλίο εξακολουθεί να είναι το πιο σημαντικό μέσο επικοινωνίας. Αφηγείται ιστορίες ανθρώπων από το παρελθόν, καταγράφει επιστημονικές ανακαλύψεις, κουβαλά στη ράχη του την ιστορία και τον πολιτισμό, διαδίδει ιδέες και όνειρα. Τι είναι, τελικά, το βιβλίο; Τι ιστορίες συναντάμε μέσα σε αυτό; Πώς μπορεί ένα βιβλίο να αλλάξει τον κόσμο;

Το Exploration Children’s Museum είναι το πρώτο κινητό παιδικό μουσείο στην Ελλάδα και ένα από τα πρώτα κινητά παιδικά μουσεία της Ευρώπης του 21ου αιώνα. Με αποσκευές τα εκθέματα, τις συλλογές και τους ερμηνευτές μας, το Exploration ταξιδεύει παντού και δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες του να εξερευνήσουν και να ανακαλύψουν τον πολιτισμό μέσα από το παιχνίδι!

Το μουσείο “ταξιδεύει” μέσω μιας μουσειοσκευής (κιτ-βαλίτσα) που είναι γεμάτη εκθέματα και που έχει στόχο να καλλιεργήσει την αγάπη για τον πολιτισμό στα παιδιά και να προσφέρει διαδικτυακές περιηγήσεις σε ιστορικά σημεία της Ελλάδας, καθώς και ποικίλες πολιτιστικές διαδρομές.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Δ’, Ε’ και Στ’ Δημοτικού με κύριο στόχο να γνωρίσουν το βιβλίο ως ένα αντικείμενο αντιπροσωπευτικό του πολιτισμού μας και να κατανοήσουν τον πολιτισμικό ρόλο που έχει σήμερα η βιβλιοθήκη στην κοινωνία μας, ως χώρος φύλαξης, συντήρησης και διάδοσής του. Το Exploration ταξιδεύει στις βιβλιοθήκες από τις αρχές του Ιανουαρίου έως και τον Μάιο του 2022.

Η δράση είναι δωρεάν και υλοποιείται υπό την αιγίδα και την επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και υπό την αιγίδα του Ελληνικού Κέντρου Πολιτιστικής και Μουσειακής Εκπαίδευσης.

https://www.exploration.gr/gr

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio