Νέα

Πέρασαν από τσεκ απ της Animal Action Hellas τα γαϊδούρια και τα μουλάρια της Άνδρου

Το τριήμερο 25 -27 Μαρτίου 2022 οι κτηνίατροι της  GAWF/Animal Action Hellas, που είχαν να έρθουν δύο χρόνια λόγω της πανδημίας,  έτρεξαν έναν πραγματικό  μαραθώνιο για να προλάβουν να εξετάσουν τα γαϊδούρια και τα μουλάρια της Άνδρου.

Την πρώτη μέρα, Παρασκευή  25η Μαρτίου, εξέτασαν τα ζώα στη περιοχή Βουρκωτής , Χώρας,  στα Πέρα Χωριά, το Συνετί και μέχρι το Βουνί.

Το Σάββατο πήγαν Ρέματα Άρνη , Απροβάτο, Παλιόπολη, και μετά Καπαριά, Κόρθι και Κοχύλου, δουλεύοντας ακόμα μέσα στη νύχτα με τα φώτα των αυτοκινήτων

και τη Κυριακή στη Βόρεια Άνδρο.

Συνολικά κατάφεραν και εξέτασαν 70 ζώα που τα αφεντικά τους περίμεναν υπομονετικά την ομάδα των κτηνιάτρων μέσα στο κρύο, όπως ο 90χρονος Γιάννης  Στάβαρης στην Άρνη.  Σε γενικές γραμμές η κατάσταση των ζώων βρέθηκε καλή με εξαίρεση ένα γαϊδούρι στ’ Άχλα  που είχε σπασμένα δόντια και σαγόνι από κλωτσιά αλόγου που δεν έπαιρνε γιατρειά και συνέστησαν ευθανασία και άλλο ένα στη Βόρεια Άνδρο που η αλυσίδα του σφιχτού χαλιναριού είχε μπει στις σάρκες του ζώου και χρειάστηκε  νάρκωση για να βγει.

Πάλι στην Άρνη, η Σάντυ Μπρίτον  μαζί με τα 35 σκυλιά, τις 15 γάτες  έχει μαζέψει και φροντίζει  7 παρατημένα γαϊδούρια, 1 μουλάρι και μία  ετοιμόγεννη φοράδα.   Τυχερά πολύ είναι τα ζώα που έχουν αφεντικά  παιδιά όπως ο Μάρκος Κολυδάς  που οι γονείς του του αγόρασαν  την 5χρονη Ασπασία και την έχει στα πούπουλα.

Ο συντονιστής της δράσης John Luke ευχαριστεί τον κόσμο που συνεργάστηκε, το εστιατόριο ΣΤΑΜΑΤΗΣ στο Μπατσί, τα Σουβλάκια του Γαυρίου, το βενζινάδικο της Φραντζέσκας Τζιώτη στο Κόρθι, τον Χρήστο, ιδιοκτήτη του blue dolphin στο Μπατσί για την φιλοξενία  και τέλος τον Δήμο Άνδρου για την οργάνωση των γευμάτων και των καυσίμων

video VangLouk λίαν προσεχώς !

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio