Νέα

” Και Ο Θεός Έπλασε τη Γυναίκα” στη σινέ αυλή

Σάββατο 2 &  Τρίτη 5 Ιουλίου   9:15 – 11:15 μμ
Αυλή Δημοτικού Θεάτρου Άνδρου

Και Ο Θεός Έπλασε τη Γυναίκα

‘Et Dieu… crea la femme 

Γαλλική ταινία, Σινεφίλ, 1956 | Εγχρ. | Διάρκεια: 92
σκηνοθεσία Ροζέ Βαντίμ
  με τους: Μπριζίτ Μπαρντό, Κουρτ Γιούγκενς, Ζαν Λουί Τρεντινιάν.
Η Ζυλιέτ Αρντί είναι μια νεαρή ανέμελη κοπέλα στο απόγειο της ομορφιάς της. Οι τρόποι της σκανδαλίζουν τη μικρή επαρχιακή πόλη όπου ζει υιοθετημένη. Μαθαίνει τυχαία ότι ο Αντουάν, ο άντρας που αγαπά, την βλέπει σαν μια περαστική περιπέτεια αλλά είναι έτοιμη να τον ακολουθήσει στην πόλη. Εκείνος την αγνοεί και λίγο αργότερα υπό την απειλή της θετής της μητέρας, ότι θα την στείλει πίσω στο ορφανοτροφείο, παντρεύεται τον μικρότερο αδερφό του Αντουάν, Μισέλ.Et Dieu... créa la femme - la critique du film + le test Blu-ray
Το νεαρό ζευγάρι θα γνωρίσει για λίγο την ευτυχία αλλά όταν ο Αντουάν επιστρέφει στο πατρικό σπίτι η κατάσταση θα παρεκτραπεί… Από τον εκπρόσωπο του μοντέρνου γαλλικού σινεμά Ροζέ Βαντίμ. Η ταινία που λογοκρίθηκε για την τολμηρή θεματολογία της και ανάδειξε τη Μπριζίτ Μπαρντό σε σταρ παγκόσμιας ακτινοβολίας.
Dans « Et Dieu... créa la femme », Brigitte devient Bardot
Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις αίθουσες της Γαλλίας στις 28 Νοεμβρίου του 1956 και προκάλεσε αίσθηση τόσο για τη θεματολογία της όσο και για την ίδια την πρωταγωνίστριά της. Την επόμενη χρονιά προβάλλεται στις Η.Π.Α και λογοκρίνεται, ενώ γίνεται αντικείμενο κατακραυγής και αφορισμών από καθολικές οργανώσεις.

Θεωρείται αναμφίβολα ως η ταινία που έκανε τη Μπαρντό σταρ παγκόσμιας ακτινοβολίας και παράλληλα καθιέρωσε την εικόνα της λιγάκι αφελούς, πολύ προκλητικής και απελευθερωμένης γατούλας του σεξ. Παράλληλα οι συμπρωταγωνιστές της, Ζαν Λουί Τρεντινιάν και Κριστιάν Μαρκόν έγιναν, χάρη στην ταινία, αστέρια πρώτου μεγέθους.

Et Dieu créa la femme | Film de Roger Vadim | Savage French Grey-Blues |  Flickr

Ο σκηνοθέτης Ροζέ Βαντίμ, παντρεμένος ήδη με την Μπαρντό, γνώρισε την καταξίωση μέσα από το συγκεκριμένο φιλμ. Ο γάμος του ζευγαριού κατέρρευσε λίγο αργότερα μέσα στην υστερία και τη φρενίτιδα που προκάλεσε στα μίντια της εποχής η ταινία.

Το φιλμ είναι γυρισμένο σχεδόν εξολοκλήρου στο Σαν-Τροπέ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio