Νέα

Με θετικό πρόσημο το «Μουστάκειο Basketball Tournament – Ευχαριστήριο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2022, το τουρνουά μπάσκετ νεανίδων και παμπαίδων, «Μουστάκειο Basketball Tournament», που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Κληροδοτήματος Πέτρου Λ. Μουστάκα σε συνεργασία με τη Base Line και τον πρώην διεθνή καλαθοσφαιριστή, Γιώργο Καράγκουτη.

Το γήπεδο του Κληροδοτήματος Πέτρου Λ. Μουστάκα υποδέχτηκε τις αθλήτριες και τους αθλητές των ομάδων Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ, Άρη, Προμηθέα Πατρών, Περιστεριώνα Τήνου και ΑΟ Άνδρου, που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό αγωνιστικά και συγχρόνως δίδαξαν ήθος και πολιτισμό με τη συμπεριφορά τους.

Άλλωστε, ήταν μια αθλητική διοργάνωση που δεν είχε νικητές και ηττημένους, παρά μόνο ομάδες με ποιότητα και διάθεση, προπονητές και επιτελεία με σοβαρότητα και συνέπεια στη δουλειά τους και ένα κοινό ενθουσιώδες, που παρακολούθησε με ενδιαφέρον τους αγώνες, απόλαυσε τρεις μέρες γεμάτες μπάσκετ και χειροκρότησε τις προσπάθειες των αθλητριών και των αθλητών.

Το Σάββατο, 3/9, μετά το τέλος του αγώνα ΑΟ Άνδρου – Παναθηναϊκός, πραγματοποιήθηκαν οι απονομές αναμνηστικών κυπέλλων, πλακετών και μεταλλίων, παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άγγελου Συρίγου, ο οποίος έκανε την απονομή στον Άρη Θεσσαλονίκης.

Ακολούθως, ο Έπαρχος Άνδρου κ. Δημήτρης Λάσκαρης απένειμε αναμνηστικό στον ΠΑΟΚ, η υπεύθυνη Αθλητισμού του Δήμου Άνδρου κα. Ιωάννα Σαραβάνου στον Προμηθέα Πάτρας, ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Άνδρου κ. Θεοδόσης Σουσούδης στον Παναθηναϊκό, τα μέλη της Τοπικής Κοινότητας Κορθίου κ.κ. Ιωάννης Παντερλής και Γιώργος Ζαγοραίος στον Περιστεριώνα Τήνου και ο πρόεδρος του Κληροδοτήματος κ. Ιωάννης Αντωνέλλος στον «δικό μας» ΑΟ Άνδρου.

Παράλληλα, το μέλος της Διαχειριστικής Επιτροπής του Κληροδοτήματος κ. Ιωάννης Ξανθός απένειμε τιμητική πλακέτα στην Ανδριώτισσα παίκτρια του Άρη Αικατερίνη Παπαχρήστου και ο πρωταθλητής με την Εθνική εφήβων Γιώργος Καράγκουτης στο Κληροδότημα Πέτρου Λ. Μουστάκα. Να σημειωθεί ότι το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Άνδρου και πλήθος κόσμου που υποστήριξε και επιβράβευσε τις ομάδες.

Μετά τις απονομές, ξεκίνησε η γιορτή για μικρούς και μεγάλους με μουσική και φαγητό. Στη συνέχεια όλοι μαζί παρακολούθησαν σε γιγαντοοθόνη το παιχνίδι της Εθνικής μπάσκετ με την αντίστοιχη της Ιταλίας, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Ευρωμπάσκετ, πανηγυρίζοντας στο τέλος τη μεγάλη νίκη της ομάδας μας.

Όπως ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Αντωνέλλος, σκοπός της διοργάνωσης αυτού του τουρνουά ήταν η ανάδειξη του αθλητισμού, προς τιμή του ευεργέτη Πέτρου Μουστάκα, που κατέλιπε την περιουσία του για την εκπαίδευση των νέων. Ο δε αθλητισμός είναι θεμέλιο της εκπαίδευσης, όχι μόνο για την εκγύμναση του σώματος και την καλλιέργεια του πνεύματος, αλλά κυρίως για τον εξευγενισμό της ψυχής. Σημασία δεν έχει η νίκη αλλά ο τίμιος αγώνας μεταξύ ίσων, όπως επί λέξει ανέφερε ο Πρόεδρος του Κληροδοτήματος. Σήμερα που έχουν εμπορευματοποιηθεί τα πάντα και η εικονικότητα τείνει να υποκαταστήσει την πραγματικότητα, είναι ανάγκη, περισσότερο από ποτέ άλλοτε να αναδείξουμε το αθλητικό ιδεώδες.

 

Ευχαριστίες

Το Κληροδότημα Πέτρου Λ. Μουστάκα αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά όλους όσοι στάθηκαν αρωγοί και υποστηρικτές της αθλητικής διοργάνωσης «Μουστάκειο Basketball Tournament», η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία τόσο αγωνιστικά, όσο και οργανωτικά, φέρνοντας για τρεις μέρες το Κόρθι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στο νησί μας.

Καταρχάς, εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στις ιστορικές ομάδες του Παναθηναϊκού, του Άρη και του ΠΑΟΚ και στη μεγαλύτερη ομάδα μπάσκετ της Πελοποννήσου, τον Προμηθέα Πάτρας, που μας τίμησαν με την παρουσία τους.  Επίσης, στους φίλους του Περιστεριώνα Τήνου και στο δικό μας Α.Ο. Άνδρου, που με την καθοδήγηση των προπονητών τους, έχουν κατορθώσει μέσα σε λίγα χρόνια να δημιουργήσουν ομάδες – υποδείγματα.

Περαιτέρω, να ευχαριστήσουμε την εταιρεία Base Line και τον πρώην διεθνή καλαθοσφαιριστή Γιώργο Καράγκουτη, που μαζί με τους συνεργάτες του συνέβαλαν με την εμπειρία τους να υλοποιηθεί επιτυχώς αυτό το τουρνουά.

Θα θέλαμε, επίσης, να ευχαριστήσουμε τους δύο διαιτητές, που ήρθαν από την Τήνο, κ.κ. Απόστολο Οικονόμου και Τσεκούρα Ευάγγελο, καθώς και τους κριτές που με τη συνεπή και ακούραστη παρουσία τους εξασφάλισαν την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.

Τέλος, ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους υποστηρικτές του τουρνουά, που αγκάλιασαν τη διοργάνωση και είχαν πολύτιμη συνδρομή σε αυτό το σημαντικό αθλητικό γεγονός για το νησί μας. Συγκεκριμένα, ευχαριστούμε:

  • Tις ακτοπλοϊκές εταιρείες SeaJets και Fast Ferries για την παροχή έκπτωσης στα εισιτήρια των συμμετεχόντων στο τουρνουά.
  • Την Interamerican για την παροχή του ασθενοφόρου και του πληρώματός του, που εγγυήθηκαν την ασφάλεια των αθλητριών και αθλητών του τουρνουά.
  • Τα μέλη της τοπικής Κοινότητας Κορθίου για την καθοριστικής σημασίας βοήθεια και συνδρομή τους στην οργάνωση του τουρνουά.
  • Όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση της γιορτής μετά τις απονομές, το βράδυ του Σαββάτου (ψήστες, κυλικείο, κλπ).
  • Τον Σύλλογο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου (ΣΕΔΑ) για τον καθαρισμό του Δημοτικού Σχολείου Πίσω Μεριάς Κορθίου, όπου διεξήχθησαν οι αγώνες.
  • Τα ξενοδοχεία και τους  επαγγελματίες της περιοχής Κορθίου για τη συνδρομή τους στη διαμονή και στη σίτιση των ομάδων.
  • Τα τοπικά μέσα της Άνδρου, των Κυκλάδων αλλά και αυτά της υπόλοιπης Ελλάδας που πρόβαλαν την εκδήλωση.
  • Τους ανώνυμους εθελοντές και φυσικά τον κόσμο που βρέθηκε στις κερκίδες και στήριξε τις προσπάθειες των αθλητριών και των αθλητών με το χειροκρότημά τους.

Σας ευχαριστούμε όλους θερμά και ευελπιστούμε πως θα σας έχουμε δίπλα μας και στο μέλλον, προκειμένου να διοργανώσουμε ξανά στον τόπο μας εκδηλώσεις που προάγουν την εκπαίδευση και τον αθλητισμό.

Το Κληροδότημα Πέτρου Μουστάκα, σεβόμενο τη βούληση του διαθέτη του για την εκπαίδευση των νέων θα συνεχίσει να υποστηρίζει δράσεις που προάγουν τη μόρφωση και τον αθλητισμό.

Εις το επανιδείν!

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio