Νέα

Εγκαίνια του δικηγορικού γραφείου του Γιάννη Μαλταμπέ στην Χώρα

Πριν 34 χρόνια άρχισα να δουλεύω ως δικηγόρος στην Αθήνα. Λόγω καταγωγής από την Βουρκωτή ποτέ δεν μου είχε περάσει από το μυαλό ότι θα μπορούσα να δουλέψω στην Άνδρο ή με Ανδριώτες, αφού οι σχέσεις μας με την υπόλοιπη Άνδρο ήταν μηδενικές, ( ο δρόμος χωμάτινος για πολλά χρόνια μπήκε στο χωριό το 1982 που επίσης έφτασε και το ρεύμα, όταν εγώ είχα μετακομίσει ήδη στην Αθήνα αφού έπαιρνα τα γράμματα).

Έτσι είχα ξεκινήσει ασκούμενος και νέος δικηγόρος σε γραφείο στην Αθήνα και μάλιστα με υποθέσεις δικές μου από γνωστούς και τυχαία. Κι όμως ο Θεός τα είχε σχεδιάσει διαφορετικά. Από τυχαία γεγονότα σε περίοδο διακοπών που ήμουν στην Άνδρο με πίεσαν η εμπιστοσύνη και η επιμονή (με άγνοια των κινδύνων που πιθανόν αναλάμβαναν λόγω της απειρίας μου) αβοήθητων και αδικημένων ανθρώπων των χωριών γύρω από την Βουρκωτή να μπλεχτώ με δυσανάλογα μεγάλες υποθέσεις για την ηλικία μου, που με έκαναν γνωστό λόγω που κέρδισα Δίκες κατά καταπατητών ακινήτων, ως δικηγόρος των θυμάτων και ποτέ των επιτιθέμενων.

Έτσι απέκτησα τεράστιο πελατολόγιο που σχεδόν 70% αφορούσε στην Άνδρο άμεσα ή έμμεσα. Πολλή δουλειά, αγάπη για την νομική βελτίωση όλων των καταστάσεων με έκαναν γνωστό σε μεγάλες επιχειρήσεις στην Αθήνα και σε πελάτες από Ιταλία, Αγγλία και Γερμανία που μάθαιναν ότι κυνηγάω τους καταπατητές ακινήτων και μου ανέθεταν εν λευκώ τις υποθέσεις τους. Έτσι δίκασα στο ελληνικό προξενείο του Αμβούργου και στις Ελληνικές πρεσβείες Λονδίνου και Ρώμης. Έτσι στο πρώτο πρώτο ταξίδι μου στο Λονδίνο διαπραγματευόμουν επί ώρες με τα Βουρκωτιανά αγγλικά μου , που με κοροϊδεύουν τα παιδιά μου, με το αμερικάνικο δικηγορικό γραφείο Μάγερς.

Εκείνοι εκπροσωπούσαν τους Αμερικανούς και Ιάπωνες επενδυτές και εγώ μια ομάδα Ελλήνων επενδυτών στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας – τις πρώτες στην Ελλάδα. Το πρώτο προεδρικό διάταγμα για κάτι που αφορούσε στις ανεμογεννήτριες – δεν θυμάμαι τι ακριβώς- το είχα επεξεργαστεί ο ίδιος το 2000 περίπου. Όπως επίσης έναν νόμο που αφορούσε στους ανάπηρους πολέμου το είχα γράψει όταν υπηρετούσα την θητεία μου στο ειδικό γραφείο του ΓΕΕΘΑ το 1990.

Τον Άρειο Πάγο τον πρώτο επισκέφθηκα μόλις απέκτησα αυτό το δικαίωμα το 1999 νικώντας κατά μέτωπο τους καθηγητές μου στο εμπράγματο και στο συνταγματικό σε μια από τις πολλές δίκες των Ευρωπαίων πελατών που είχαν πέσει θύματα από επιτήδειους. Δεν χρειαζόταν κάτι άλλο πια. Μετατράπηκα σε δικηγόρο διώκτη των απατεώνων. Δεν διαφήμισα ποτέ ότι έσωσα Ιερές Μονές στην Άνδρο από υποψηφίους καταπατητές των εκτάσεων τους την περίοδο 1992 – 1996. Το ήξεραν εκείνοι που έπρεπε. Και πρώτη φορά θα πω ότι κυκλοφορούσα με αστυνομική προστασία όταν ξεσκέπασα μαζί με φίλους πελάτες μεγάλο κύκλωμα απατεώνων καταπατητών στην Ανατολική Αττική με πλαστοπροσωπείες και διεθνή οργάνωση. Με αυτά και με αυτά πέρασαν 34 χρόνια που τώρα φαίνονται ένα τίποτα αλλά έχουν αφήσει πολλές συνέπειες άγχους και κούρασης. Μεγάλωσαν οι προσπάθειες, τα έβαλα με ξένες και εγχώριες τράπεζες παγκόσμιας δύναμης εκπροσωπώντας τους Έλληνες που τους έφαγαν τις περιουσίες με απάτες και την πτώχευση της Κύπρου πρώτα και της Ελλάδας μετά. Ξέραμε πως θα χάσουμε αλλά έπρεπε να δοθεί ο αγώνας. Μετά ήρθαν τα εθνικά θέματα, μνημόνια, Μακεδονία και τα θέματα προσωπικής ελευθερίας. Αγώνες νομικοί, βοηθώντας τις Πατριωτικές Ενώσεις και τις Παμμακεδονικές Συνομοσπονδίες. Χάσαμε παντού.

Τώρα όφειλα στην Άνδρο να έχω την τυπική μου Έδρα εδώ και από εδώ να φαίνεται ότι εκπροσωπώ όσους με εμπιστεύονται, από όπου και αν είναι εκείνοι. Τα πολύ θετικά της τεχνολογίας μου το επιτρέπουν, σχεδόν κάνω όλες μου τις δουλειές από το κινητό και απλώς κάνω κάποιες συναντήσεις όταν είναι απαραίτητο. Τώρα το κεντρικό γραφείο είναι στην Άνδρο (Χώρα και Απροβατου) και η Αθήνα είναι το βοηθητικό. Έτσι σήμερα σε πολύ στενό κύκλο οικογένειας, συνεργατών και κάποιων φίλων που έτυχαν να είναι παρόντες – έχουμε και τον κορωνοϊό να παραμονεύει τώρα που είμαστε πιο ευάλωτοι- τελέσαμε τον Αγιασμό στο Γραφείο της Χώρας, εκεί που μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν το υποθηκοφυλακείο.

Σας ευχαριστώ εσάς τους πελάτες που όλοι γινόμαστε φίλοι μετά από λίγο για την εμπιστοσύνη όλα αυτά τα χρόνια. Πριν λίγο φτάσαμε αισίως τις 9000 υποθέσεις. Ευχαριστώ πάρα πολύ τους τοπικούς συναδέλφους για το ήθος και την αγάπη μεταξύ μας στις αναγκαίες αντιδικίες μας. Επίσης ευχαριστώ πολύ τα παιδιά του γραφείου Άνδρου και Αθηνών – περίπου συνολικά 100 άτομα έχουν περάσει – που σήκωσαν , σηκώνουν και κυρίως θα σηκώνουν τα βάρη όλα αυτά τα χρόνια και ιδίως τα επόμενα που αναγκαστικά θα αποσύρομαι σιγά – σιγά, αφήνοντας την σκυτάλη στους επόμενους που ακολουθούν.

Το γραφείο θα στεγάζει και τα πολιτικά ρομαντικά μου όνειρα για μια Ελλάδα Ελληνορθόδοξη Πατριωτική Ενωτική Δημοκρατική και Αναπτυγμένη.

Ευχαριστούμε τον ζηλωτή Παπαδημήτρη της Παναγίας για τις ευχές του.

Όσοι περάσετε μέσα στην εβδομάδα θα βρείτε παντεσπάνι και σουμάδα.

1 Comment

  • Μπράβο και καλή επιτυχία και καλές δουλειές Είναι ωραίο να βλέπεις τους πατριώτες μας να προοδεύουν

Αφήστε ένα σχόλιο