Νέα

Η Ένωση Ανδρίων στο Μουσείο Γουλανδρή για την έκθεση Φώτη Κόντογλου

Με τον καλύτερο τρόπο άνοιξε η αυλαία των χειμερινών εκδηλώσεων της Ένωσης Ανδρίων.

Ο λόγος για την επίσκεψη στο Μουσείο Γουλανδρή με την ευκαιρία του εικαστικού αφιερώματος στον Φώτη Κόντογλου και την επιρροή του στους νεότερους. Εκεί είχαμε την χαρά να θαυμάσουμε μια σειρά από έργα του ιδίου αλλά και των άμεσων μαθητών του, Γιάννη Τσαρούχη και Νίκου Εγγονόπουλου και άλλων στον ευρύτερο κύκλο του όπως οι Ράλλης Κοψίδης, Σπύρος Παπαλουκάς, Σπύρος Βασιλείου, Στρατής Δούκας και Νικός Βέλμος.

Ακόμη, είδαμε έργα επηρεασμένα από το ύφος και την τεχνοτροπία του Κόντογλου, ζωγράφων όπως οι Γιάννης Μόραλης, Διαμαντής Διαμαντόπουλος, Κλέαρχος Λουκόπουλος και Klaus Vrieslander που αν και δεν υπήρξαν άμεσοι συνεργάτες του εν τούτοις διατηρούσαν επαφές μαζί του.

Αξίζει να αναφέρουμε την βοήθεια που είχαμε στην βαθύτερη κατανόηση των εκθεμάτων από την ιδιαίτερη ξενάγηση για την ομάδα μας που περιλάμβανε η επίσκεψή μας.

Αλλά οι θεματικές εκθέσεις, πέρα από την μόνιμη, δεν τελειώνουν εδώ. Όπως πληροφορηθήκαμε, θα υπάρξουν κι άλλες στις οποίες ευελπιστούμε να είμαστε παρόντες από τους πρώτους.

Επόμενη εκδήλωση μας η επίσκεψη-ξενάγηση στην Εθνική Πινακοθήκη την Κυριακή 13 Νοεμβρίου. Σύντομα θα λάβετε ειδοποίηση για τις λεπτομέρειες.

Μείνετε συντονισμένοι!

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio