Νέα

Δωρεά Βιβλίων του Βασίλη Δ. Ξένου στη βιβλιοθήκη της Λέσχης Ανδρίων

 

 

Πριν από λίγες μέρες η Μαρία Β. Ξένου δώρισε για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης της Λέσχης Ανδρίων δύο αντίτυπα από το κάθε ένα από τα τρία βιβλία που έγραψε ο αείμνηστος πατέρας της Βασίλειος Δ. Ξένος, εις μνήμην του.

Τα βιβλία που είχε εκδώσει ο Βασίλης Ξένος και έγιναν δωρεά στη βιβλιοθήκη της Λέσχης Ανδρίων είναι τα:

  • «ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ, ΑΝΔΡΙΑΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ» (1996) – πρώτη του ποιητική συλλογή
  • «ΑΝΔΡΙΩΤΙΚΕΣ ΑΠΟΘΑΛΑΣΣΙΕΣ» (2006) – με μνήμες, περιηγήσεις και περιπέτειες ενός εισπράκτορα των ΟΤΑ στην Άνδρο
  • «ΑΝΔΡΙΩΤΙΚΑ ΑΝΑΠΟΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥ ΒΟΡΙΑ ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ» (2009) – με νέες περιηγήσεις, με κυνηγετικές περιπέτειες, ιστορίες της Άνδρου, της κατοχής, του εμφυλίου, της διαφυγής στη Μέση Ανατολή, με ναυάγια πλοίων και πένθιμες ωδές

Βιογραφικό Σημείωμα:

Ο Βασίλης Δ. Ξένος γεννήθηκε στην Άνδρο το 1936, αποφοίτησε από το Εμπειρίκειο Γυμνάσιο και υπηρέτησε ως έφεδρος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας. Ταξίδεψε ως δόκιμος τηλεγραφητής στο Εμπορικό Ναυτικό, αλλά εγκατέλειψε την θάλασσα και σταδιοδρόμησε ως εισπράκτορας των ΟΤΑ στο Δημόσιο Ταμείο της Άνδρου, όπου και συνταξιοδοτήθηκε το 1998. Πρωταθλητής κολύμβησης από μικρός, το 1957 διήνυσε κολυμπώντας την απόσταση Όρμος Κορθίου – Χώρας σε 6 ώρες. Ανήσυχος, περίεργος, εργατικός, ακούραστος και τολμηρός στη ζωή του. Ερασιτεχνικά έγινε κτίστης πέτρας, γεωργός, οινοποιός, κυνηγός και ψαροτουφεκάς. Ήταν ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Κυνηγητικού Συλλόγου Άνδρου, μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Επαγρίς» και στη δεύτερη ηλικία του άρχισε να γράφει πεζά και ποιήματα. Έφυγε από την ζωή στις 24 Σεπτεμβρίου 2020.

 

Πηγή βιογραφικού: https://www.androsfilm.gr/2020/09/25/efige-o-basilis-xenos/

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio