Νέα

Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει χρέος να πάρει επειγόντως θέση στην επικείμενη άναρχη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην Άνδρο

Στο επικείμενο σημερινό δημοτικό συμβούλιο, της 14ης Οκτωβρίου 2022, πήραμε την πρωτοβουλία και καταθέσαμε αίτημα  για συζήτηση εκτός ημερησίας διάταξης, στο μείζον ζήτημα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο νησί μας.

Το αίτημα εστάλη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Ελ. Μπάλλα, προκειμένου να εισαχθεί ως κατεπείγον το θέμα αυτό, αφού δεν υπήρχε στην ημερήσια διάταξη.

Ζητάμε από  τον Δήμαρχο Δ. Λοτσάρη, να μας γνωστοποιήσει άμεσα, και χωρίς καμία  καθυστέρηση, τις ενέργειες τις οποίες έχει κάνει ή πρόκειται να προβεί σχετικά με την αδειοδότηση των ανεμογεννητριών.

Το δημοτικό συμβούλιο οφείλει να πάρει θέση στο ζήτημα αυτό, να συμμετέχει στην διαβούλευση εκφράζοντας την άποψή του και να ζητηθεί από την ΡΑΕ παράταση της διαβούλευσης, ώστε να μπορέσουν να συμμετέχουν περισσότεροι φορείς, αφού το θέμα μας έγινε γνωστό μόλις πριν λίγες μέρες.

Οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν με τι περιβαλλοντικό, οικονομικό και αισθητικό αντίκτυπο θα εγκατασταθούν, άναρχα, ανεμογεννήτριες στην Άνδρο. Απαιτείται πλήρης διαφάνεια και λογοδοσία όλων όσοι με την υπογραφή τους ή με την σιωπή τους, θα δεσμεύσουν το νησί μας για πολλές δεκαετίες. Και οφείλει να μας γνωστοποιήσει ο Δήμαρχος και ο Έπαρχος, σχετικά με το χωροταξικό σχέδιο που υλοποιείται αυτό το διάστημα σε ποια φάση βρίσκεται, αφού αποτελεί προϋπόθεση οποιασδήποτε εγκατάστασης ή αδειοδότησης ανεμογεννητριών.

Η παράταξή μας «Άνδρος, Νέοι Ορίζοντες», τάσσεται σταθερά εναντίον της άναρχης και μαζικής εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην Άνδρο. Και καλούμε τους πολίτες, τους συλλόγους και τους φορείς να συμμετάσχουν στη δημόσια διαβούλευση της ΡΑΕ για το θέμα αυτό, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Δημόσια Διαβούλευση της ΡΑΕ επί της εισήγησης του ΑΔΜΗΕ για το περιθώριο ισχύος έργων ΑΠΕ στα νησιά που εμπίπτουν στην εφαρμογή του άρθρου 100 του ν. 4821/2021 – Rae Website)

Είναι υπόθεση όλων μας!

ΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

6 Σχόλια

 • Για να Τοποθετήσουν ανεμογεννήτριες χρειάζεται άδεια από Ορισμένους
  Τώρα Κάποιος έχει κάνει σύμβασή με τις εταιρείες και παίρνει και τις μίζες του
  Το αίνιγμα είναι ποιος είναι Ο γνωστός άγνωστος
  Και δεν πιστεύω να είναι δύσκολα Να Εξακριβώσουμε ποιος είναι ή ποιοι είναι

 • Το λοιπόν ας περάσουν τον κύριο Βασιλείου από την Τριχιά πόσα λεφτά έχει που τα έχει
  Μάλλον θα τα έχει στη Γερμανία για την συνεργάζεται με το Γερμανό που είναι στα Πατουργια Αποικία

 • Στα παλιά χρονιά, στο πανέμορφο νησί μας φυτεύανε κυπαρίσσια
  και καλάμια,για να προστατέψουν το περιβάλλον και τα καρποφόρα
  δέντρα. Σήμερα, για την περιβόητη πράσινη ενεργεία
  φυτεύουν ανεμογεννήτριες, ώστε να εκμεταλλευτούν τους άνεμους προς όφελος της τσέπης τους.

 • Θα μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε σε ζωντανή μετάδοση αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο; Το θέμα είναι εξόχως σοβαρό και πρέπει όλοι να μπορούμε να έχουμε γνώση όσων θα ειπωθούν σε αυτό, ακόμα και της πολύ πιθανής άρνησης συζήτησης του θέματος, Όλοι πρέπει να πάρουν θέση και να κριθούν από τους Ανδριώτες για την θέση τους υπέρ ή ενάντια στο μέλλον της Άνδρου.

 • 22 τρεις εκατομμύρια έχουν ξοδευτεί για την πράσινη ενέργεια μέχρι Τώρα
  Για να σώσουν τον πλανήτη Και αυτό το έγραψε ένας καθηγητής εμπειρογνώμων και μέχρι τώρα δεν Και γίνει τίποτα με τα λεγόμενα του
  Αλλά με την δικιά μου σκέψη το μόνο που καταφέρνουν είναι να Γεμίζουνε ορισμένοι και να εκμεταλλεύονται τον κοσμάκη

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio