Νέα

Γιάννης Καπάκης: Φίμωση για άλλη μία φορά της ελάσσονος αντιπολίτευσης από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Στο σημερινό συμβούλιο ο κ. Μπάλλας για άλλη μια φορά με το δικό του μοναδικό τρόπο προσπάθησε να φιμώσει την παράταξη μας, η οποία είχε ζητήσει μαζί με τη μείζονα αντιπολίτευση, ενημέρωση εφ’ όλης της ύλης για το μείζον θέμα των ανεμογεννητριών.

Ως  επικεφαλής της παράταξης πριν μιλήσω ζήτησα από τον πρόεδρο να προηγηθεί ο δήμαρχος στην τοποθέτηση του,  προκειμένου να μάθουμε τι ενέργειες έχει κάνει  η δημοτική αρχή, (ποια είναι η υπάρχουσα κατάσταση, αν υπάρχουν νέες αδειοδοτήσεις και αιτήσεις, τι έχει γίνει με την άσκηση ένδικων μέσων κ.λπ.), και στη συνέχεια να μιλήσω ο ίδιος. Ρώτησα επίσης, αν έχουν λάβει κάποιο σχετικό έγγραφο από την ΡΑΕ για την υπό εξέλιξη διαβούλευση που λήγει στις 17/10 και ουσιαστικά προτείνεται η Άνδρος να γίνει νότια  Εύβοια. Ο πρόεδρος αντί απάντησης μου έκλεισε το μικρόφωνο και με απείλησε με αποβολή από το συμβούλιο γιατί δε δέχθηκα  ως επικεφαλής της παράταξης τα ψέματα τους και την προσπάθεια απόκρυψης των πραγματικών γεγονότων, όπως αναφέρω παρακάτω τα οποία τους εκθέτουν ανεπανόρθωτα.

ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Ψέμα 1ο : Ανέφερε ότι δεν είχε ιδέα για τη  διαβούλευση της ΡΑΕ, όπου προτείνεται η αύξηση των ανεμογεννητριών στην Άνδρο και ότι  το έμαθε δύο μέρες μετά την πρόσκληση που απέστειλε για ΔΣ στις 14/10 . Τέτοια τρομερά είχε αντανακλαστικά ο πρόεδρος.

Ψέμα 2ο : Δε θυμόταν, ενώ παραδέχθηκε ότι διάβασε τη δημοσίευμα μας  στις 6/10, ότι την επόμενη στέλνει την πρόσκληση 7/10 χωρίς να έχει συμπεριλάβει το θέμα, ενώ ταυτόχρονα προσπάθησε να παραποιήσει και το ίδιο το κείμενο, το οποία δε θυμόταν στη συνέχεια…

Ψέμα 3ο: Από τις 7/10 μέχρι και τις 12/10 που σύσσωμη η  αντιπολίτευση ζήτησε να έρθει προ Ημερήσιας Διάταξης το συγκεκριμένο θέμα  στο ΔΣ ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του ΔΣ σιωπούσαν εκκωφαντικά και είναι προφανές εκ του αποτελέσματος ότι δεν θα το έφεραν ποτέ για συζήτηση αν δεν υπήρχε αυτή η κινητοποίηση.

Η τακτική τους άλλωστε είναι γνωστή και σε όλες τις προηγούμενες αντίστοιχες περιπτώσεις  για αδειοδοτήσεις  αιολικών πάρκων να περιμένουν να εκπνεύσει η ημερομηνίας της διαβούλευσης.

Τόσο χονδροειδή ψέματα   για να κρύψουν την αλήθεια και πάλι,  όπως συνηθίζουν από τους Ανδριώτες.

Δε απάντησαν  φυσικά αν έχουν λάβει κάποιο σχετικό  έγγραφο από τη ΡΑΕ για τη διαβούλευση που είναι σε εξέλιξη και πότε το έλαβαν.   Αντίθετα μόλις επιμέναμε σε αυτές τις ερωτήσεις μου έκλειναν το μικρόφωνο για να μη συνεχίσουμε και εκτεθούν ακόμη περισσότερο. Μετά από όλα αυτά, ακολούθησαν οι γνωστές «απειλές» του κ. Μπάλλα συνεπικουρούμενος από τον αντιδήμαρχο κ. Τηνιακό και το Δήμαρχο  για να μην ανοίξουμε κανένα θέμα και ουσιαστικά να μη κάνουμε άβολες ερωτήσεις.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας των μεθοδεύσεων αυτών  και την προσπάθεια φίμωσης μας τόσο εγώ όσο και Βασίλης Αδάμης αποχωρήσαμε από τη συνεδρίαση γιατί δε θέλαμε να γίνουμε συνένοχοι απόκρυψης της αλήθειας από τους Ανδριώτες για  ένα τόσο σοβαρό θέμα που θέτει σε απειλή το νησί μας.

Καλούμε όλες τις συλλογικότητες του νησιού, φορείς και δημότες να συμμετέχουν στη διαβούλευση που λήγει τη Δευτέρα, η συμβολή των οποίων  θα  είναι καθοριστική με δεδομένη την αδράνεια της δημοτικής αρχής, καθώς κρίνεται ουσιαστικά το μέλλον και η προοπτική του τόπου μας.

3 Σχόλια

  • Σιγά που θα δώσουν λογαριασμό. Πιο καλά εν κρυπτω, να έχουν εκείνοι τον πρώτο και τελευταίο λόγο. Κι εκείνο το επαρχόπουλο έχει πιει το αμίλητο νερό. Λες και δεν υπάρχει και δεν έχει κανέναν ρόλο σε αυτό το σημαντικότατο θέμα για την Άνδρο.

  • Στο ζήτημα των ανεμογεννητριών με κάθε τρόπο αποδεικνύουν τους εαυτούς τους ως ΕΦΙΑΛΤΕΣ.
    Είναι να απορεί κανείς για τις πραγματικές σκοπιμότητες του τρόπου διαχείρισης τους.

  • Εγώ πάντως έκανα το χρέος που μου αναλογεί – τόσο σαν δημότης Άνδρου και επιστήμονας – μελετητής στον χώρο της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Οικολογίας , μέλος των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ στις Κυκλαδες – και έστειλα νωρίτερα σήμερα κείμενο Παρέμβασης στην Ανοικτή Διαβο’υλευση της ΡΑΕ – Απορρίπτωντας με απτά επιχειρήματα την Εισήγηση τπυ ΑΔΜΗΕ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio