Νέα

Εδώ το χωροταξικό για τα αιολικά, εκεί το χωροταξικό, που είναι επιτέλους αυτό το χωροταξικό;

Στο συμβούλιο της 14ης Οκτωβρίου συζητήθηκε τελικά, εκτός ημερησίας το θέμα της επικείμενης ανεξέλεγκτης ανάπτυξης ανεμογεννητριών στο νησί μας.

Το θέμα της διαβούλευσης, που λήγει αύριο 17 Οκτωβρίου, το φέραμε 13 σύμβουλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού η δημοτική αρχή του κ. Λοτσάρη, δεν μπήκε καν στον κόπο να ασχοληθεί.

Ο πρόεδρος Λευτέρης Μπάλλας προσπάθησε να πείσει το Σώμα, ότι -ΘΑ- έφερναν το θέμα, αλλά κανένας δεν τους είχε ενημερώσει για την διαβούλευση της ΡΑΕ. (Για άλλη μια φορά ψέματα και κοροιδία.)

Ο δήμαρχος «κουνώντας το δάχτυλο», δήλωνε άγνοια φωνασκώντας, πως δεν τον ενημερώσαμε έγκαιρα. (Η ανοησία αντάμα με την κουτοπονηριά σε όλο τους το μεγαλείο).

Παράλληλα ο κ. Μπάλλας, για να κάνει άνω-κάτω το συμβούλιο, όπως συνηθίζει, ανάγκασε με την συμπεριφορά του, να αποχωρήσει ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Καπάκης.

Μια συνήθης συμπεριφορά ανόητου απολυταρχισμού, όπου δεν αφήνει κανέναν σύμβουλο να εκφραστεί, χωρίς να τον διακόπτει συνέχεια με σκοπό να τον εκνευρίσει. Μια άθλια τακτική από τον «δημοκρατικό Λευτέρη», ο οποίος έχει αναλάβει εργολαβικά να καλύπτει την αμηχανία και την ανεπάρκεια του κ. Λοτσάρη, οραματιζόμενος έναν δικό του «στρατιωτικό νόμο».

Τελικά…

Ευτυχώς ο δήμος Άνδρου, ύστερα από ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΧΗΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, θα συμμετέχει στην διαβούλευση οριακά, αφού λήγει αύριο 17 Οκτωβρίου, εκφράζοντας την άρνησή του.

Αυτό όμως δεν μας εφησυχάζει, γιατί πρέπει ο δήμαρχος, ο έπαρχος και όλη η διοίκηση του δήμου να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος.

-Πρωτοβουλίες που μέχρι τώρα δεν έχουμε δει, καθόσον ο κ. Λοτσάρης δεν ανέφερε στο συμβούλιο καμία ΑΠΟΛΥΤΩΣ ενέργεια ή αλληλογραφία, που είχε με εμπλεκόμενους φορείς τα τελευταία τρία χρόνια, για το θέμα της αποτροπής της επέλασης των ανεμογεννητριών.

-Δεν γνωρίζει επίσης και δεν μας είπε τίποτα για το ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ, που αποτελεί ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ για την όποια άδεια ή εγκατάσταση τους. ( Τυχαίο???)

Προς τούτο, αναμένουμε την σύγκλειση ΔΣ, με σκοπό να μας αναφέρει ο δήμαρχος τις ενέργειες εκείνες που έχει κάνει την τελευταία τριετία και ποιές ακόμα προτίθεται να κάνει, προκειμένου να διασφαλιστεί η ακεραιότητα του νησιού μας σχετικά με την επέλαση των γιγαντιαίων ανεμογεννητριών, που θα κατακλύσουν κάθε κορυφογραμμή μας.

Αναμένουμε ενημέρωση σχετικά, σε ποιά φάση ΑΚΡΙΒΩΣ βρίσκεται το ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ, καθώς επίσης να μας αναφέρει, ποιά είναι τα ανταποδοτικά οφέλη για την Άνδρο, που έχει διεκδικήσει ο Δήμος για τα Αιολικά που ήδη έχουν στηθεί.

Ο κ. Λοτσάρης και ο κ. Μπάλλας, αν νομίζουν ότι απευθύνονται σε ανόητους, στους οποίους μεταξύ άλλων θεωρούν πως δεν οφείλουν λογοδοσία, σύντομα θα μάθουν, σε ποιους απευθύνονται και πόσους ακόμα θα μπορούν να κοροϊδεύουν, εκείνοι και ο «ελεύθερος τύπος τους».

ΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio